TITULINIS FORUMAS MŽ TAISYKLĖS RAAD TELEFONAI STRAIPSNIAI FOTO GALERIJA VIDEO GALERIJA PADĖKOS TRANSLATE
2024/03/29/ 07:43:03   
Navigacija
Klubo rekvizitai
Siuntimai
Web nuorodos
Duk
Paieška
Kontaktai
Žiniasklaidai
Reklama
Tinklapio administratoriai
Forumo temos
Naujausios temos
Nuo ko pradėti
Kur medzioti galima?
Matomumas ežeruose
Medžioklė Norvegijoje
Nesąmonės, bet juokinga!


Karščiausios temos
Kas čia brakonieriai?[2535]
Medžioklė Norvegijoje[2352]
Hidrokostiumai (ben...[2324]
Projektas įžuvink e...[1625]
Grįžau iš medžioklė...[1337]

Vartotojų tinkle
Prisijungusių svečių: 3
Prisijungusių narių nėra

Registruoti nariai: 1,676
Neaktyvūs nariai: 2
Naujausias narys: Beaver
Paskutiniai straipsniai
Kaip saugiai ir efek...
Šamas žiemą ir vasarą
Karpių medžioklė
"TAI YRA" vandens sk...
Palaukiminė meždioklė
Populiariausi straipsniai
Stacionari rūkykla
Povandeninė žūklė – ...
Gaminam rūkyklą
Povandeninė medžiokl...
Retos ir nykstančios...
Klubo rėmėjai
Profilis facebook'e
Reklama
Paskutiniai Komentarai
GintarasGVE
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?
Žiūrėti

GintarasGVE
12. Povandeninė žvejyba leidžiama Baltijos jūros priekrantėje, išskyrus rekreacines zonas.

Kas gali paaiškinti, kur prasideda ir kur baigiasi rekreacinė zona pajūryje?
Žiūrėti

legris
Gaila,kad tik dabar paskaiciau Sokiai pokiai
Žiūrėti

gasas
fantastika!
Žiūrėti

mb
Geras atidarymas! Sveikinimai Ploja
Žiūrėti

Richi
Gera !!!
Žiūrėti

Naujausi filmai
Spearfishing... [29/10-17]
Šamų medžiok... [19/02-15]
Šamų medžiok... [12/02-15]
Nardymas po ... [12/02-15]
Halibutų med... [12/02-15]
Spearfishing... [01/09-14]
Freedving Ai... [04/08-14]
Elektrėnų ma... [14/10-13]
TV laida "Ap... [01/07-13]
Baltuju Laka... [11/08-12]
Medžioti draudžiama
Vėgeles
gruodžio 15-sausio 15 d.,
lydekas
vasario 1-balandžio 20 d.,
sterkus
kovo 1-gegužės 20 d.,
kiršlius
kovo 1-gegužės 15 d.,
salačius
balandžio 1-gegužės 15 d.,
žiobrius
gegužės 15-birželio 15 d.,
otus
gegužės 1-liepos 31 d.,
upėtakius
spalio 1-gruodžio 31 d.,
sykus
spalio 1-gruodžio 31 d.

Medžioti galima čia...

Temos peržiūra
Klubas NERIAM 2007-2022 | Povandeninės žūklės įranga | Medžiotojų ginklai: jų modeliai, rūšys, peiliai ir kita
Puslapis 1 iš 14 1 2 3 4 > >>
Spearfisher Mūsų šautuvas
Super administratorius




Nario avataras

Pranešimai: 2372
Vieta: Vilnius - Aachen
Įstojęs: 01.12.07
Parašyta 2010/09/06/ 01:47:07
Sveiki,
kaip ir zadejau praeita savaite, pateikiu musu puslapyje brolio straipsnio vertima. Tegul sis straipsnis buna diskusijos pradzia. Per pusmeti atlikome tikrai dideli darba ir, pradejus nuo nulio, dabar rankose turime tikra sautuva, kuriame realizavome savo vizija, savo patirti ir idejas. Esu patenkintas, kad viso darbo metu galejau issakyti broliui visas savo pastabas, padeti naujom idejom ir savo rysiais. Jisai gi puikai atliko konstruktoriaus ir projektotojo darba, uzsidege ir realizavo savo ideja. Toliau viskas jusu teismui. Mielai atsakysime i visus klausymus, bet neverskyte atskleisti visu paslapciu!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Noras sukurti savo sautuva atsirado labai seniai ir tikrai ne del to, kad negalejau sau leisti ka nors brangaus ir madingo - patikėkite, jeigu atlikta darba, skambucius, vazinejimus, irankius paversti pinigais, tai tikrai galima buvo pirkti gera metrini titanini sautuva. Tiesiog visa projektavimo procesa, atsakymu radima i kiekviena klausima ir ta jauduli, kai galu gale rankose laikai SAVO sautuva, kuri nuo pradzios iki galo sukurei pats, neimanoma palyginti su jokiu pirkimu ar dovana.

Viskas prasidejo mazdaug pries metus, kai man i rankas pateko sautuvo "Argument" brieziniai. Pirma mintis buvo nezymiai pakeisti ismatavimus, kai kuriuos mazgus ir padaryti nedideli sautuvu kieki sau, broliui ir draugams. Bet labai greitai supratau, kad einant situo keliu busiu suvarzytas (negaliu skleisti informacijos, techniniu duomenu, niuansu) - tai buvo salyga, su kuria gavau briezinius. Cia ir uzsinorejo irodyti pirmoje vietoje paciam sau, kad AS GALIU! Atidejus i sona briezynius, VISKAS buvo pradeta nuo balto lapo ir galu gale padarytas visai kitas sautuvas, kuriame is naujo suprojektuota viskas, pradedant dempferiu, numeteju ir baigiant paleidimo mechanizmu, stumokliu ir uzputimo sistema.

Siuo metu ganetinai sunku "atrasti dvirati" kuriant povandenini sautuva. Kiekvienas naujas sautuvas, tai tik senu ideju ir sprendimu derinys, kurie imami kaip pagrindas. Paskui mes kazka keiciame, i kazka ziurime visai kitaip, kazka pageriname, o kai kuriuos mazgus projektuojame is naujo, veliau suprantant, kad viskas sukurta iki musu.

Ka gi, uz nugaros daugiau nei pusmetis darbo, bemieges naktys, praleistos prie kompiuterio AutoCad'e, begalines diskusijos su broliu, zinynu vartymas, skaičiavimai, medziagu, irangos, tekintoju ir frezuotoju paieskos. Galu gale praeiti ir testai.







SAUTUVO ILGIS
Sis klausimas kankindavo mus su broliu nuo pat pradziu pradedant kurti musu sautuva. Ir net tada, kai visi darbai buvo beveik baigti, as sedejau, laikidamas rankose resiverio, vamzdzio ruosinius ir galvuojau ka pasakyti tekintuojui - kur gi pjauti? Galu gale nuspresta - 65cm bendro ilgio. Musu motyvai pilnai mums suprantami - nors ir neimanoma tureti universalaus sautuvo, noretusi, kad jisai tiktu daugumai salygu, daugumai medziokliu. Sautuvas, kai rankena stovi gale aisku labiau tinkamas saudymui su kulka, kai matomumas yra nuostabus. Mes gi, siam momentui, projektavome sautuva musu salygom, musu vandens telkiniams. Jeigu ziureti i kaimyniniu saliu patirti, kur leidžiama ungriu povandenine medžiokle nakti, tai zinoma as atiduociau prioriteta trumpam sautuvui 45-55cm ilgio. Bet jeigu noresi plaukioti diena, jeigu zuvis baili, neprisileidžia medžiotojo, jeigu reikalingas didesnis taiklumas turint ir didesni galinguma, kaip gi su tuo minimaliu universalumu? Mes uzdavem sau klausima "ka duoda trumpas sautuvas?" - manevringuma ir patoguma. Bet mes neplaukiojam tarp privirtusiu medziu, zavalose, upese su 1m matomumu, seniai praejo o gal ir niekada nebuvo tu laiku, kai mes plaukiojom nendrine. Su trumpu sautuvu prarandamas galingumas, taiklumas, didinama atatranka. Ar apsimoka del tu 10cm (paziurekite i delnos ploti) prarasti tiek daug? SAU buvo nuspresta - ne. Ir dabar tikrai nesigailim! Plono resiverio deka sautuvas gavosi labai manevringas,o jo ilgis, neskaitant dalies uz rankenos, toks pat kaip 50cm sautuvu su rankena gale. As gavau didesni galinguma nedidinant atatrankos ir islaikant taikluma. Jau dabar praktika parode, kad ilgesnis sautuvas veikia kaip rodykle, taikantis i zuvi ir tai tikrai labai patogu lyginant su mano turetais sautuvais. Taip pat su ilgesniu sautuvu daznai naudojami jau ne 8, o 7mm harpunai del to, kad ju mase jau pilnai pakankama ir tai vel gi mazina atatranka.

PALEIDIMO MECHANIZMAS
Visas projektavimas prasidejo nuo sio mazgo pasirinkimo. Pirma buvo atmesti "Zelinkos" tipo sautuvai - musu salygom man netinka tai, kad stumoklis nesifiksuoja ir visa laika sukasi aplink savo asi. Atsisakyta sistemu su priekiniu fiksavimu ir harpuno priekiniu pririsimu, nelabai norejosi italu mechanizmo, o Kayuko mechanizmo neimanoma patalpinti i 10mm sautuvo vamzdi (Kayuke vamzdis 13mm). Sprendimas atejo savaime ir pasirode labai idomus, tai buvo naujas issukis, o kas yra svarbiausia tikrai viska gerai suprojektavus sis mazgas buna labai patikimas.

Sautuve panaudotas fiksavimas rutuliuku pagalba stumoklio isoreje. Veikimo principas labai paprastas - uztaisant sautuva stomuoklio galas praeina rutuliukus ir jie ispaudziami i stumoklio grioveli, o is isores uzvaziuoja ivore, kuri neduoda jiems issokti. Paspaudziant gaiduka trauke patempia ivore ir rutuliukai issokant paleidzia stumokli. Sautuvu su tokia sistema labai mazai, bet jie yra (pvz. Doroganicio sautuvas Maskvoje) - kaip ir rasiau, viskas arba beveik viskas sugalvota iki musu. Aisku musu sautuve panaudota dauguma kitu sprendimu ir tik principas islieka tas pats. Bet buvo isspresta keleta labai sudetingu klausymu - oro perejimo angas pavyko padydinti iki 100% nuo sautuvo vamzdzio vidinio deametro, naujas vidines ivores stabdymas, paleidimo mechanizmo mazgas sujungtas su uzputimo sistema, traukes eiga reguliuojama nuo 4 iki 7mm. Issprestas klausimas su plona 1mm vamzdzio sienele - mechanizmo darbo vietoje jinai yra 2mm, o turint 4mm rutuliukus jo centras ir placiausia vieta visada yra sautuvo sieneles vyduje, tai suteikia zymiai didesni patikimuma. Stumoklio eiga apskaiciuota taip, kad jinai butu maksmali iki mechanizmo suveikimo ir stumoklio uzrakinimo. Visos spyruokles yra is nerudijancio plieno su uzduotomis is anksto charakteristikomis ilgio ir suspaudimo jegos. Traukes ir lyno numetejo diametras yra 2,5mm - nerudijantis plienas.

DEMPFERIS
Sautuve panaudotas ir mechaninis ir hidro!dempferis. Hidrodempferis stabdo stumokli jo eigos gale nekeliant garso nuo susidurimo (stumoklis atsitrenkia i vandeni, kuris yra uzrakintas dempferyje) o paskui jau mechaninis dempferis iki galo sustabdo stumokli, suminkstinant smugi 3-ju guminiu ziedu pagalba.





PRIEKINE DALIS (nadulnikas)
Del to, kad sautuvas buvo is anksto projektuojamas didesnio slegio galimybei, priekine sautuvo dalis padaryta kombinuota ir sriegine jos dalis yra is nerudijancio plieno. Vandens perleidimo angu plotis sudaro net 265% plocio tarp harpuno ir vamzdzio. O kaip zinoma, turint maza si ploti, istumiant vandeni, prarandama labai daug galingumo. Istatytas sliauziklis neiskrenta sautuvui uztaisant ar stumiant harpuna, jis fiksuojamas nadulnike.





VAMZDIS
Sprendziant is to, kad kuo didesnis sautuvo vamzdzio plotis to daugiau vandens reikai isstumti, sautuvui buvo pasirinktas tik 10mm nerudijancio plieno vamzdis. Savaime suprantama toks diametras pasirinktas neatsiktinai. Ne veltui, zinomu meistru sautuvai daromi butent su 10mm skersmens vamzdziais. Tokio sprendimo deka, sumazinamas stumoklio ziedo trinimas i vamzdi (mazesnis plotis) ir, kas yra zymiai svarbiau, sumaziname iki minimumo vandens kieki kuri reikia isstumti stumokliui. Italu gamybos sautuvai, „Kayuk“ ir kai kurie kiti turi 13mm skersmens vamzdi ir tik „Mares Cyrano“ turi 11mm vamzdi. Tokiu budu mes padidiname suvio jega iki maksimumo.

STUMOKLIS
Stumoklis yra vientisas su vienu ziedu, stumoklio medziaga yra delrinas (POM H). Ziedo trinimas su vamzdziu pasirinktas minimalus. Buvo issprestas ir dar vienas is sudėtingu ir aktualiu klausimu – stumoklio eiga tik 7-9 cm. mazesne, negu bendras sautuvo ilgis. Kaip pvz. italiskose sautuvose prarandoma net 19-20cm. nuo bendro ilgio.

RESIVERIS
Tam, kad gauti manevringa sautuva, jo diametras buvo pasirinktas tik 30mm. Patikimumui ir galingumui uztikrinti resiverio metalas yra diuraliuminis D16T - vienas paciu tvirciausiu aliuminio lydiniu. Didesnis diametras duos didesni pluduruma, bet padidins apkrova vamzdziui, sriegiams ir sumazins manevringuma, kuris buvo vienas is tikslu.

LINO NUMETEJAS
Sautuve numatyta galimybe panaudojimo 2 tipu numetejus (vienu laiku sautuve gali stoveti abidvi sistemos). Apatinis lino numetejas kaip italu sautuvuose (nenaudojamas mano sautuve) ir antras, kuris stovi sautuvo gale ir suveikia tik nuspaudzius gaiduka (aktyvus). Jo darbo principas toks, kad suvio nebus iki tol, kol lino numetejas nepasisleps korpuse pilnai. Apart lino numetejo funkcijos jis islygina jega, kuri spaudzia ant gaiduko, slegiui isstumiant gaiduko trauke (kuo didesnis slegis, tuo daugiau stumiamas savaime gaidukas). Taip isspresta samostrelu prie didesniu uzputimu problema. Lino numetejas nesuristas tvirtai su mazgais ir gali buti laisvai paspaustas, tarkim sautuvo uztaisimo metu. Lino numetejo diametras 2.5mm ir jis iseina is korpuso 7mm. Kitas patogumas sio numetejo yra tai, kad 2 lino apsisukimai tai jau 2.5m lino, plius harpunas, plius sautuvas ir ranka. Ar sauname mes kada toliau?





UZPUTIMO VOZTUVAS
Uzputimo voztuvas suprojektuotas taip, kad gali buti naudojama standartine italu sautuvu pompa. Vienintelis pasikeitimas, tai reikia istraukti is pompos priekine konusine dali (SeacSub jinai plastikine). Toliau pompa tiesiog isukoma i sautuvo gala ir sautuvas uzpumpuojamas. Oro dalinis ar pilnas isleidimas atliekamas tiesiog paspaudziant voztuva, kuris visada laisvai juda sautuve.

RANKENA
Sautuvo rankena yra "zelinkos" tipo, anatomine, pagaminta is polimeru. Gaidukas yra is 4mm nerudijancio plieno.

ISORINIS PADENGIMAS
Paciu artimiausiu laiku sautuve bus realizuotas saltas anodavimas, sluoksnio storis 0.05mm. Sluoksnis kuriuo padengiamas diuralis butent salto anodavimo metu igauna geltonai-auksini atspalvi ir yra vienas tvirciausiu ir ilgaamziskiausiu, puikiai apsaugo sautuva nuo korozijos ir atrodo tikrai suolidziai. Saltas anodavimas buvo pasirinktas del savo ipatybiu pvz. tokiu kaip tvirtumas - saltas anodas buna atsparus net protingam trinimui su dilde. Gal but del idomumo vienam sautuvui uzsakysime kokia tamsiai zalia arba haki spalva iprasto anodavimo.

Ka gi, siam momentui esame pilnai patenkinti rezultatais ir tesiame bandymus skirtinguose salygose. Pasiekem visus tikslus, bet karta pradejus projektuoti sautuvus, dabar atrodo tai jau visam gyvenimui. Todel priekyje nauji tikslai ir horizontai.





EPILOGO VIETOJ
Vietoj epilogo, manau, pats laikas viska apibendrinti ir pateikti technines duomenys.





------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Na ir pabaigai nuotrauka po pacios pirmos medziokles. Labai norejosi, kad pirma medziokle su siuo sautuvu butu laiminga, taip ir buvo! O nepadaryti nuotraukos atminciai, butu tikras nusikaltimas! (laimikiu autorius KOSTA) I sautuvo spalva, kaip ir rasiau auksciau, siulau nekreipti demesio, nes artimiausiu laiku jis jau bus padengtas saltu anodu ir bendras vaizdas stipriai pasikeis, igaudamas solidumo.



Redaguotas Spearfisher 2011/03/05/ 01:32:07
KKK RE: Musu sautuvo pristatymas
Narys

Elitinis medžiotojas


Nario avataras

Pranešimai: 5195
Vieta: Elektrenai
Įstojęs: 04.12.08
Parašyta 2010/09/06/ 06:48:04
Saunuoliaibyeclapflower
Gal idesite principine veikimo schema?
Kokia numatoma kaina?
Kaip del rites?


777
REKLAMA
13 RE: Musu sautuvo pristatymas
Narys

Elitinis medžiotojas


Nario avataras

Pranešimai: 3295
Vieta: Kaunas
Įstojęs: 12.02.08
Parašyta 2010/09/06/ 08:18:02
Super Dima, labai labai patiko, saunuoliaithumbs up


fishing,diving,spearfishing
Cirkulas RE: Musu sautuvo pristatymas
Super administratorius




Nario avataras

Pranešimai: 16012
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 01.12.07
Parašyta 2010/09/06/ 08:24:38
KKK rite galima ant bet kokio uzsideti, nuvaziuok i diugoni nusipirs omerio rite ir per 2 min ja primontuosi ant bet kokio sautuvo, sitas ir neisimtis.

Cia apie tai: http://www.neriam.lt/forum/viewthread.php?forum_id=5&thread_id=514
13 RE: Musu sautuvo pristatymas
Narys

Elitinis medžiotojas


Nario avataras

Pranešimai: 3295
Vieta: Kaunas
Įstojęs: 12.02.08
Parašyta 2010/09/06/ 08:29:16
Cirkulas parašė:
KKK rite galima ant bet kokio uzsideti, nuvaziuok i diugoni nusipirs omerio rite ir per 2 min ja primontuosi ant bet kokio sautuvo, sitas ir neisimtis.

Cia apie tai: http://www.neriam.lt/forum/viewthread.php?forum_id=5&thread_id=514


Cia sutinku su Dainium 100 proc. bet as turejau omeny, kad jei sautuvely padare, gal ir rite pagamino savoAcius!


fishing,diving,spearfishing
Dog RE: Mūsų šautuvo pristatymas
Narys

Pradedantysis medžiotojas


Nario avataras

Pranešimai: 102
Vieta: Klaipeda
Įstojęs: 30.04.09
Parašyta 2010/09/06/ 08:52:24
Saunuoliai,
Grazus sautuvas. Matosi kad nemazai darbo ideta. Turetu buti ir geras .
As tik visada galvoju. Ar turi blizgantis sautuvas (ir antgalis) kokybei medziokles ? Jeigu butu pvz juodas matinis. Zuvis ji matytu kiek prasciau, ne is taip toli. Ypac sauletu oru medziojant. Nes sautuvas visada priekyje (arciau zuvies).
Kokia jusu patirtis ir pamastymai siuo klausimu ?



When nothing goes right - go LEFT.
Cirkulas RE: Mūsų šautuvo pristatymas
Super administratorius




Nario avataras

Pranešimai: 16012
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 01.12.07
Parašyta 2010/09/06/ 09:03:20
KKK nelabai supranti ka as noriu pasakyti. Jei reikia rites galima padaryti ir rite, tik ar noresi moketi uz ta pati 2-3 kartus brangiau. O skirtumo nebus jokio, sautuvo galia liks ta pati, manevringumas liks tas pats, taiklumas nepageres. Klausimas tada jei rite veikia nepriekaistingai ko dar is jos reikia reikalauti?... (cia mano nuomone wink)

Dog - jis blizgantis tik kol kas nes cia nedazytas, veliau ji nudazys wink
Redaguotas Cirkulas 2010/09/06/ 09:09:49
jusiukas RE: Mūsų šautuvo pristatymas
Administratorius




Pranešimai: 1880
Vieta: Alytus
Įstojęs: 17.08.09
Parašyta 2010/09/06/ 09:37:05
NEREALU!!!
maladec braliukai clap
atrodo sukuret tobula aprata happy

pora klausimeliu: ar bus galima nusipirkt ir kokia kaina.
Pentagon RE: Mūsų šautuvo pristatymas
Narys

Varliukas


Pranešimai: 76
Įstojęs: 11.06.09
Parašyta 2010/09/06/ 10:05:30
Super!!!clap saunoliai! geras
Redaguotas Spearfisher 2011/03/04/ 22:15:54
tamulis RE: Mūsų šautuvo pristatymas
Narys




Pranešimai: 579
Vieta: Kaunas
Įstojęs: 12.06.08
Parašyta 2010/09/06/ 10:26:03
Rimtas turėtu būti aparatas pagal aprašymą thumbs up Aš jau noriu jo eek
Rols RE: Mūsų šautuvo pristatymas
Narys

Medžiotojas


Nario avataras

Pranešimai: 304
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 06.03.08
Parašyta 2010/09/06/ 11:18:19
Dima sveikinimai.smile Visada malomu ziureti i ginkla padaryta su meile ir supratimuDraugeliai.
Redaguotas Rols 2010/09/06/ 11:20:09
1 1 1 1 1
Lucky RE: Mūsų šautuvo pristatymas
Narys

Medžiotojas


Nario avataras

Pranešimai: 277
Vieta: Brusel
Įstojęs: 24.11.08
Parašyta 2010/09/06/ 11:36:41
Sveiki, galiu pasigirti, kad teko laikyti si sautuva savo rankose ir tikrai jis paliko gera ispudi, patogus grazus ir kokybiskai isbaigtas. Sokiai pokiai thumbs up Gaila, kad neteko jo isbandyti vandenyje helpless
Vaidas RE: Mūsų šautuvo pristatymas
Narys

Elitinis medžiotojas


Pranešimai: 1507
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 06.11.08
Parašyta 2010/09/06/ 16:13:03
Tai cia tik sau ir draugams? Ar visgi gaminsite ir kitiems pagal uzsakyma? rolleyes
vald123as RE: Mūsų šautuvo pristatymas
Narys

Pradedantysis medžiotojas


Pranešimai: 108
Vieta: Panevezys
Įstojęs: 22.09.09
Parašyta 2010/09/06/ 18:29:48
Saunuoliai clap,gražus sautuvelis,o gražus sautuvai - gražiai saudo Taip!,jei ir kaina graži,derinsim stygas pirkimui [pagal užsakyma ] lol.


patikek-gyvensim,kol numirsim.
Aidas RE: Mūsų šautuvo pristatymas
Narys

Varliukas


Nario avataras

Pranešimai: 73
Vieta: Zarasai - Utena
Įstojęs: 16.06.08
Parašyta 2010/09/06/ 19:29:36
pries pradedant masine gamyba reiktu uzsitikrint autorines teises ir gamini uzpatentuot, jei ten isties ideta originaliu sprendimu, ir, pats laikas jam sugalvoti pavadinima clap
Vaidas RE: Mūsų šautuvo pristatymas
Narys

Elitinis medžiotojas


Pranešimai: 1507
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 06.11.08
Parašyta 2010/09/06/ 23:58:28
Pamacius grazu zaisla blaivus ir sviesus protas dingsta Loughing out Loud
fomkis RE: Mūsų šautuvo pristatymas
Narys

Varliukas


Pranešimai: 19
Vieta: Kaunas
Įstojęs: 09.06.10
Parašyta 2010/09/07/ 00:22:43
atrodo tikrai gerai Oki poki galetumet kazka papasakoti kaip jis bus gaminamas paprastiems mirtingiems ar tik isrinktiems ? happy ir kokia kaina butu bent jau orentacine happy P.S. tikiuosi kad gales lygiuotis arba bent jau daug neatsilikti nuo kajuk pray
Vaidas RE: Mūsų šautuvo pristatymas
Narys

Elitinis medžiotojas


Pranešimai: 1507
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 06.11.08
Parašyta 2010/09/07/ 00:27:15
Is aprasimo jau aisku, kad kajukui iki sio sautuvo dar tobulet ir tobulet.
Tomasas RE: Mūsų šautuvo pristatymas
Narys

Elitinis medžiotojas


Nario avataras

Pranešimai: 1313
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 01.08.10
Parašyta 2010/09/07/ 00:37:01
vaidazk parašė:
Is aprasimo jau aisku, kad kajukui iki sio sautuvo dar tobulet ir tobulet.

clap


eni vidi vici
raptor RE: Mūsų šautuvo pristatymas
Narys

Varliukas


Pranešimai: 64
Įstojęs: 03.09.10
Parašyta 2010/09/07/ 07:15:01
aisku pavidziu,tik baltuoju pavydu happy..o kas nepavydetu ziurint i toki sautuva..
Redaguotas Spearfisher 2011/03/04/ 22:20:36
Puslapis 1 iš 14 1 2 3 4 > >>
Peršokti į forumą:
Prisijungti
Nario vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruokis

Pamiršai slaptažodį?
Paprašyk naujo
Atsitikitinis vaizdelis
Varžybos Neriam taurė 2013
Varžybos Neriam taurė 2013
Varžybos Neriam taurė 2013
Batimetriniai žemėlapiai
Šaukykla
Jei norite rašyti žinutes, turite prisijungti.

zebai11  
2022/07/07/ 17:25:51
kuršių mariose galima povandeninė žvejyba?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:55:55
12. Povandeninė žvejyba leidžiama Baltijos jūros priekrantėje, išskyrus rekreacines zonas. Kas gali paaiškinti, kur prasideda ir kur baigiasi rekreacinė zona pajūryje?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:54:08
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:53:58
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?

doncas  
2020/07/17/ 00:03:34
Sveiki. Gal kam didelės dėžės šaldytiems trofėjams, kas į Norgę važinėja. Polistirolas, išorė 118× 78× 78,5 cm. Sienelė 8 cm. Dangtis irgi 8 cm storio. Kaunas. 20 pinigų.

Rodyti daugiau pranešimu
Naujausios nuotraukos
Norvegija 2020
Norvegija 2020
Tema užrakinta.2020/11/03/ 08:48:21

Vienos Norvegijos istorija apie klubo išvyką
Vienos Norvegijos is...
Tema užrakinta.2019/10/24/ 00:08:00

Vienos Norvegijos istorija apie klubo išvyką
Vienos Norvegijos is...
Tema užrakinta.2019/10/24/ 00:07:07

Apklausa
Kaip dažnai medžiojate?

Kelis kartus per savaitę sezono metu

Kartą per savaitę sezono metu

Kartą per mėnesį sezono metu

Kartą, du sezono metu

Norėdamas balsuoti turite prisijungti.

Rezultatai
Komentarai : 0
Apklausų archyvas
Lietuvos žemėlapis
Skaitliukas
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai
Google Analytics
Google +
„Povandeninė žūklė
© Povandeninės medžioklės klubas 2007-2022
Povandeninė žūklė - viskas apie tai!

Bet kokią informaciją kopijuoti yra griežtai draudžiama be administracijos sutikimo