Vėgeles gruodžio 15-sausio 15 d.,
lydekasvasario 1-balandžio 20 d.,
sterkus kovo 1-gegužės 20 d.,
kiršlius kovo 1-gegužės 15 d.,
salačiusbalandžio 1-gegužės 15 d.,
žiobriusgegužės 15-birželio 15 d.,
otusgegužės 1-liepos 31 d.,
upėtakiusspalio 1-gruodžio 31 d.,
sykusspalio 1-gruodžio 31 d.
Medžioti galima čia...
o jai kas pabandytu man asmeniskai geriausiai tinka,
darau dazniausiai is lidekeliu ar sapaliuku, aisku isdarinejus zuwi butina isimt ziaunas, zuvi suprieskoniuoji pagal skoni (as tai naudoju juoduosius pipirus ir druska ) i dubeneli idedi pakeli swiesto suplesai sakelia petrazoliu sutarkuoji rupia tarka morka ir wiska sutrini i ta pati dubeni sudedi smulkiau supjaustytas bulwe kubeliais, ir sumaisai wisa mase bulwe, morka, petrazoles ir swiesta. sudedi i zuwies pilwa ir susuki i aliumine folija. ir i zarijas kokiu 20 min. skanaus
SvOrIs parašė:
Pasidalinsiu labai vertingu receptu kas mano kad lydeka neskani zuvis isbande silkiu nebenores
lydekai padarom file supjaustom mazais gabaliukais, itrinam druska tada sudedam i bliuda pilam virinto bet nekarsto vandens, kad apsemtu zuvi tada pilam du saukstus acto ir pripjaustom daug svoguno taip pat iberiam pipiru pagal skoni ir taip marinuojame jei skubu tai bent 6 valandas as tai laikau dvi paras tada valgau skonis superinis ! p.s pagal zuvies kieki beriame druska ir pilame acta
jNEPAZEIDINEJAM AUTORINIU TEISIU-ACIU
Tai kartais ne tu tas autorius kuris silkutines lydekas pleskina i kaire ir i desine gedos turetum. Dabar suprantu ko taip izuvinimo akcijoj reiskiesitrukumas jau
tadzius parašė:
o jai kas pabandytu man asmeniskai geriausiai tinka,
darau dazniausiai is lidekeliu ar sapaliuku, aisku isdarinejus zuwi butina isimt ziaunas, zuvi suprieskoniuoji pagal skoni (as tai naudoju juoduosius pipirus ir druska ) i dubeneli idedi pakeli swiesto suplesai sakelia petrazoliu sutarkuoji rupia tarka morka ir wiska sutrini i ta pati dubeni sudedi smulkiau supjaustytas bulwe kubeliais, ir sumaisai wisa mase bulwe, morka, petrazoles ir swiesta. sudedi i zuwies pilwa ir susuki i aliumine folija. ir i zarijas kokiu 20 min. skanaus
Lietuviškai rašom, kolegos, lietuviškai. O jei negimtoji lietuvių kalba, tai prašom specialiai jos nedarkyti visokiom "w". Palikim šitą raidę "tadeušams"...
Rukyto skonio lydekos suktinukai tesloje (kinietiekai):
Dazniausiai darau is didesnes lydekos, nes file gabaliukus lengviau susukti.
Teslai reikia: miltu,krakmolo, keliu kiausiniu, alaus.
Suktinukams: rimtos lydekos,dantu krapstuku, svogunu, sv. laisku, druskos, pipiru ir rukyty lasinuku ar sonines.
Toliau visai paprasta : su mikseriu issuki tesla, turi gautis skystos grietines konsistencijos. Krakmolo dedu del traskumo (1/4d). Druskos galima nedeti.
Kokio storio lasinukai ar sonine, tokio plocio supjaustom ir lydekos file. Gabaliukai neturi but stori. Didesni gabaliuka perpjaukit horizontaliai, bet ne iki galo, kad isskleidus gautusi vienodo storio isklotine.
Svoguna- per puse ir isilgai laiskeliais. Zalius laiskus taip pat tokio dydzio.
Lasinukus atsaldom saldiklyje, bus galima ploniau supjaustyt.
Druska ir pipirus (kitkas pagal skoni) sudedam i dubeneli.
Ant lentutes paklojami lasinukai, uzdedamas file gabaliukas, svoguneliai pamirkomi i dubeneli su prieskoniais ir padedami ant zuvies krastelio, krapstuko pagalba susukami suktinukai ir juo persmeigiami.
Wok'e ikaitinam alieju, del kvapo idedam keleta su kumsciu perskeltu cesnako skiltekiu, palaukiam kol ims ruduot ir butinai isimam. Tuomet aliejus jau bus pakankamai ikaites.
Laikydami suktinukus uz krapstuko, merkiam i tesla ir dedam i alieju. Kepam pagal grozi - graziai auksines spalvos jau iskepe
Padazas- koki labiau megstat (as darau pats su imbieru, citrina, medumi ir cili)
Skanaus
Kiekviena rudeni ruosiu draugams zuvies svente, suktinukai turi pati didziausia pasisekima
Keli praktiniai patarimai :
filiuodami zuvi nuimkit ir odele - lengviau persmeigt krapstuku,
zuvies gabaliukus visada nusausinkit ir pries kepdami, ir iskepus,
Jei lieka teslos (taip dazniausiai ir buna), iskepkit prie zuvies darzoviu.
Man, asmeniskai, nera nieko skaniau prie sio patiekalo uz keptus tesloj traskius plonus kopusto lapu gabaliukus.
Tomasas parašė:
Rols respektas už puikų ir išsamų receptą
įdomu kaip tapti tavo draugu ir sudalyvauti žuvies šventėje?
Tiesa sakant, cia tik aprasas ilgas, o darbas visai paprastas
O tarp medziotoju, cia mes visi draugai, tik su vienais susitinkam dazniau, su kitais reciau
Tomasas parašė:
Rols respektas už puikų ir išsamų receptą
įdomu kaip tapti tavo draugu ir sudalyvauti žuvies šventėje?
Tiesa sakant, cia tik aprasas ilgas, o darbas visai paprastas
O tarp medziotoju, cia mes visi draugai, tik su vienais susitinkam dazniau, su kitais reciau
Apie ka ir kalbu, a tai atrodo kad ziema, tai jau sakes, galima ir ziema gamtoj prie lauzo laika smagiai praleist, ir ant lauzo kazka pasigamint
Tomasas parašė:
Rols respektas už puikų ir išsamų receptą
įdomu kaip tapti tavo draugu ir sudalyvauti žuvies šventėje?
Tiesa sakant, cia tik aprasas ilgas, o darbas visai paprastas
O tarp medziotoju, cia mes visi draugai, tik su vienais susitinkam dazniau, su kitais reciau
Apie ka ir kalbu, a tai atrodo kad ziema, tai jau sakes, galima ir ziema gamtoj prie lauzo laika smagiai praleist, ir ant lauzo kazka pasigamint
Marinatas:
I padaza su alyvuogiu aliejumi ir citrinom.dedam keleta trupintu cili paprikeliu.beriame Indisku prieskoniu(pagal skoni,bet reikia,kad butu siek tiek astriau)druskos pagala skoni.sojos padazo siek tiek.viska sumaisome.
supjaustome nedideliais,plonais gabaleliais karpio file(butinai be odos).
pilame marinata ir paliekame gerom 30min.
Ruosimas:
Nuvalome marinata nuo zuvies gabaleliu,apvoliojame miltuose ir dedame i pakaitinta keptuve.
iskepus zuvi.pasiruosiame indelius su sezamo seklom,aguonom.
isimusam kiausini ir atskiriam baltyma,nes reikes tik jo.
apkepta zuvi,voliojeme kiausinyje,po to i aguonas ir vel i kiausini,ir i sezamo seklas.viska taip kartoti,nes kitaip neaplips vienos ar kitos seklos.pasiruosus taip visus gabalelius,dedame i pakaitinta keptuve.kepimo trukme su apvoliotom seklom trunka 1-2min,nes kitaip sudegs sezamo seklos.
Marinatas:
I padaza su alyvuogiu aliejumi ir citrinom.dedam keleta trupintu cili paprikeliu.beriame Indisku prieskoniu(pagal skoni,bet reikia,kad butu siek tiek astriau)druskos pagala skoni.sojos padazo siek tiek.viska sumaisome.
supjaustome nedideliais,plonais gabaleliais karpio file(butinai be odos).
pilame marinata ir paliekame gerom 30min.
Ruosimas:
Nuvalome marinata nuo zuvies gabaleliu,apvoliojame miltuose ir dedame i pakaitinta keptuve.
iskepus zuvi.pasiruosiame indelius su sezamo seklom,aguonom.
isimusam kiausini ir atskiriam baltyma,nes reikes tik jo.
apkepta zuvi,voliojeme kiausinyje,po to i aguonas ir vel i kiausini,ir i sezamo seklas.viska taip kartoti,nes kitaip neaplips vienos ar kitos seklos.pasiruosus taip visus gabalelius,dedame i pakaitinta keptuve.kepimo trukme su apvoliotom seklom trunka 1-2min,nes kitaip sudegs sezamo seklos.
zebai11 2022/07/07/ 17:25:51 kuršių mariose galima povandeninė žvejyba?
GintarasGVE 2022/04/15/ 12:55:55 12. Povandeninė žvejyba leidžiama Baltijos jūros priekrantėje, išskyrus rekreacines zonas. Kas gali paaiškinti, kur prasideda ir kur baigiasi rekreacinė zona pajūryje?
GintarasGVE 2022/04/15/ 12:54:08 Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?
GintarasGVE 2022/04/15/ 12:53:58 Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?
doncas 2020/07/17/ 00:03:34 Sveiki. Gal kam didelės dėžės šaldytiems trofėjams, kas į Norgę važinėja. Polistirolas, išorė 118× 78× 78,5 cm. Sienelė 8 cm. Dangtis irgi 8 cm storio. Kaunas. 20 pinigų.