TITULINIS FORUMAS MŽ TAISYKLĖS RAAD TELEFONAI STRAIPSNIAI FOTO GALERIJA VIDEO GALERIJA PADĖKOS TRANSLATE
2024/03/29/ 10:44:39   
Navigacija
Klubo rekvizitai
Siuntimai
Web nuorodos
Duk
Paieška
Kontaktai
Žiniasklaidai
Reklama
Tinklapio administratoriai
Forumo temos
Naujausios temos
Nuo ko pradėti
Kur medzioti galima?
Matomumas ežeruose
Medžioklė Norvegijoje
Nesąmonės, bet juokinga!


Karščiausios temos
Kas čia brakonieriai?[2535]
Medžioklė Norvegijoje[2352]
Hidrokostiumai (ben...[2324]
Projektas įžuvink e...[1625]
Grįžau iš medžioklė...[1337]

Vartotojų tinkle
Prisijungusių svečių: 8
Prisijungusių narių nėra

Registruoti nariai: 1,676
Neaktyvūs nariai: 2
Naujausias narys: Beaver
Paskutiniai straipsniai
Kaip saugiai ir efek...
Šamas žiemą ir vasarą
Karpių medžioklė
"TAI YRA" vandens sk...
Palaukiminė meždioklė
Populiariausi straipsniai
Stacionari rūkykla
Povandeninė žūklė – ...
Gaminam rūkyklą
Povandeninė medžiokl...
Retos ir nykstančios...
Klubo rėmėjai
Profilis facebook'e
Reklama
Paskutiniai Komentarai
GintarasGVE
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?
Žiūrėti

GintarasGVE
12. Povandeninė žvejyba leidžiama Baltijos jūros priekrantėje, išskyrus rekreacines zonas.

Kas gali paaiškinti, kur prasideda ir kur baigiasi rekreacinė zona pajūryje?
Žiūrėti

legris
Gaila,kad tik dabar paskaiciau Sokiai pokiai
Žiūrėti

gasas
fantastika!
Žiūrėti

mb
Geras atidarymas! Sveikinimai Ploja
Žiūrėti

Richi
Gera !!!
Žiūrėti

Naujausi filmai
Spearfishing... [29/10-17]
Šamų medžiok... [19/02-15]
Šamų medžiok... [12/02-15]
Nardymas po ... [12/02-15]
Halibutų med... [12/02-15]
Spearfishing... [01/09-14]
Freedving Ai... [04/08-14]
Elektrėnų ma... [14/10-13]
TV laida "Ap... [01/07-13]
Baltuju Laka... [11/08-12]
Medžioti draudžiama
Vėgeles
gruodžio 15-sausio 15 d.,
lydekas
vasario 1-balandžio 20 d.,
sterkus
kovo 1-gegužės 20 d.,
kiršlius
kovo 1-gegužės 15 d.,
salačius
balandžio 1-gegužės 15 d.,
žiobrius
gegužės 15-birželio 15 d.,
otus
gegužės 1-liepos 31 d.,
upėtakius
spalio 1-gruodžio 31 d.,
sykus
spalio 1-gruodžio 31 d.

Medžioti galima čia...

Temos peržiūra
Klubas NERIAM 2007-2022 | Ką daryti su sumedžiotu laimikiu? | Receptai, žuvies ruošimas
Puslapis 1 iš 6 1 2 3 4 > >>
Cirkulas Gaminame ungurį
Super administratorius




Nario avataras

Pranešimai: 16012
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 01.12.07
Parašyta 2009/08/04/ 15:05:36
Na man labai aktuali si tema todel sukuriau atskirai forumo "Gurmanu skyrelyje"

Ka iki siol esu isbandes tai tik rukyta unguri, kuri man skaniai rukyti pamoke spearfisheris. Bet turbut recepto neiduos happy ...

Gal atsiras daugiau receptu?
Ka jus darote su unguriu?

As netycia internete radau pora receptu, kuriuos noriu ir ideti cia (tiesa nebandziau):

Ungurio šašlykas

Reikalingi produktai:
500 g vidutinio dydžio ungurys. Marinatui: 50 g sojos padažo, 1 didelės citrinos sultys, 2 skiltelės česnako, 10 g degtinės, maltų juodųjų pipirų. Garnyrui: 2 dideli obuoliai (obuolys), virti ryžiai. Padažui: 50 g vandens, 100 g sauso balto vyno, 1 šaukštelis medaus, 1 didelės citrinos sultys, 1 šaukštelis krakmolo.

Šviežias ungurys išskrodžiamas, filė su oda atskiriama nuo kaulų. File marinuojama apie 3 val. Po to žuvis supjaustoma ir veriama ant iešmo, kepama grilyje apie 20 min. Kol kepa šašlykas, gaminame padažą. Užkaitiname vyną, įdedame medų, prieskonių, supilame citrinos sultis. Krakmolą sumaišome su vandeniu, įpilame į užkaitusį vyną ir užviriname. Šašlykas skanus su virtais ryžiais ir obuoliais. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome šiaudeliais, dedame ant iškepusio šašlyko ir užpilame padažu.


Kuršiškai rūkytas ungurys.

(Pagal mitybos ir kulinarijos eksperto A.Vincento Sako straipsnį)
■ Nuo ungurio švariu smėliu, pjuvenomis arba druska nuvalyti gleives ir nuplauti. Apipjauti apie galvą odą ir gražiai ją nusmaukti, bet neišmesti - išmesti tik vidurius ir išplauti kraują, bet atsargiai, kad nebūtų pažeista plona vidinė plėvelė.
■ Vieną šaukštą druskos išmaišyti su šaukštu sutarkuotos šviežios ajero šaknies, šaukšteliu smulkiai sukapoto čiobrelio ir šaukšteliu smulkiai sukapoto peletrūno. Šiuo mišiniu įtrinti ungurį iš vidaus ir išorės. Į susidariusią nuo išmestų vidurių ertmę įdėti ajero šaknies drožlių ir peletrūno šakelių. Užsmaukti atgal odą, gražiai surišti stipriu špagatu ir pakabinti šaltoje vietoje dviem paroms, kad ungurys sunoktų ir gerai įsigertų prieskonių kvapo.
■ Rūkyti reikia vyšnių, kadagių arba bent alksnio malkomis šaltu dūmu visą parą. Jei rūkoma alksnių malkomis, baigiant rūkyti ungurį, būtina pagardinti čiobrelių dūmeliu, bet tik ne kadagio, kad ungurys nepersismelktų nepageidautinu rūkytų lašinių kvapu.



Video:
Youtube.com
Cirkulas prisegtu paveiksliuku:


Redaguotas Cirkulas 2010/09/21/ 20:14:22
tidass RE: Gaminame unguri
Narys

Elitinis medžiotojas


Nario avataras

Pranešimai: 3070
Vieta: Panevezys
Įstojęs: 23.10.08
Parašyta 2009/08/12/ 16:53:10
ar kas bandete kepti unguri, gal zinote receptu?
kepant reikia oda nulupti?


Kiekvienas ginklas turi savo charakterį. Telieka padėti jam atsiskleisti.
REKLAMA
SvOrIs RE: Gaminame unguri
Narys

Elitinis medžiotojas


Nario avataras

Pranešimai: 1236
Vieta: VNO
Įstojęs: 02.01.09
Parašyta 2009/08/12/ 18:29:04
nelupk odos jei kepsi padarysi klaida wink rukant darau taip nusveiciu jo gleives gerai pasudau palaikau kelias valandas tada nuplaunu druska tada dedu i kibira kur kokie 5 unguriai dedu pipiru apvaliu neskaldytu daug laurolapu ir cesnako viska gerai pamakaluoju istrinu ungurio vidu ir palieku nakciai kita vakara jau i rukykla gaunasi Kebabas Tusofke lol labai super bet dar daug priklauso kaip rukomas ir kas ruko aisku Pirma vieta


costum 50cm 2/3
tidass RE: Gaminame unguri
Narys

Elitinis medžiotojas


Nario avataras

Pranešimai: 3070
Vieta: Panevezys
Įstojęs: 23.10.08
Parašyta 2009/08/13/ 00:33:00
kaip karsto rukymo ungurys..?
saltam rukymui ner salygu.


Kiekvienas ginklas turi savo charakterį. Telieka padėti jam atsiskleisti.
Armis RE: Gaminame unguri
Narys

Medžiotojas


Nario avataras

Pranešimai: 359
Vieta: Klaipeda
Įstojęs: 09.11.08
Parašyta 2009/08/13/ 05:56:33
Ar niekas nera bandes panaudoti rukymui pusu konkoreziu? Girdejau, kad skaniai zuvis issiruko ...
13 RE: Gaminame unguri
Narys

Elitinis medžiotojas


Nario avataras

Pranešimai: 3295
Vieta: Kaunas
Įstojęs: 12.02.08
Parašyta 2009/08/13/ 09:49:32
Armis parašė:
Ar niekas nera bandes panaudoti rukymui pusu konkoreziu? Girdejau, kad skaniai zuvis issiruko ...

Bande mano kolegaclapvos mazo pirstuko nesuvalge, tiesa unguriai buvo nuo 1.3kg iki 2.6kgKebabas


fishing,diving,spearfishing
Evaldas RE: Gaminame unguri
Narys

Elitinis medžiotojas


Nario avataras

Pranešimai: 1480
Vieta: Utena
Įstojęs: 14.07.08
Parašyta 2009/08/16/ 19:44:10
Gal kas nors, ką nors pasiūlys be ungurio rūkymo?
Rokas RE: Gaminame unguri
Narys

Elitinis medžiotojas


Nario avataras

Pranešimai: 2565
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 12.05.09
Parašyta 2009/08/16/ 19:49:37
EvaldasB parašė:
Gal kas nors, ką nors pasiūlys be ungurio rūkymo?


neši į stotį ir dedi tuos ungurius į autobusą važiuojantį į VLN, o toliau jau pasirūpinsiu razz

Gali bandyt kažką panašaus gaminti:
http://www.gaspadine.lt/patiekalas/ant_iesmo_keptas_ungurys.html


kai žiūri atsimerk - teisingumas aklas...
robertuxx RE: Gaminame unguri
Narys

Super medžiotojas


Nario avataras

Pranešimai: 635
Vieta: Utena
Įstojęs: 23.10.08
Parašyta 2009/08/16/ 20:06:46
Man labiausiai patinka tokie receptai:
Ijungi "lempute" (fantazija) ir eini gamint
Jai nededi nieko nevalgomo, ir nepadaugini prieskoniu - dazniausiai gaunasi labai skanu wink


http://robis.aha.lt
Alone Wolf RE: Gaminame unguri
Super administratorius




Nario avataras

Pranešimai: 2209
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 16.07.09
Parašyta 2009/08/17/ 11:26:58
Gal kas bandėte ungurį virti?

Radau vieną receptuką:

Ingridientai:

800g ungurio,
prieskonių (pipirų, lauro lapelių, mairūno),
prieskoninių daržovių (morka, petražolė, salieras, poras, svogūnas),
1 stiklinė baltojo vyno,
druskos,
1 stiklinė krienų padažo.

Gaminimas:

Ungurys nulupamas, nuplaunamas ir supjaustomas gabalais. Prieskoniai ir prieskoninės daržovės paverdamos pasūdytame vandenyje, tuomet dedami ungurio gabalai ir ant mažos ugnies verdama 15—20 min.
Išviręs ungurys sudedamas į pašildytą pusdubenį, užpilamas krienų padažu, pabarstomas susmulkintomis petražolėmis ir valgomas su karštomis virtomis bulvėmis.


(Laimikiai: Ungurys - 1,24 kg; Lydeka - 9 kg; Sazanas - 13,72 kg.)
http://www.perkunas-mcc.lt/
Armis RE: Gaminame unguri
Narys

Medžiotojas


Nario avataras

Pranešimai: 359
Vieta: Klaipeda
Įstojęs: 09.11.08
Parašyta 2009/08/17/ 12:24:14
Alone Wolf parašė:
Gal kas bandėte ungurį virti?

Radau vieną receptuką:

Ingridientai:

800g ungurio,
prieskonių (pipirų, lauro lapelių, mairūno),
prieskoninių daržovių (morka, petražolė, salieras, poras, svogūnas),
1 stiklinė baltojo vyno,
druskos,
1 stiklinė krienų padažo.

Gaminimas:

Ungurys nulupamas, nuplaunamas ir supjaustomas gabalais. Prieskoniai ir prieskoninės daržovės paverdamos pasūdytame vandenyje, tuomet dedami ungurio gabalai ir ant mažos ugnies verdama 15—20 min.
Išviręs ungurys sudedamas į pašildytą pusdubenį, užpilamas krienų padažu, pabarstomas susmulkintomis petražolėmis ir valgomas su karštomis virtomis bulvėmis.

Skani zuviene jauciu iseitu is likusio vandens kur vire ungurys rolleyes
Nevezis RE: Gaminame unguri
Narys

Varliukas


Nario avataras

Pranešimai: 81
Vieta: Pnv
Įstojęs: 01.06.09
Parašyta 2009/08/17/ 13:00:47
smeklius parašė:
Armis parašė:
Ar niekas nera bandes panaudoti rukymui pusu konkoreziu? Girdejau, kad skaniai zuvis issiruko ...

Bande mano kolegaclapvos mazo pirstuko nesuvalge, tiesa unguriai buvo nuo 1.3kg iki 2.6kgKebabas


gal galima placiau apie konkorezius? cia ju daug reikia deginti? ar tik keleta i pjuvenas imaisyti?
Kuzmicius RE: Gaminame unguri
Narys

Super medžiotojas


Nario avataras

Pranešimai: 646
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 11.03.08
Parašyta 2009/08/17/ 21:13:49
viena moteriske man pasakojo kad labai skanus ungurys troskintas garuose.as pats nebandes.


Kai hobis virsta darbu,reikia keist hobi!!!
tidass RE: Gaminame unguri
Narys

Elitinis medžiotojas


Nario avataras

Pranešimai: 3070
Vieta: Panevezys
Įstojęs: 23.10.08
Parašyta 2009/08/17/ 23:37:37
ant sviestuko savaji iskepiau.. mmm gavosi pasakiskai! Oki poki


Kiekvienas ginklas turi savo charakterį. Telieka padėti jam atsiskleisti.
dariussk RE: Gaminame unguri
Narys

Super medžiotojas


Pranešimai: 666
Įstojęs: 27.03.08
Parašyta 2009/08/18/ 08:18:52
Cirkulas parašė:

Ka iki siol esu isbandes tai tik rukyta unguri, kuri man skaniai rukyti pamoke spearfisheris. Bet turbut recepto neiduos happy ...

[quote]]


Nu tai neslėpkit to recepto. Parašykit visiems, juk čia ne kažkokia stebuklinga medžioklės vieta.


1
Evaldas RE: Gaminame unguri
Narys

Elitinis medžiotojas


Nario avataras

Pranešimai: 1480
Vieta: Utena
Įstojęs: 14.07.08
Parašyta 2009/08/20/ 22:58:21
Mišrainė iš rūkyto ungurio.
700 g. virtų bulvių
4 šaukštai grietinės
1 citrinos tarkuotų žievelių
1 citrinos sulčių
4 šaukštai alyvogių aliejaus
4 šaukteliai krienų
400 g rukūto ungurio

Mišrainė pasakiškai skani. Skanaus. Sokiai pokiai
dariussk RE: Gaminame unguri
Narys

Super medžiotojas


Pranešimai: 666
Įstojęs: 27.03.08
Parašyta 2009/08/20/ 23:09:32
Evaldai, dėkui Acius! Reikės išbandyt


1
alex RE: Gaminame unguri
Narys




Nario avataras

Pranešimai: 2914
Vieta: Karmelava
Įstojęs: 31.07.09
Parašyta 2009/08/21/ 00:10:36
NOreciau ir as pre sio orumo prisidet....
Mano pusbrolis Baltrusijoi kai as buvao 8 metu sveciavausi ten tai buvo pies33 m. jis su skubu narde ezere kas diena po10 unguriu atitisdavo visai giminei tai tada PRISIVALGIAU IR RUKITU IR KEPTU IR Troskintu ir virtu ......
TIK KEPANT TROSKINANT IR VERDANT BUTINAI NULUBDAVO SKURA
lUPOSILABAI LENGVAI TIK REIKI MOKET.....o moket nesunku
Palei galva apipjastai skura paimi uz galvos rankom o su replem uz skuros ir nujami staigiu judesiu oda kaip pirstine......
ei supjaustisi taii oda teks nuiminet su mesos gabalaisTaip!


侍パス
Alone Wolf RE: Gaminame unguri
Super administratorius




Nario avataras

Pranešimai: 2209
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 16.07.09
Parašyta 2009/09/09/ 08:52:46
Radau receptuką razz


Smetoniškas receptas: keptas ungurys su padažu


Šiais laikais net ir paprasčiausia instrukcija, kaip paruošti ungurį gardiems pietums, gali skambėti makabriškai. Mat dabar dažniausiai įsigyjame jau išdarinėtą ir, ko gero, prieš tai kelis kartus spėtą užšaldyti ungurį. Tačiau Smetonos laikais garbieji ponai rinkdavosi kuo šviežesnius produktus. Geriausia, iš vandens telkinio tiesiai ant stalo. Todėl nekaltinkite mūsų žiaurumu, nes recepto kalba skambės originaliai. Taip, kaip buvo parašyta 1935 metais.


Ungurį reikia ne pjauti, bet užmušti, suduodant kūjuku per galvą tarp akių. Užmušus ištrinti gerai druska ar švariu smėliu, nuplauti ir galima jau vartoti, tik išvalyti vidurius.

Galima ir nulupti odą; lupti šitaip: per akis perverti virvutę, pakabinti ant vinies. Aplink galvą apipjauti odą, užlenkti ir traukti iki uodegos. Ungurys slidus, tai reikia paimti tarp pirštų druskos. Išėmus vidurius, išmazgoti, apsausinti servetėlėj.

Jums reikės:

3 sv. ungurio,
šaukšto sviesto,
svogūno,
petruškos,
po tris grūdus angliškų ir prancūziškų pipirų,
2 šaukštų sausainių (džiūvėsėlių) ,
1 šaukšto miltų,
žuvies buljono,
citrinos.

Gaminimas

Ungurį paruošti, kaip nurodyta aukščiau. Išmazgojus apsausinti servetėlėj, supjaustyti, apvolioti kiaušiniuose ir sausainiuose, pakepti svieste. Paimti 1 šaukštą miltų, pakepti su puse šaukšto sviesto, smulkiai supjaustytu svogūnu ir petruška. Praskeisti 2 stikl. buljono, pabarstyti sugrūstais po 3 grūd. pr. ir angl. pipir., pusę supjaustytos be kauliukų citrinos. Viską gerai pavirinti, sudėti iškeptą ungurį, dar kartą užvirinti, paduoti.


Gero apetito!


yummy



(Laimikiai: Ungurys - 1,24 kg; Lydeka - 9 kg; Sazanas - 13,72 kg.)
http://www.perkunas-mcc.lt/
Fanas966 RE: Gaminame unguri
Narys

Medžiotojas


Nario avataras

Pranešimai: 418
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 20.06.08
Parašyta 2009/10/02/ 15:20:58
Sveiki,

Pirmą kartą savarankiškai išrūkiau ungurius happy.





Puslapis 1 iš 6 1 2 3 4 > >>
Peršokti į forumą:
Prisijungti
Nario vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruokis

Pamiršai slaptažodį?
Paprašyk naujo
Atsitikitinis vaizdelis
Baltis
Baltis
Ežerų planai
Batimetriniai žemėlapiai
Šaukykla
Jei norite rašyti žinutes, turite prisijungti.

zebai11  
2022/07/07/ 17:25:51
kuršių mariose galima povandeninė žvejyba?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:55:55
12. Povandeninė žvejyba leidžiama Baltijos jūros priekrantėje, išskyrus rekreacines zonas. Kas gali paaiškinti, kur prasideda ir kur baigiasi rekreacinė zona pajūryje?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:54:08
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:53:58
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?

doncas  
2020/07/17/ 00:03:34
Sveiki. Gal kam didelės dėžės šaldytiems trofėjams, kas į Norgę važinėja. Polistirolas, išorė 118× 78× 78,5 cm. Sienelė 8 cm. Dangtis irgi 8 cm storio. Kaunas. 20 pinigų.

Rodyti daugiau pranešimu
Naujausios nuotraukos
Norvegija 2020
Norvegija 2020
Tema užrakinta.2020/11/03/ 08:48:21

Vienos Norvegijos istorija apie klubo išvyką
Vienos Norvegijos is...
Tema užrakinta.2019/10/24/ 00:08:00

Vienos Norvegijos istorija apie klubo išvyką
Vienos Norvegijos is...
Tema užrakinta.2019/10/24/ 00:07:07

Apklausa
Kaip dažnai medžiojate?

Kelis kartus per savaitę sezono metu

Kartą per savaitę sezono metu

Kartą per mėnesį sezono metu

Kartą, du sezono metu

Norėdamas balsuoti turite prisijungti.

Rezultatai
Komentarai : 0
Apklausų archyvas
Lietuvos žemėlapis
Skaitliukas
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai
Google Analytics
Google +
„Povandeninė žūklė
© Povandeninės medžioklės klubas 2007-2022
Povandeninė žūklė - viskas apie tai!

Bet kokią informaciją kopijuoti yra griežtai draudžiama be administracijos sutikimo