| |
Super administratorius
Pranešimai: 2209
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 16.07.09 |
Parašyta 2009/08/13/ 11:44:54 |
|
|
Lydeka - gan dažnas laimikis, tik jau pabodo ją kepti ant keptuvės, kepti tešloje ir t.t. Gal kas žiote kokį neblogą lydekos paruošimo receptą? Būtų smagu, kad pasidalintumėte Nes lydekos jau laukia šaldiklyje
(Laimikiai: Ungurys - 1,24 kg; Lydeka - 9 kg; Sazanas - 13,72 kg.) |
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 16012
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 01.12.07 |
Parašyta 2009/08/13/ 12:14:19 |
|
|
Lydeka man siaip pati neskaniausia zuvis ir retai ja saunu, nebet jau labai dedele lydeka butu.
O siaip esu bandes taip daryti:
majonezas, prieskoniai, cesnakas, citrina, sojos padazas, druska. Viska sumaisai, ir uzpili ant lydekos. Lydeka gerai visur istrini storu sluoksniu. Taip paruosta lydeka suvinioji i termoplevele ir palieki guleti saldytuve parai laiko.
Keltpti orkaiteje:
skarda iskloju lapuocio medzio pagaliukais (be zieves), ant ju paguldau lydeka ir i skarda uzpilu vandens. Vendens pripildau tiek, kad lydeka nesiektu vandens, bet po ja visur butu vanduo.
Kepu apie 40 min 240 C temperaturoje.
Taip esu kepes ir karpi ir lydeka, karpis skaniau gaunasi, bet tik del to kad karpis... Lydeka vistiek sausa gaunasi...
Video:
Youtube.com
Redaguotas Cirkulas 2009/08/13/ 12:35:44 |
|
|
| |
Narys
Varliukas
Pranešimai: 10
Vieta: Grigiskes
Įstojęs: 03.03.09 |
Parašyta 2009/08/15/ 19:47:51 |
|
|
Lydeka paruosta taip labai skani:
nuimti file,supjaustiti dideleis gabalais ir uzpilti marinadu.
marinadas:alejus,sojos padazas,preskonej,citrina.
marinoti 30 min.galima daugiau.
svogunus uzmarinuoti acte.
suplakti kiausinius,merkiti lydeka kiausiniosia,miltosia ir vel kiausiniose i apkepti keptuvej.
ant apkeptos zuves uzpilti majonezo nedaug,padeti svogunu marinotu,pomidoro rutuliuka ir viska tai pabarstiti suriu.
kepti orkaitei 20 min. 140*C.
SKANAUS! man patinka.dideles lydekas visada taip kepu.labai skanu. |
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 2209
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 16.07.09 |
Parašyta 2010/05/08/ 19:41:18 |
|
|
Lydeka ant žarijų
Imam lydeką (tokią, kad tilptų į šašlykinę ). Dedam ant folijos lapo.
(Laimikiai: Ungurys - 1,24 kg; Lydeka - 9 kg; Sazanas - 13,72 kg.)
Alone Wolf prisegtu paveiksliuku:
Redaguotas Alone Wolf 2010/05/08/ 19:42:38 |
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 2209
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 16.07.09 |
Parašyta 2010/05/08/ 19:44:14 |
|
|
Tada lydeką įtriname druska, pipirais, prieskoniais..
(Laimikiai: Ungurys - 1,24 kg; Lydeka - 9 kg; Sazanas - 13,72 kg.)
Alone Wolf prisegtu paveiksliuku:
|
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 2209
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 16.07.09 |
Parašyta 2010/05/08/ 19:46:58 |
|
|
Į vidų įdedame bulvytę, morkytę, svogūno laiškų.
(Laimikiai: Ungurys - 1,24 kg; Lydeka - 9 kg; Sazanas - 13,72 kg.)
Alone Wolf prisegtu paveiksliuku:
|
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 2209
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 16.07.09 |
Parašyta 2010/05/08/ 19:48:54 |
|
|
Susukam žuvį į foliją..
(Laimikiai: Ungurys - 1,24 kg; Lydeka - 9 kg; Sazanas - 13,72 kg.)
Alone Wolf prisegtu paveiksliuku:
|
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 2209
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 16.07.09 |
Parašyta 2010/05/08/ 19:51:22 |
|
|
Dedam ant žarijų ir kepam apie 20-25 min. (Aš truputį padauginau.. kepiau apie 40 min, tai tiek tikrai nereikia)
(Laimikiai: Ungurys - 1,24 kg; Lydeka - 9 kg; Sazanas - 13,72 kg.)
Alone Wolf prisegtu paveiksliuku:
|
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 2209
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 16.07.09 |
Parašyta 2010/05/08/ 19:53:20 |
|
|
Skanaus
Kas ragavo, visi sakė, kad skanu
(Laimikiai: Ungurys - 1,24 kg; Lydeka - 9 kg; Sazanas - 13,72 kg.)
Alone Wolf prisegtu paveiksliuku:
|
|
| |
Narys
Medžiotojas
Pranešimai: 387
Vieta: vilnius
Įstojęs: 14.04.09 |
Parašyta 2010/05/08/ 20:35:50 |
|
|
ciuju .super skanu butu pre ezro iskari swezia lideka taip paruost.aisko galima ir netik lideka
medziotojas |
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 16012
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 01.12.07 |
Parašyta 2010/05/08/ 21:06:38 |
|
|
Tikrai skaniai atrodo, isbandysim |
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 3070
Vieta: Panevezys
Įstojęs: 23.10.08 |
Parašyta 2010/05/08/ 21:37:26 |
|
|
ai, kad lydeka nera jau tokia skani zuvis palygint su kitom musu vandenu zuvim, kad ir kuojom, bent jau isrukius jos gaunasi daug kartu skanesnes nei lydeka.
Kiekvienas ginklas turi savo charakterį. Telieka padėti jam atsiskleisti. |
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 16012
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 01.12.07 |
Parašyta 2010/05/08/ 21:40:31 |
|
|
Sis receptukas puikiai tinka gamtoje, tik pirma bobutes darzeli nusiaubti reiktu... |
|
| |
Narys
Varliukas
Pranešimai: 81
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 28.06.08 |
Parašyta 2010/05/09/ 10:35:38 |
|
|
man patinka vienas paprastas liaudishkas receptas. supjaustyta lydeka kepama ant keptuves, poto, geriausiai atskirai, kepama daug svogunu. kai svogunai jau gerai apkepe, visa tai sumaisoma ir uzpilama paprasta grietine ir dar taip kemapa ape 10 minuciu. na savaime aisku, naudojami prieskoniai, druska, kas ka sugalvos. dar vienas pastebejimas, jei zuvis kepama su soju alyva, ji gaunasi neskani. geriau naudoti lasyniu taukus arba saulegrazu alieju, tai lb svarbu.
su karpiu, lynu ir tt. lygiai tas pats, tik naudojama ne grietine, o tomato pasta.
gamtoje pagaminta ant lauzo, ypac skanu.
Redaguotas Oleg 2010/05/09/ 10:54:38 |
|
| |
Narys
Super medžiotojas
Pranešimai: 666
Įstojęs: 27.03.08 |
Parašyta 2010/06/09/ 11:06:38 |
|
|
tidass parašė:
ai, kad lydeka nera jau tokia skani zuvis palygint su kitom musu vandenu zuvim, kad ir kuojom, bent jau isrukius jos gaunasi daug kartu skanesnes nei lydeka.
Lydeką reikia valgyti ką tik išrūkytą, tada ji būna sultinga, o vėliau lydeka tikrai pararnda visą skonį.
Be to lydeka yra labai geras baltymų šaltinis + ji yra liesa. O tai labai svarbu skaičiuojantiems kolorijas
|
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 1158
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 13.05.10 |
Parašyta 2010/06/09/ 11:20:06 |
|
|
drexxas parašė:
tidass parašė:
ai, kad lydeka nera jau tokia skani zuvis palygint su kitom musu vandenu zuvim, kad ir kuojom, bent jau isrukius jos gaunasi daug kartu skanesnes nei lydeka.
Lydeką reikia valgyti ką tik išrūkytą, tada ji būna sultinga, o vėliau lydeka tikrai pararnda visą skonį.
Be to lydeka yra labai geras baltymų šaltinis + ji yra liesa. O tai labai svarbu skaičiuojantiems kolorijas
eta tipa mne
Redaguotas tracs 2010/06/09/ 11:20:47 |
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 3070
Vieta: Panevezys
Įstojęs: 23.10.08 |
Parašyta 2010/06/09/ 12:00:30 |
|
|
drexxas, jo, kol silta skonis puikus, o po to beveik tas pats kaip kepta, gal tik truputi skiriasi.. bet lydeku nebeturiu mados rukinti..apskritai, tai zuvis, kuria dovanoju giminem ar pazistamiem dazniausiai..
Kiekvienas ginklas turi savo charakterį. Telieka padėti jam atsiskleisti. |
|
| |
Narys
Pradedantysis medžiotojas
Pranešimai: 222
Įstojęs: 29.07.09 |
Parašyta 2010/06/09/ 12:41:56 |
|
|
Geriausias receptas,kad lydeka butu labai skani,tai nevalgyti 2 dienas,tai paskui is kukano suvalgysit kartu su zarnom |
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 1236
Vieta: VNO
Įstojęs: 02.01.09 |
Parašyta 2010/10/19/ 18:07:07 |
|
|
Reikia žuvies, lydekos, svogūno, lauro lapų, peletrūno, druskos, pipirų, pieno, grietinėlės, muškato riešuto.
Žuvį gabaliukus (ir galvą bei uodegą), smulkintą svogūną ir truputį druskos užpilti nedaug šalto vandens. Užvirus įpilti šiek tiek šalto vandens, ir vėl užvirinti. Tris-keturis kartus taip padaryti - tada žuvis nesuyra. Paskui sudėti likusius prieskonius ir pusvalandį pavirti ant nedidelės ugnies. Po to įpilti pieno (kad pabaltų, na, kokį 1/4 pieno, 3/4 vandens) ir grietinėlės, vėl užvirus dar pavirti penkias-dešimt minučių. Baigiant virti įtarkuot šiek tiek muškato reišuto. Valgyti su duona.
Senas geras receptas. isbandyta super jokio sausumo
costum 50cm 2/3 |
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 3295
Vieta: Kaunas
Įstojęs: 12.02.08 |
Parašyta 2010/10/19/ 19:55:18 |
|
|
tidass parašė:
drexxas, jo, kol silta skonis puikus, o po to beveik tas pats kaip kepta, gal tik truputi skiriasi.. bet lydeku nebeturiu mados rukinti..apskritai, tai zuvis, kuria dovanoju giminem ar pazistamiem dazniausiai..
Blogai darai, uzsprings kas tavo zuvies asaka, busi kaltas, geriau duok tada-kada praso. O lydeka reikia paruosti gerai, tada ir skanu ir gera, ne be reikalo vestuvems ima lydekas iki 7 kg farsiravimui
fishing,diving,spearfishing
Redaguotas 13 2010/10/19/ 19:55:40 |
|