Ar ungurių kraujas nuodingas? Ungurių kraujyje yra nuodingų baltymų, kurie pasižymi hemoliziniu poveikiu, jis kraują čiulpiantiems gyvūnams sukelia raumenų traukulius, pagreitina kvėpavimą ir širdies plakimą. Tarkime 5 kg triušiui 0,5 ml ungurių kraujo butų mirtina dozė. Daugelis žvejų ir medžiotojų nežino, kad ungurių kraujas, patekęs ant žmogaus gleivinės, gali sukelti ilgalaikį uždegimą. Patekęs į atvirą žaisdą ungurio kraujas sukelia vietinį paralyžių. Todėl žvejojant ar medžiojant ungurius patartina būti itin atsargiam. Gaminint ungurį valgymui, reikia užtikrinti, kad jis būtų apdorotas ne mažesnėje nei 70° C temperatūroje. Nuodingieji ungurių kraujo komponentai yra sunaikinami esant itin aukštai temperatūrai. Taip pat patartina itin kruopščiai išvalyti ungurį, ypatingai reikia atkreipti dėmesį, jog būtų išvalyta stambi kraujagyslė, kurią dažniausiai ir pamirštame pašalinti.
Informacija paimta iš žūklės žurnalo Meškeriotojas.
http://www.aalfreunde.de/Article66.html
Povandeninės medžioklės klubas, povandeninė medžioklė.
|