TITULINIS FORUMAS MŽ TAISYKLĖS RAAD TELEFONAI STRAIPSNIAI FOTO GALERIJA VIDEO GALERIJA PADĖKOS TRANSLATE
2024/03/29/ 17:02:46   
Navigacija
Klubo rekvizitai
Siuntimai
Web nuorodos
Duk
Paieška
Kontaktai
Žiniasklaidai
Reklama
Tinklapio administratoriai
Forumo temos
Naujausios temos
Nuo ko pradėti
Kur medzioti galima?
Matomumas ežeruose
Medžioklė Norvegijoje
Nesąmonės, bet juokinga!


Karščiausios temos
Kas čia brakonieriai?[2535]
Medžioklė Norvegijoje[2352]
Hidrokostiumai (ben...[2324]
Projektas įžuvink e...[1625]
Grįžau iš medžioklė...[1337]

Vartotojų tinkle
Prisijungusių svečių: 6
Prisijungusių narių nėra

Registruoti nariai: 1,676
Neaktyvūs nariai: 2
Naujausias narys: Beaver
Paskutiniai straipsniai
Kaip saugiai ir efek...
Šamas žiemą ir vasarą
Karpių medžioklė
"TAI YRA" vandens sk...
Palaukiminė meždioklė
Populiariausi straipsniai
Stacionari rūkykla
Povandeninė žūklė – ...
Gaminam rūkyklą
Povandeninė medžiokl...
Retos ir nykstančios...
Klubo rėmėjai
Profilis facebook'e
Reklama
Paskutiniai Komentarai
GintarasGVE
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?
Žiūrėti

GintarasGVE
12. Povandeninė žvejyba leidžiama Baltijos jūros priekrantėje, išskyrus rekreacines zonas.

Kas gali paaiškinti, kur prasideda ir kur baigiasi rekreacinė zona pajūryje?
Žiūrėti

legris
Gaila,kad tik dabar paskaiciau Sokiai pokiai
Žiūrėti

gasas
fantastika!
Žiūrėti

mb
Geras atidarymas! Sveikinimai Ploja
Žiūrėti

Richi
Gera !!!
Žiūrėti

Naujausi filmai
Spearfishing... [29/10-17]
Šamų medžiok... [19/02-15]
Šamų medžiok... [12/02-15]
Nardymas po ... [12/02-15]
Halibutų med... [12/02-15]
Spearfishing... [01/09-14]
Freedving Ai... [04/08-14]
Elektrėnų ma... [14/10-13]
TV laida "Ap... [01/07-13]
Baltuju Laka... [11/08-12]
Medžioti draudžiama
Vėgeles
gruodžio 15-sausio 15 d.,
lydekas
vasario 1-balandžio 20 d.,
sterkus
kovo 1-gegužės 20 d.,
kiršlius
kovo 1-gegužės 15 d.,
salačius
balandžio 1-gegužės 15 d.,
žiobrius
gegužės 15-birželio 15 d.,
otus
gegužės 1-liepos 31 d.,
upėtakius
spalio 1-gruodžio 31 d.,
sykus
spalio 1-gruodžio 31 d.

Medžioti galima čia...

Ignalinos AE kanalas
Iganalinos AE kanalas



Kaip tarėm, taip padarėm: šeštadienio ankstyvą rytą, smėklius, spearfisher ir aš susikrovėm daiktus į mašiną ir išvykom link Ignalinos atominės elektrinės. Tai buvo unikali galimybė išbandyti Ignalinos atominės elektrinės kanalą, kadangi šiuo metu elektrinės darbas sustabdytas ir turbinos išjungtos. Elektrinės darbas sustabdomas kasmet profilaktiniam remontui. Srovė labai maža, todėl ir matomumas geras, apie 2 metrus. Kito karto teks laukti iki kitų metų, kadangi elektrinę ketina paleisti jau rugsėjo 16 dieną.

Visagine prie mūsų prisijungė igoriokas_lt. Komanda pilna, belieka tik tikėtis, kad pavyks susitarti su pasieniečiais ir elektrinės apsauga.


Po trumpo dialogo su apsaugos budėtoju leidimas duotas. Aš rašau tik taip, kad atrodo, jog leidimus ten dalina į kairę ir į dešinę, taip tikrai nėra. Jei trumpai, tai galioja tenai auksinė taisyklė: „Taisyklės yra taisyklės!“. Norint gauti leidimus, reikia pateikti savo duomenis, automobilio duomenis ir laukti kelias, o gal net keliolika dienų. Beveik visą laiką, kol nardėme, buvom prižiūrimi apsaugos ir patikėkit tikrai ne dėl to, kad jie pergyveno, kad mums kas nors nutiks...



Ties kanalu pilna perspėjamų ženklų: „maudytis ir žvejoti draudžiama“. Tačiau mes būsim atsargūs, pasakėm vienas kitam ir vienas po kito lindom į vandenį.



Šiame kanale yra padaryti du kriokliai. Pagrindinis, kur vanduo išteka iš turbinų, ir už kelių šimtų metrų antras. Antras yra mažesnis. Mes medžiojome tiek vienoje antro krioklio pusėje, tiek kitoje pusėje. Vienoje pusėje gyliai mažesni - nuo 1,5 iki 4 metrų. Kitoje pusėje gyliai kur kas didesni.



Pirmas kroklys




Antras krioklys


Vandens temperatūra kanale – pasaka, +17 C. Palyginimui, šiuo metu Drūkščių ežero vandens temperatūra +13 C. Na, o lauke termometras rodė viso labo +7 C.



Galiu pasakyti tik tiek, kad šie žodžiai ne iš piršto laužti, nes dugnas vietomis verčiantis tave stabtelti ir atsargiau irtis į priekį. Suversti blokai, akmenys, armatūros srypai ir t.t. Prie viso to prisideda srovė, nors šiuo metu ji yra nedidelė, bet vis tiek srovė.

Pirmas mano įspūdis: o matomumas geras, tačiau iki tol, kol perplaukiau kanalą iš vieno iki kito galo, visada jaučiau nejaukumą viduje, kadangi nežinau, kas bus už 2 metrų. Tačiau medžiotojo inkstinktas ir smalsumas vedė tolyn. O plaukiant vis arčiau pagrindinio krioklio tylą ir ramybę blaškydavo krentančio vandens garsas. Kai pasiekiau kitą kanalo galą, tik tada leidau sau visiškai atsipalaiduoti, nerimas dingo. Tokia medžioklė man buvo pirmą kartą, keistas jausmas, žuvies gausa, neįprastos sąlygos darė šią medžioklę tokią, apie kurią sunku papasakoti. Karts nuo karto pakilus į paviršių, šalia krentančio vandens, norėdavosi iš to keisto jausmo šūktelti... Ech, žodžiu, noriu atgal į kanalą!!!

Smėkliui labai patiko medžioklė kanale: „mums tiesiog labai pasisekė, kad gavom leidimus į Iganalinos AE teritoriją, aišku, galima medžioti ne tik kanale ir nebūtinai prie AE, juk ežeras didelis. Tačiau šiuo metu ežere žuvies nėra tiek daug, ežeras seklus, žuvis gerai pasislėpus, todėl kanalas buvo pati geriausia vieta žuviai tokiu metų laiku. Su malonumu mielai grįščiau į kanalą dar sykį“.



Spearfiser‘iui kaip suprantu ši medžioklė paliko tiek įspūdžių, kad jam ir dabar ramybės neduoda mintis apie kanalą: „pirmas panėrimas, matomumas apie 2 - 2.5 metro. Ant dugno nedidelis sluoksnis žolių, o dugnas - kietas betonas. Gylio ir ne perdaug apie 2.5 - 3 metrai. Smėklius priekyje, paskui aš, o iš galo Cirkulas ir Igoriokas. Visi nardom, grožimės povandeniniu pasauliu ir, aišku, ieškom žuvies. Štai ir pirmi ešeriukai, pora linukų. Bet aš nusiteikęs rimtai! Rankoje turiu "Zelinka" su "kulka" - ešeriukai ir linukai šiandien - ne mano žuvis...
Jau net negalėčiau pasakyti, kiek laiko praėjo, gal 15 min, o gal ir pusė valandos. Aš eilinį kartą paneriu ir plaukiu palei pat dugną. Vėl ešeriukai, aukštos žolės ir staiga... kas čia? Matomumo ribose matau, kaip į mane plaukia solidūs šešėliai, jau suprantu, kad tai žuvys, dar sekundė ir matau, kad tai karpių būrys. Bet ir jie mane pamato. Staigus 180' posūkis ir visas būrys plaukia jau nuo manęs. Priimu sprendimą neskubėti, nešaudyti bet kur, kad neišbaidyti karpių dar labiau. Darau dar ir dar panėrimus, ieškau savo karpių, bet nesiseka. Staiga netoli manęs, kažkur už 30 metrų, girdžiu šuvį. Suprantu, kad tai Smėklius šovė. Deja, pakeliu galva virš vandens ir matau nepatenkintą Dainiaus veidą: - "didelis karpių būrys pabėgo!" Gaila, bet ką darysi, reikia ieškoti. Tik spėjau pagalvoti apie tai ir panerti, kai matau vėl artėjančius prie manęs šešėlius. Šį kartą stengiuosi viską daryti tyliai, neskubu. Dar sekundė ir šūvis...Iš pradžių net nesuprantu: pataikiau? Ne? Bet ritė, besisukanti nemažu greičiu nepalieka abejonių. YRA!!! Greitai, nekildamas į viršų bandau nuplaukti iki pašauto karpio, jis jau pavargęs. Dar truputį ir aš paimu jį už žiaunų. Palyginus nedidelis, bet pašautas tokiom sąlygom, kad atrodo tikrai solidus laimikis. Nežinau, kaip paaiškinti tą reiškinį, bet turėtumėt suprasti: kai aplinkui viskas atrodo labai galingai, prie vandens stovi perspėjančios apie pavojų lentelės, o po vandeniu matai nežmoniškos jėgos išplautą ir sulaužytą betoną, iš kurio kyšo armatūra, tavo grobis atrodo tau...hmm kaip gi čia pasakyti? Ne, nedidesnis negu yra, bet ...na, gal suprasit, ką noriu pasakyti

Negalim pasigirti, kad pašovėm daug žuvies, bet matėm tikrai daug ir labai įvairių dydžių. Užduotis buvo ne pašauti kuo daugiau žuvies, o perlaužti save, nepabijoti milžiniskų jėgų ir pabūti su šauniu kolektyvu. Ir mes tą užduotį įveikėm. 10 su pliusu!

P.S. Esu tikras, kad aš dar ten grįšiu. Ir laimikis bus jau daug solidesnis.“

Buvom labai nustebinti žuvies gausos, nuo ešeriukų, karosų, lynų iki mūsų tikslo – karpių. Dar labiau nustebom, kai tame kanale aptikom labai gražių ungurių, kurių buvo nuo „sliekiukų“ iki riešo storio ungurių. Tačiau unguriais tik pasigrožėjom, kadangi visi buvome pasiruošę susitikimui su karpiu ir buvome užsidėję „kulkas“. Tiesa, karpių didelių nematėm, plaukiojo būriais karpiokai po 2-3 kg. Labai daug mažų karpiukų, reiškiasi, jie ten veisiasi, nuo visai mažiukų iki paaugusių.

Igoriokui ši medžioklė taip pat paliko teigiamą įspūdį: „noriu pasakyti, kad tai buvo pati įdomiausia ir daugiausiai patirties man davusi medžioklė. Daug dalykų per šią medžioklę buvau daręs pirmą kartą. Pavyzdžiui, pirmą kartą pamačiau karpį po vandeniu, pirmą kartą medžiojau tokioje ekstremalioje aplinkoje, pirmą kartą buvau matęs tokį milžinišką ungurį ir į jį šovęs ir nesvarbu, kad antgalį teks išmesti! Labai malonu buvo nardyti su daugiau patirties turinčiais žmonėmis, kurie išsakydavo pastabas, nurodydavo klaidas ir patarinėjo, kaip jų išvengti. Todėl sakau Spearfisheriui, Cirkului ir Smėkliui - AČIŪ! Ir laukiu dar kartą atvykstant į svečius!"

Na, ir pabaigai parodysiu, kaip atrodys kanalas po rugsėjo 16-osios, kai bus įjungtos turbinos. Vietiniai kalba, kad ir tokioje srovėje sėkmingai medžioja. Ir medžioja ne šiaip sau, bet yra matę, kai traukia į krantą karpius po 15 ir daugiau kilogramų. Tiesą sakant, aš abejoju, ar drįsčiau lįsti į vandenį tokiu metu. Na, nebent, kai ežerus sukaustys ledas ir prasidės ligos šalutinis poveikis dėl medžioklės trūkumo



Pirmas krioklys








Antras kriolys


Straipsnį rašė: Cirkulas, Spearfisher, Smeklius, Igoriokas_lt
Povandeninės medžioklės klubas,
povandeninė medžioklė.



Komentarai
dariussk 2008/09/16/ 06:31:07
Geras. Dabar ir aš noriu, kad AE būtų uždaryta wink
Cirkulas 2008/09/16/ 08:11:34
Loughing out Loud
mariux 2008/09/16/ 09:35:54
puikus straipsnis,pilnai perteikia visus pojucius ir ispudzius!
tomka1980 2008/09/16/ 10:21:19
deja, ir man yra teke zvejoti tam kanale, bet dabar pusbrolis AE nebedirbasad bet ydomu butu ir panerti.neriam suvis
Tautviukas 2008/09/16/ 10:42:37
Idomu jei AE bus uzdaryta, tai nebebus ir siltojo kanalo?
Svygis 2008/09/16/ 11:23:14
Saunuoliai kad susiorganizavote tokia medziokle Sokiai pokiai Taip pat puikus ir straipsnis..daugiau tokiu clap
Kuzmicius 2008/09/17/ 23:02:45
maladiec vyrai thumbs up NERIAM klubas turi kuo didziuotisclap
laimis 2008/09/18/ 13:42:36
visdelto smalsumas nugalisuvis neriam
Zvirblius 2008/09/18/ 15:46:36
Labai geras ir ydomus straipsnis, šaunuoliai vyrukai clap
gezofazas 2008/10/17/ 20:31:06
iskart nuvarius ar eitu susitart su apsaugawink
Cirkulas 2008/10/17/ 21:03:52
rizikuoti aisku visada galima, bet vertint reiktu ir tai, kad nuo vilniaus 170 km.
tomka1980 2009/01/17/ 09:40:36
ar yra kas dar nusoka iki atomines kanalo?suvis
Cirkulas 2009/01/18/ 09:21:00
gal ir yra... eek
tomka1980 2009/01/18/ 15:04:53
kodel nesigiriam lainikiais ar nieko gero?wink
Cirkulas 2009/01/18/ 17:30:13
ner kuo pasigirti... thumbs down
tomka1980 2009/01/18/ 21:22:44
lauksim kol ledas istirps ir lysim i ezerussuvis
DzERisss 2009/08/18/ 22:48:36
AE kanale noreciau panardyti gal tn ka nors imanoma butusuvis
Miroslav 2009/11/15/ 12:48:22
fajnai,saunuoliai pissed
SvOrIs 2009/11/16/ 09:52:34
OOO UZTAISYTAS GINKLAS ANT KRANTO Mentas
ErikaZ 2009/11/16/ 16:32:56
ne, ten ne sautuvas Loughing out Loud Ten patranka Blink
Rašyti komentarą
Prisijunkite, norėdami parašyti komentarą.
Reitingai
Balsuoti gali tik nariai.

Prašome prisijungti arba prisiregistruoti.

Nuostabu! Nuostabu! 33% [1 Balsas]
Labai gerai Labai gerai 33% [1 Balsas]
Gerai Gerai 0% [Nėra balsų]
Patenkinamai Patenkinamai 33% [1 Balsas]
Blogai Blogai 0% [Nėra balsų]
Prisijungti
Nario vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruokis

Pamiršai slaptažodį?
Paprašyk naujo
Atsitikitinis vaizdelis


Povandeninės žūklės čempionatas 2009
Batimetriniai žemėlapiai
Šaukykla
Jei norite rašyti žinutes, turite prisijungti.

zebai11  
2022/07/07/ 17:25:51
kuršių mariose galima povandeninė žvejyba?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:55:55
12. Povandeninė žvejyba leidžiama Baltijos jūros priekrantėje, išskyrus rekreacines zonas. Kas gali paaiškinti, kur prasideda ir kur baigiasi rekreacinė zona pajūryje?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:54:08
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:53:58
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?

doncas  
2020/07/17/ 00:03:34
Sveiki. Gal kam didelės dėžės šaldytiems trofėjams, kas į Norgę važinėja. Polistirolas, išorė 118× 78× 78,5 cm. Sienelė 8 cm. Dangtis irgi 8 cm storio. Kaunas. 20 pinigų.

Rodyti daugiau pranešimu
Naujausios nuotraukos
Norvegija 2020
Norvegija 2020
2020/11/03/ 08:48:21

Vienos Norvegijos istorija apie klubo išvyką
Vienos Norvegijos is...
2019/10/24/ 00:08:00

Vienos Norvegijos istorija apie klubo išvyką
Vienos Norvegijos is...
2019/10/24/ 00:07:07

Apklausa
Kaip dažnai medžiojate?

Kelis kartus per savaitę sezono metu

Kartą per savaitę sezono metu

Kartą per mėnesį sezono metu

Kartą, du sezono metu

Norėdamas balsuoti turite prisijungti.

Rezultatai
Komentarai : 0
Apklausų archyvas
Lietuvos žemėlapis
Skaitliukas
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai
Google Analytics
Google +
„Povandeninė žūklė
© Povandeninės medžioklės klubas 2007-2022
Povandeninė žūklė - viskas apie tai!

Bet kokią informaciją kopijuoti yra griežtai draudžiama be administracijos sutikimo