TITULINIS FORUMAS MŽ TAISYKLĖS RAAD TELEFONAI STRAIPSNIAI FOTO GALERIJA VIDEO GALERIJA PADĖKOS TRANSLATE
2024/04/19/ 08:26:04   
Navigacija
Klubo rekvizitai
Siuntimai
Web nuorodos
Duk
Paieška
Kontaktai
Žiniasklaidai
Reklama
Tinklapio administratoriai
Forumo temos
Naujausios temos
Nuo ko pradėti
Kur medzioti galima?
Matomumas ežeruose
Medžioklė Norvegijoje
Nesąmonės, bet juokinga!


Karščiausios temos
Kas čia brakonieriai?[2535]
Medžioklė Norvegijoje[2352]
Hidrokostiumai (ben...[2324]
Projektas įžuvink e...[1625]
Grįžau iš medžioklė...[1337]

Vartotojų tinkle
Prisijungusių svečių: 7
Prisijungusių narių nėra

Registruoti nariai: 1,676
Neaktyvūs nariai: 12
Naujausias narys: Beaver
Paskutiniai straipsniai
Kaip saugiai ir efek...
Šamas žiemą ir vasarą
Karpių medžioklė
"TAI YRA" vandens sk...
Palaukiminė meždioklė
Populiariausi straipsniai
Stacionari rūkykla
Povandeninė žūklė – ...
Gaminam rūkyklą
Povandeninė medžiokl...
Retos ir nykstančios...
Klubo rėmėjai
Profilis facebook'e
Reklama
Paskutiniai Komentarai
GintarasGVE
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?
Žiūrėti

GintarasGVE
12. Povandeninė žvejyba leidžiama Baltijos jūros priekrantėje, išskyrus rekreacines zonas.

Kas gali paaiškinti, kur prasideda ir kur baigiasi rekreacinė zona pajūryje?
Žiūrėti

legris
Gaila,kad tik dabar paskaiciau Sokiai pokiai
Žiūrėti

gasas
fantastika!
Žiūrėti

mb
Geras atidarymas! Sveikinimai Ploja
Žiūrėti

Richi
Gera !!!
Žiūrėti

Naujausi filmai
Spearfishing... [29/10-17]
Šamų medžiok... [19/02-15]
Šamų medžiok... [12/02-15]
Nardymas po ... [12/02-15]
Halibutų med... [12/02-15]
Spearfishing... [01/09-14]
Freedving Ai... [04/08-14]
Elektrėnų ma... [14/10-13]
TV laida "Ap... [01/07-13]
Baltuju Laka... [11/08-12]
Medžioti draudžiama
Vėgeles
gruodžio 15-sausio 15 d.,
lydekas
vasario 1-balandžio 20 d.,
sterkus
kovo 1-gegužės 20 d.,
kiršlius
kovo 1-gegužės 15 d.,
salačius
balandžio 1-gegužės 15 d.,
žiobrius
gegužės 15-birželio 15 d.,
otus
gegužės 1-liepos 31 d.,
upėtakius
spalio 1-gruodžio 31 d.,
sykus
spalio 1-gruodžio 31 d.

Medžioti galima čia...

Žuvies vėrimas ant kukano. Būdai ir niuansai.
Žuvies vėrimas ant kukano. Būdai ir niuansai.


Šiandien noriu pakalbėti apie tai, kaip teisingai kabinti žuvį ant kukano.
Suprantamas dalykas, kad patyrę medžiotojai jau turi savo atidirbtą techniką ir jų jau neatpratinsi daryti kitaip. Bet vis daugiau ir daugiau jaunų žmonių papildo mūsų gretas. Jie perka kostiumus, kaukes, vamzdelius… Ateina eilė ir ginklui.

Ir štai pagaliau Jūs vandeny. Jūs bandot panerti, priprasti prie aplinkos, po truputį ateina suvokimas, kaip išlyginti slėgį ausyse, grožitės povandeniniu pasauliu… Žodžiu, įgaunat patirties.
Ir štai Jūsų pirmas laimikis! Ir visiškai nesvarbu, ar tai bus kilograminis karšis, ar nedidelė raudė, ar lydeka – monstras – dabar Jūs turit užverti savo grobį ant kukano.
Nuo teisingo uzvėrimo priklauso ne tik, ar liksit Jūs su savo laimikiu, bet ir patogumas nardant, ir ieškant sekančios žuvies, o taip pat Jūsų aprangos patvarumas. Pavyzdžiui, neteisingai užverta lydeka, ešerys ar starkis gali gadinti Jūsų kostiumą. O ungurys net išplėšti gabaliuką neopreno. Tuo ne vieną kartą galėjo įsitikinti mano draugai, kurie matė, kaip per vieną vasaros sezoną mano superinės, labai patogios ir brangios Picasso pirštinės tapo panašios į rėtį.
Taigi pakalbėsim apie kiekvieną žuvį atskirai.


Lydeka:




Tai tikriausiai dažniausias visų pradedančiųjų (o neretai ir ne tik pradedančiųjų) laimikis. Pašautą nedidelę lydeką galima iš karto kabinti ant kukano. Sakydamas „iš karto“ turėjau omeny, kad tokios žuvies nebūtina „nuraminti“. Lydekai kukano adatą geriausiai verti per abu žandikaulius ir tokiu būdu „surakinti“ jai burną. Kitaip užverta ant kukano lydeka dažnai kabinasi savo dantimis už kostiumo ir neretai ištraukia vieną kitą siūlą iš medžiagos, kuri dengia neopreną.
Didesnę lydeką visada patartina „nuraminti“ peilio pagalba arba, jeigu turit aštrią kukano adatą, – jos pagalba. Jau buvo ne vieną kartą taip, kad sumedžiojęs gerą egzempliorių, pagalvodavau jog žuvis ir taip jau nejuda. Kabinau ant kukano, o po 10-15 min ji tokius fokusus pradėdavo išdarinėti, kad susitvarkyti su ja buvo ne taip jau ir paprasta. Tuo labiau, kad besiblaškanti ant kukano žuvis baido kitas ir jos pabėga dar iki to momento, kai Jūs prisiartinsit prie jų. Buvo ir “skaudžių-juokingų” nuotykių, kai nepilnai nuraminta didelė lydeka su savo uodega pataikė man į gerą vietą. Patikėkit, tai ne patys maloniausi prisiminimai.



Karpis:




Jeigu pašausit karpį jį reikės būtinai nuraminti, nes tai žuvis, kuri labai ilgai gyvena perverta ant kukano. Kaip ir minėjau, maža to, kad jis baidys Jums kitas žuvis, blaškysis, bet reikia pagalvoti dar ir apie tai, kad žuvis kankinasi. Karpį geriausia verti per akis. Pats buvau liudininku, kai pervertas per žiaunas ir burną karpis pradėdavo taip blaškytis, kad nusitraudavo nuo kukano.



Karšis, lynas, karosas, raudė, kuoja, šapalas:






Čia kažkokių specialių patarimų nėra. Tiesiog reikia nepamiršti, kad tai žuvis, kuri neturi stiprių žandikaulių, o perverta per žiaunas (ypač didelis karšis) neretai nusirauna. Taigi logiška būtų pasakyti, kad labiausiai tinkantis būdas – per akis. Kad nerašyti to pačio prie kiekvienos žuvų rūšies, paminėsiu čia dar kartą – kokia bebūtų žuvis, jeigu ji nenusiramino pilnai po šūvio, ją geriau nuraminti pačiam.



Ešerys, starkis:





Nors ir ešerys, ir starkis turi labai tvirtus žandikaulius, ant kukano kabinti šią žuvį patarčiau per akis. Logiškas klausimas – kodėl? Reiktų pradėti nuo to, kad ešerys ir starkis turi labai aštrius pelekus ant nugaros. Aš veriu šias žuvis taip, kad pelekai visada būtų į kitą pusę nuo medžiotojo. Reiškia, kukaną svarbu ne tik prakišti per akis, bet dar reikia pažiūrėti iš kurios pusės.



Ungurys:





Apie ungurį, manau, reikia daugiau pakalbėti apie tai, kaip jį nuraminti negu kaip kabinti ant kukano. Visada pašautą ungurį iš pradžių reikia nuraminti. Jeigu Jūs to nepadarysit – pamirškit apie savo kukano pradinę išvaizdą. Ir čia dar ne visos bėdos, kurios Jūsų laukia. Jeigu su uodega jis pakabins Jūsų šautuvo virvę, beveik garantuotai sėdėsit ant kranto ir prarasdami nemažai laiko painiosit virvės ir kukano “mišrainę”. Jeigu nardot su prožektorium pašviesti į urvus, tai toje mišrainėje atsiras dar ir Jūsų prožektorius. Jeigu netyčia prakišit pirštą į kokią kilpą, o ungurys pradės vynioti ant savęs – pirštą ištraukti bus labai sunku, o kartais be peilio pagalbos ir neįmanoma. Maža to, galu gale ungurys dar gali ir nusitraukti nuo kukano. Vėlgi kalbu iš savo patirties.
Taigi kaip raminam ungurį? Yra keli būdai:

1. Kukano adatos pagalba laužom jam stuburą (bet kurioje vietoje praduriam su adata ungurį, surandam stuburą ir laužom jį);

2. Vėlgi su kukanu, kur baigiasi galva, iš apačios praduriam ir makaluojam tą adatą, kad pažeisti širdį. Vėliau, kai valysit ungurį, atkreipkit dėmesį, kur randasi širdis – kitą kartą bus lengviau rasti;

3. Trečias būdas mano neišbandytas, čia tik girdėjau, kad kiti taip daro: duria tiesiai į galvą. Nemanau, kad šis būdas tinka visada, nes jeigu su harpūnu pataikei toliau nuo galvos, tai nelabai pasieksi jo galvą.

Kai nuraminot ungurį, toliau jį reikia pakabinti ant kukano. čia vėlgi kas kaip daro: vieni prakiša kukaną bet kur per kūno vidurį , kiti prie galvos, o dar kiti, kaip ir sakiau, tiesiai per galvą. Nemačiau tik, kad užvertų kaip dešrelę ant iešmo. :)



Šamas:





Šamas – tai nėra eilinis laimikis mūsų vandenyse. Apskirtai galima pasakyti, kad tai svajonių žuvis daugeliui Lietuvos medžiotojų. Dėl šios labai paprastos priežasties, manau, jeigu turėsit kada tokį šansą ir jį išnaudosit (o šamą paimti – tai tikrai nelengvas darbas), tai nemedžiosit toliau su šamu ant kukano, o plauksit tiesiai į krantą. Čia išvis labai sunku duoti kokį patarimą, nes situacijų būna labai įvairių. Ir išvis – kol neįsitikinsit, kad šamas jau negyvas, jo jokiu būdu negalima rišti prie savęs.
Labai tvirta ir patikima vieta, kur galima rišti šamą – tai yra apatinė lūpa.



Nu ir pabaigai jūrinė žuvis:





Plekšnes ir uotus, kadangi turi labai tvirtą žiaunų pertvarą, galima kabinti per žiaunas i burną. Tokiu būdu suvertos, jos labai gerai priglunda viena prie kitos ir nedrasko kostiumo (pleksnės ant apatinio peleko, apačioje, kur baigiasi pilvas, turi vieną, bet labai aštrų spyglį).
Kitos jūrinės žuvies, tokios kaip menkė, saida (nekalbu dabar apie kokius tunus ar ryklius) mėsa labai minkšta ir ją galima kabinti per akis arba per žiaunas.





Povandeninės medžioklės klubas,
povandeninė medžioklė.

Straipsnį rašė: Spearfisher
Komentarai
Cirkulas 2008/11/29/ 01:38:09
na dekui spearfisheriui, turbut tokiu straipsniu visada lauksim is taves, praktika, praktika ir dar karta praktika thumbs up thumbs up thumbs up
Spearfisher 2008/11/29/ 02:22:59
Acius!
Evaldas 2008/11/29/ 07:51:13
Liūks straipsnis, perskaičiau naujų patarimų, kuriuos būtinai panaudosime kitose medžioklėse. wink thumbs up
mariux 2008/11/29/ 08:30:16
Super!Ploja
laimis 2008/11/29/ 09:42:56
Labai puikus straipsnis,dekui tau visu medziotoju varduthumbs upPloja
Kuzmicius 2008/11/29/ 19:10:03
tikrai naudingathumbs up
arvydasc 2008/11/29/ 20:56:33
clap tik nepamirskit zuvys kurios turi astru nugarini peleka verdami per akis ziurekit kad ji prie jusu liestusi pilvu, tada ir kostiumas ir jus busit sveiki Acius!
ErikaZ 2008/11/29/ 21:27:24
o gal kas paziulys kaip geriau juroje pleksnes su uotas medziojant daryti? Nes galvoju geriausiai turbut imti buju, ir ant jo pritvirtinto kokio kukano verti viska, bo kitaip neisivaizduoju kaip reitku uotus po pora kilogramu susiverti ant saves...
Kuzmicius 2008/11/29/ 21:41:05
Na as tai taip ir darau.nezinau gal ir durnai dirbu bet kukanas pas mane visada prie bujaus prisegtas .nusovus zuvi man nesunku prisitraukt buju ir prisegt zuvi prie kukano.bet del zuvies verimo tai reiks permastyt ta dalyka ,nes neteisingai verdavau visadahelpless
Garbanius 2008/11/29/ 22:05:07
Nu Dima saunuolis geras namu darbas ipac man patiko del unguriu nes su jai as turejau vargo ir nezinojau kad per stubura galima ji nramint.
Kuzmicius 2008/11/29/ 22:39:18
Galima ir per galva bet gal maziau veiksminga ,nes kazkaip nevisada pavyksta nuraminti.gal nevisada tiksliai pataikau ?
Spearfisher 2008/11/29/ 23:50:04
Garbanius: del unguriu tai yra pats veiksmingiausias budas per stubura Taip!
Spearfisher 2008/11/29/ 23:51:20
Piktas: tai yra aprasyta, gal tiesiog nepastebejai Mirksiukas
Rašyti komentarą
Prisijunkite, norėdami parašyti komentarą.
Reitingai
Balsuoti gali tik nariai.

Prašome prisijungti arba prisiregistruoti.

Nuostabu! Nuostabu! 80% [4 Balsų]
Labai gerai Labai gerai 20% [1 Balsas]
Gerai Gerai 0% [Nėra balsų]
Patenkinamai Patenkinamai 0% [Nėra balsų]
Blogai Blogai 0% [Nėra balsų]
Prisijungti
Nario vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruokis

Pamiršai slaptažodį?
Paprašyk naujo
Atsitikitinis vaizdelis
Neriam taurė 2014
Neriam taurė 2014
Varžybos Neriam taurė 2014
Batimetriniai žemėlapiai
Šaukykla
Jei norite rašyti žinutes, turite prisijungti.

zebai11  
2022/07/07/ 17:25:51
kuršių mariose galima povandeninė žvejyba?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:55:55
12. Povandeninė žvejyba leidžiama Baltijos jūros priekrantėje, išskyrus rekreacines zonas. Kas gali paaiškinti, kur prasideda ir kur baigiasi rekreacinė zona pajūryje?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:54:08
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:53:58
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?

doncas  
2020/07/17/ 00:03:34
Sveiki. Gal kam didelės dėžės šaldytiems trofėjams, kas į Norgę važinėja. Polistirolas, išorė 118× 78× 78,5 cm. Sienelė 8 cm. Dangtis irgi 8 cm storio. Kaunas. 20 pinigų.

Rodyti daugiau pranešimu
Naujausios nuotraukos
Norvegija 2020
Norvegija 2020
2020/11/03/ 08:48:21

Vienos Norvegijos istorija apie klubo išvyką
Vienos Norvegijos is...
2019/10/24/ 00:08:00

Vienos Norvegijos istorija apie klubo išvyką
Vienos Norvegijos is...
2019/10/24/ 00:07:07

Apklausa
Kaip dažnai medžiojate?

Kelis kartus per savaitę sezono metu

Kartą per savaitę sezono metu

Kartą per mėnesį sezono metu

Kartą, du sezono metu

Norėdamas balsuoti turite prisijungti.

Rezultatai
Komentarai : 0
Apklausų archyvas
Lietuvos žemėlapis
Skaitliukas
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai
Google Analytics
Google +
„Povandeninė žūklė
© Povandeninės medžioklės klubas 2007-2022
Povandeninė žūklė - viskas apie tai!

Bet kokią informaciją kopijuoti yra griežtai draudžiama be administracijos sutikimo