TITULINIS FORUMAS MŽ TAISYKLĖS RAAD TELEFONAI STRAIPSNIAI FOTO GALERIJA VIDEO GALERIJA PADĖKOS TRANSLATE
2024/03/29/ 11:53:33   
Navigacija
Klubo rekvizitai
Siuntimai
Web nuorodos
Duk
Paieška
Kontaktai
Žiniasklaidai
Reklama
Tinklapio administratoriai
Forumo temos
Naujausios temos
Nuo ko pradėti
Kur medzioti galima?
Matomumas ežeruose
Medžioklė Norvegijoje
Nesąmonės, bet juokinga!


Karščiausios temos
Kas čia brakonieriai?[2535]
Medžioklė Norvegijoje[2352]
Hidrokostiumai (ben...[2324]
Projektas įžuvink e...[1625]
Grįžau iš medžioklė...[1337]

Vartotojų tinkle
Prisijungusių svečių: 6
Prisijungusių narių nėra

Registruoti nariai: 1,676
Neaktyvūs nariai: 2
Naujausias narys: Beaver
Paskutiniai straipsniai
Kaip saugiai ir efek...
Šamas žiemą ir vasarą
Karpių medžioklė
"TAI YRA" vandens sk...
Palaukiminė meždioklė
Populiariausi straipsniai
Stacionari rūkykla
Povandeninė žūklė – ...
Gaminam rūkyklą
Povandeninė medžiokl...
Retos ir nykstančios...
Klubo rėmėjai
Profilis facebook'e
Reklama
Paskutiniai Komentarai
GintarasGVE
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?
Žiūrėti

GintarasGVE
12. Povandeninė žvejyba leidžiama Baltijos jūros priekrantėje, išskyrus rekreacines zonas.

Kas gali paaiškinti, kur prasideda ir kur baigiasi rekreacinė zona pajūryje?
Žiūrėti

legris
Gaila,kad tik dabar paskaiciau Sokiai pokiai
Žiūrėti

gasas
fantastika!
Žiūrėti

mb
Geras atidarymas! Sveikinimai Ploja
Žiūrėti

Richi
Gera !!!
Žiūrėti

Naujausi filmai
Spearfishing... [29/10-17]
Šamų medžiok... [19/02-15]
Šamų medžiok... [12/02-15]
Nardymas po ... [12/02-15]
Halibutų med... [12/02-15]
Spearfishing... [01/09-14]
Freedving Ai... [04/08-14]
Elektrėnų ma... [14/10-13]
TV laida "Ap... [01/07-13]
Baltuju Laka... [11/08-12]
Medžioti draudžiama
Vėgeles
gruodžio 15-sausio 15 d.,
lydekas
vasario 1-balandžio 20 d.,
sterkus
kovo 1-gegužės 20 d.,
kiršlius
kovo 1-gegužės 15 d.,
salačius
balandžio 1-gegužės 15 d.,
žiobrius
gegužės 15-birželio 15 d.,
otus
gegužės 1-liepos 31 d.,
upėtakius
spalio 1-gruodžio 31 d.,
sykus
spalio 1-gruodžio 31 d.

Medžioti galima čia...

Keletas idėjų Jums
Sveiki, medžiotojai,
Mano patirtis povandeninėje medžioklėje iš tiesų nėra didelė, kaip ir daugelis, aš seniau buvęs aistringas žvejas, vėliau sumąsčiau nardyti su balionais, kol galų gale radau save povandeninėje medžioklėje. Ir tai jau trunka trečia vasara, kai aš nebegaliu be povandeninės medžioklės, gamtos grožio po vandeniu, vandens gyvūnų ir adrenalino. Manau, šis jausmas yra pas daugelį iš mūsų visų.

Dėl to kilo keletui žmonių iš mūsų sukurti povandeninės medžioklės klubą, kuris suburtų didžiąją dalį Lietuvos povandeninės medžioklės atstovų, kad jie galėtų dalintis informacija, patirtimi, galų gale surastų kompaniją, su kuria būtų galima kartu medžioti ir t.t. Aš labai džiaugiuosi, kad tai puikiai pavyko ir vargu ar kas galėtų šį procesą jau besustabdyti.

Nepaisant to, kad reikalai povandeninės medžioklės srityje Lietuvoje pajudėjo gerokai iš mirties taško, aš asmeniškai dažnai susimąstau, kad galiojanti tvarka dėl povandeninės medžioklės yra visiškai netikusi ir ją būtina keisti.

Noriu Jums pateikti keletą savo idėjų, pamąstymų, kurie susiję su povandenine medžiokle. Žinau, kad susilauksiu įvairių nuomonių, tai yra natūralu, tik siūlau prieš kritikuojant perskaityti viską iki galo ir atidžiai.

Aš nekalbėsiu šiandieną ta labiausiai visų norima tema, dėl ežerų skaičiaus apribojimo ir geresnių sąlygų siekimo ir t.t. Aš asmeniškai matau didžiulę spragą įstatymuose dėl povandeninės medžioklės situacijos. Pagrindiniai dalykai, kurie, mano manymu, turi būti būtinai pakeisti tai: povandeninių šautuvų įsigyjimo tvarka, elementarių kursų baigimas, žinių įgyjimas ir to griežtas laikymąsis.

Povandeninių šautuvų įsigyjimo tvaka. Tai yra bene labiausiai reikalaujantis peržiūrėjimo įstatymas. Šiuo metu pagal galiojančią Lietuvoje tvarką povandeninį šautuvą gali nusipirkti bet kas, turintis LR pilietybės pasą arba kortelę. Man tai atrodo visiška betvarkė. Kodėl taip viskas paprasta? Juk tai pakankamai pavojingas šaunamasis ginklas, kuris gali atnešti žalos pačiam jo naudotojui ar aplinkiniams. Norint prekiauti povandeninės medžioklės šautuvais pardavėjui keliami griežčiausi reikalavimai, kurie niekuo nenusileidžia kitų šaunamųjų ginklų reikalavimams. Šiuo atveju didžiausius įsipareigojimus neša pardavėjas, bet jau tik 16 metų sulaukęs LR pilietis gali įsigyti tokį ginklą ir nuo to momento atsakomybės niekas nebeprisiima?
As asmeniškai per tą laiką esu susipažinęs su nemažai žmonių, kurie užsiima šiuo hobiu. Per paskutinius metus labai padaugėjo naujų, besimokančių, besisemiančių patirties žmonių. Džiugu, kad šiuo hobiu domisi vis daugiau žmonių, bet iš kitos pusės kartais susimąstau, kada bus pirma nelaimė, dėl kurios bus kaltas povandeninio ginklo naudotojas? Esu daug kartų matęs, kaip iš tikro nesaugiai elgiamasi su povaneniniais šautuvais.
Todėl, mano nuomone, privaloma keisti šią situaciją. Pirmiausia, ką reikia keisti, tai įsigyjimo tvarką, kad negalėtų bet kas sugalvojęs šio ginklo įsigyti ir naudotis juo. Kiekvienas norintis privalėtų gauti pažymą iš tam tikrų instancijų, kad jis gali įsigyti ir naudotis tokiu ginklu. Be atitinkamų pažymų nei vienas ginklas Lietuvoje negali būti parduodamas ir naudojamas.

Antras dalykas, tai yra elementarių žinių įgyjimas ir jų patikra kursų baigimo metu. Tokių kursų metu, manau, turėtų būti mokoma bent jau dviejų dalykų: tai yra mėgėjiškos žūklės įstatymų ir saugumo reikalavimų. Galiu drąsiai sakyti, kad pusė, gal net daugiau, mažiausiai kreipia dėmesį į saugumą vandenyje. O dar daugiau žmonių yra per menkai arba visai neišmanančių mėgėjiškos žūklės taisyklių. Manau, privalo kiekvienas povandeninis medžiotojas gauti, žinoti ir kas kelis metus prisiminti bazines žinias apie mėgėjiškos žūklės taisykles ir saugumo reikalavimus. Galų gale, kas užsiimate tikrąja medžiokle žinote, kad norint gauti leidimą įsigyti ginklui, kiekvienas privalo išlaikyti medžiotojo egzaminus, gauti medžiotojo bilietą ir po dar kitų reikalavimų įvykdymų, jam išduodamas leidimas ginklui. Negana to, jie kas keletą metų turi kartoti egzaminus, kad pasitikrintų savo žinias.
Kodėl mūsų hobyje tokios tvarkos nėra? Ar visi manom, kad į tai galima žiūrėti pro pirštus? Dėl ko juk to būtų siekiama? Juk elementaru, dėl pačių ir aplinkinių saugumo ir kažkokių nors bazinių žinių turėjimo, ką medžioti galima, ko ne ir kodėl...

Baigiant apibendrinęs savo šiuos pastebėjimus, mano nuomone, tai gali atnešti tik teigiamus dalykus. Pirmiausia, tai yra saugumas ir žinios. Kita šio medalio pusė, kad tokių “medžiotojų”, kabutėse medžiotojų, kurie tik gadina mūsų reputaciją iš karto ženkliai sumažėtų. Todėl net ir aplinkos apsaugos nemaža dalis problemų išsispręstų. Aišku, įstatymų pakeitimas tikrai nieko neišpręstų, reikia visiškai keisti ir numatančių daug didesnę atsakomybę už neteisėtą ginklų laikymą, jų naudojimą ir t.t. įstatymus. Pakeitus šiuos dalykus, mano nuomone, situacija radikaliai pasikeistų į gerąją pusę.

Žinau, kad tai sukels nemažai kalbų, atsiras visiškai priešingai manančių, bet tai turėtumėme atsakyki kiekvienas sau: kiek aš išmanau, mėgėjiškos žūklės taisykles, kiek kreipiu dėmesį į saugumo reikalavimus ir kitus dalykus. Savaime supranta, kad tokie pasikeitimai neįvyktų be papildomų išlaidų ir kiekvienas norėdamas medžioti tokioje sistemoje turėtų išleisti daugiau savo lėšų, bet, mano nuomone, šis hobis ne kiekvienam ir skirtas...

Kodėl aš Jums visa tai rašau?
Noriu nuomonės Jūsų, ar verta man ir klubui skirti daug laiko, kantrybės ir lėšų, kad kažkas panašaus būtų pasiekta?


Straipsnio autorius
Cirkulas
Komentarai
Cirkulas 2009/06/30/ 20:39:45
Labai reikalinga jusu nuomone!
arvydasc 2009/06/30/ 21:00:15
hmm! savadarbiams sautuvams ateis ATA ( arbaletu meistrai ir netik) manau kad kazkas sugalvojo nebloga bizniuka prasukt razz Kagi galiu palinketi tik sekmes happy
Cirkulas 2009/06/30/ 21:08:00
Na cia tik ideja, kuri nebutinai turi buti igyvendinta...
Ideja butu bandoma prastumti tik tuo atveju jei bus zmoniu ir klubo nariu palaikymas. Taip pat zinoma ja reiktu labai slifuoti...
marius 2009/06/30/ 21:24:26
o kodel tau trugdo tokia tvarka kaip dabar?kam daryt sau daugiau problemu.Gal Cirkulai gryzk prie scubos
Vitalys 2009/06/30/ 21:29:04
Sis straipsnis turi savu pliusu ir savu minusu
sita tema galima labai labai labai daug diskutuoti,
pvz kada tetis dirbo pas viena zmogu prie nuomajimo ezero
na ten dare visokius darbus prie vilos, na cia ne apie tai.
zmones state tinklus, atvaziavo gamtos apsauga israse jiems bauda ir ka jus manot, po savaites jie daro ta pati.
Pamastimas toks
zmones yra skirtingi, kurie nori tie laikosi taisykliu,
o kiti ....
Tautviukas 2009/06/30/ 21:42:09
mano nuomone, šis hobis ne kiekvienam ir skirtas... na cia ir parasiai, kuo isskirtiniai turi buti medziotojai? nemanau, kad jaunas medziotojas taupes irangai is kisenpinigiu, tures pinigeliu ir galimybe kur rajone vazineti i kursus, tai taip zmones nesavo noru taps brakonieriai.. pamastom logiskai, kad cia nesamone, cia kiekvieno apsisprendimas ar jis nori medzioti ar ne.
Cirkulas 2009/06/30/ 21:53:40
na ne Tautviuk, tikrai nenorejau pasakyti, kad medziotojais galetu buti tik pinigu turintys zmones. Cia gi apie pinigu kieki neina visai kalba. Tiesiog tureta omenyje, kad jei randa zmogus pinigeliu irangai, tai kazkiek pinigeliu privalo skirti ir zinioms. O jei gaila pinigeliu zinioms tai jam reikia permastyti ar tikrai jis to vis dar nori. Nes sutinki, kad niekas neleidzia vazineti su masina pries tai neislaikius teisiu...
Bet tikrai negalvokite, kad as dabar imsiu ir dirbsiu ta linkme, kaip marius siulo gal as net i scuba grysiu... Loughing out Loud
Vitalys 2009/06/30/ 21:57:10
ir dar kiek as skaiciau forume kaskas dziaugesi kad buvo susitikime daug naujokuhappy
o padarius tokius istatimus butu ju kur kas maziau,
ir manau patiem sunkiau butu skirti laiko kad praeiti sios kursus
Cirkulas 2009/06/30/ 21:59:50
Na mano galva tuos kursus turetu baigti visi, tiek nauji, tiek seni medziotojai. Baigi kursus gauni pazymejima, kartu gauni didziuli ezeru sarasa, kuriuose gali medzioti ir ziniu.
Vitalys 2009/06/30/ 22:01:04
Cirkulas pasiulima turiu :D
priimdami i kluba zmonem praveskit jus saugaus elgesio taisiukliu kursus ir isduokit pazimejimus:D
tai gal butu ir geriau kaip manot?Sokiai pokiai
Cirkulas 2009/06/30/ 22:10:39
Efektas butu tik tuo atveju jei visiems salygos butu vienodos.
Rokas 2009/06/30/ 22:14:46
Tik nuomonė ir detalesnės diskusijos nereikalauju:
1. dėl ginklo(aš jį labiau vadinčiau įrankiu, t.y. panašiu kaip peilis ar kukanas) - nesutinku;
2. dėl taisyklių - sutinku, kad jas privaloma visiems žinot;
3. dėl mokymų - tai čia labiau asmeninis kiekvieno reikalas, kuris suteikia daugiau galimybių po vandeniu palyginus su tais. Bet antroji pusė - negi uždrausim rūkaliui(kalbu apie save) mirkti vandenyje jei jis nesugeba 15 m nunerti?
4. pasiūlymas(į kurį pats suprantu niekas neatsižvelgs): mokesčiai už medžioklę turėtų būti žymiai didesni, o tada atsirastų galbūt ir geresnis GA darbas, ir aišku didesnė galimybė medžioti (didesnis vandens telkinių skaičius).

Na o išvada apie straipsnį: gerai būtų, kad bent dalis nepatyrusių ir kiti apie kuriuos čia Cirkulas rašo perskaitytų - galbūt tai būtų gera proga jiems susipažinti su šiuo metu galiojančiom TAISYKLĖM, būti atsargesniems ir YPAČ atsakingiems prieš kitus.

Geros medžioklės visiems Didiesiems KAA geras
Vitalys 2009/06/30/ 22:18:53
efekto manau nebutu nes zmogus visada nori to kas jam yra labiau drauzema.
ir jai jam sunkiau bus gauti ta ginkla, leidima medzioti na ir ka....
jis gaus ta leidima na ir vistiek medzios kaip ir medziojas.
ir kaip sakiau tai gali apsunkinti visus reikalus zmonems kurie yra labai uzsieme, bet medzioja pagal taisikles ir savo malonumuihappy
jug yra zmoniu kurie ir su meskerem nusizengia taisiklem Acius!
Cirkulas 2009/06/30/ 22:21:39
Na as nenoriu nieko primesti jums, man tiesiog senai rupejo paklausti jusu visu nuomones, ji nebutinai turi buti kaip mano. As ta puikiai suprantu ir vertinu...
Vitalys 2009/06/30/ 22:22:04
aklas labai teisus pagarba
clap
Cirkulas 2009/06/30/ 22:34:32
O gal turit kazkokiu pasiulymu, ideju ko reiktu siekti, kad visiem butu gerai?
Jei turetumet geru minciu galim susitikti prie alaus ir pabendrauti, gal kas gausis is to...
Vitalys 2009/06/30/ 22:42:34
as manau reikia siekti kad butu kuo daugiau zmoniu kurie medziotu, jai bus daugiau zmoniu bus daugiau ezeru happy
ir manau reikia daugiau demesio skirti aukleti "jaunaja karta"
na cia apie naujokus
"cto pasees to i paznios"
Oki poki
Cirkulas 2009/06/30/ 22:46:57
Mano asmenine nuomone jei tik leisti tokiam stovyje kaip dabar medzioti viesiems ir visur, tai bus daug daug problemu. As niekda to nesiekciau tol kol nebus normalios tvarkos.
marius 2009/06/30/ 22:49:54
o tai kas dabar blogai Cirkulai?ko dar siekt geriau?
Cirkulas 2009/06/30/ 22:54:38
Dabar viskas blogai:
1) Leidimo medzioti kaina (11lt cia pasityciojimas, mano nuomone reiketu minimum 10-30 kartu dauginti), nejau manai, kad per metus tuose ezeruose sumedzioji zuvies uz ta suma pinigu? Viena lydeka jau daugiau kainuoja nei leidimas...
2) medziotoju menkos zinios apie megejiskos zukles taisykles,
3) Nesamoningai zemos baudos uz nusizengimus,
4) Per menka prieziura,
5) Jokios atrankos, juk tikrai ne kiekvienas gali tuo uzsiimti,
ir t.t.
Jei taip toliau bus, nieko gero nebus. Kas ta pakeis jei ne mes?
Vitalys 2009/06/30/ 22:57:27
tai kad butu tvarka reikia aukleti zmones kad jie jos laikytusi, rupintusi gamta. kaip vienas mano pazistamas zvejis sako
ka as valgyti neturiu ko :D
jis daro tai poilsiui ir gauna malonuma
o kaskokiu dokumentu laikimas ir panasei to nepaskatins
o tik apsunkis
reikia patiem daryti tvarka, kada pamatom bespridelus, o ne nutileti ir nenusileisti iki ju ligio
marius 2009/06/30/ 23:00:19
kodel ne kekvienas?o kas negali?
Cirkulas 2009/06/30/ 23:03:26
Tas negali, kuris neinvestuoja i zinias, kuris neturi tinkamos sveikatos, kuris pries tai daug kartu yra baustas uz GA nusizengimus ir t.t. Cia kaip pvz
Vitalys 2009/06/30/ 23:03:52
1. del leidimo diskriminacija nes su meskere gali padaryti daugiau zalos nei su sautuvu
2. per susirinkima kada visi susitinkat pamedzioti duok testa kontrolini darbeli kas neislaiko tas nelenda i vandieni
"kam rupi gamta tas nesupiks"
3. del baudu sutinku jos gal mazos
4. prieziura menka todel kad per menkas susidomejimas tam tikru ezeru
5. tai ne kiekvienas gal gali. negali tas kas nenori.
jai tu megzti begioti tau niekas neuzdraus
teisingai?
:D
Cirkulas 2009/06/30/ 23:05:58
Na neivertinat psichines sveikatos zmoniu, kodel neatmetat galimybes, kad musu tarpe ir tokiu gali atsirasti?... Tokiems manot galima butu leisti tureti sautuva, kuris pripustas 20 A?

O del diskriminacijos tai mes ar taip ar taip diskriminuojami, o tai yra tik todel, kad PM yra neatskirta nuo zukles. Tas mano manymu yra dar viena visiska nesamone!
marius 2009/06/30/ 23:07:56
prieko cia psichine sveikata?su kirviu zmoniu kiek nuzudo?su sautuvu povandeniniu esi girdejas kad kas nusautu zmogu?
Cirkulas 2009/06/30/ 23:10:05
mariau o kodel tavo nuomone imant leidima normaliam ginkliui reikia eiti pas psichiatra?
marius 2009/06/30/ 23:11:31
o tu apkasuose sedetum su kajuku?
Cirkulas 2009/06/30/ 23:12:53
mariau atsakyk i mano klausima

atsakymas i tavo, ar daug sedi apkasuose su saviginai ar medzioklei skirtais ginklais?
Vitalys 2009/06/30/ 23:13:22
kaip sakoma draugus prisileisk arti, o priesus dar arciau.
jai jie bus salia gal tada ismokis. parodisim kelia kaip jausti malonuma su minimaleis nuostaleis gamtai
jie ta gal garo kad jie yra atstumti ir ju niekas nepamoko nepaaiskina
na aisku buna visokiu
marius 2009/06/30/ 23:16:44
tai tu atsakyk i mano klausima,tu lygini du skirtingus dalykus sautuvus kuriu kulka gali nuskrist ne viena km ir sautuva kuris skirtas zuvim saudit.Kurio strele prirista prie sautuvo.Jei tu sedetum apkasuose su kajuku tada as pritariu tikrint psichine sveikata naruOki poki
Cirkulas 2009/06/30/ 23:20:59
Na tada mariau ar zinai kokiu atstumo lygiavamdzio sautuvo yra pavojinga kaunamoji galia? Manai psichiatras reikalingas, kad su graiztviniu is televizijos boksto neapsaudytum praeiviu ties gariunais? Nifiga, turintys problemu zmones dazniausiai istasko smegenis prireme sautuva i smilkini...
Vitalys 2009/06/30/ 23:21:46
psihine bukle tikrinama tam kad sautuva nepanaudotum be reikalo pagal paskirti
o zuvei sautuva reikia tikrinti tada isina kad panaudotum ne pagal paskirti?
Vitalys 2009/06/30/ 23:25:30
psihines problemas turintis zmones tikrai nesugalvotu apie povandenini sautuva
tada reikia leidimo dujiniam pniaumatiniam peiliui kirvui sakem ir panasei
nes kekvienas psihinis gales juos panaudoti
Cirkulas 2009/06/30/ 23:30:09
weedby as gi nesakau, kad kazkokiam ne tam tiksliui pirks kas nors sautuva ir eis saudyti zmoniu. As turiu omenyje susikloscius tam tikroms aplinkybems jis galetu buti panaudotas ir tam reikalui, zalos butu labai daug...
marius 2009/06/30/ 23:30:59
manau uztektu dvieju apklauseliu.1- ar reikalingas butu sveikatos patikrinimas ir leidimas ginklui.2-ar tenkina kaina uz leidima ir pvz kokia turetu but.Nes cia diskusija bus begaline.
Cirkulas 2009/06/30/ 23:32:51
pilnai pritariu Mariau tau, bet zinai apklausa yra labai menkas dalykas, is tokiu diskusi, is paziuros gal ir kartais kvailu kyla geros idejos, mes juk del to ir diskutuojame. Reikia geru ideju...
marius 2009/06/30/ 23:35:02
tai kur gera ideja?man cia panasiau kad kilpa sau kabintume.
Vitalys 2009/06/30/ 23:37:39
Cirkulas sumasciau dabar
pvz butu neetiska ir negarbinga man eiti medicinine apziura jai as medzioju vienas
kitas dalikas jai yra klubas kuris medzioja komanda jo tada reikia laikytis sauguma tada jo gali reikalauti to ka tu sakai
bet jai yra zmoniu kurie tai megzta daryti vieniems tai kam jiems versti eiti ta medicinine, jug tai uzima nemazai laiko
Cirkulas 2009/06/30/ 23:37:42
happy na tikrai ne, jei cia kazkas labai noretu tai ir be diskusiju ta padarytu ar taip negalvojat?
Vitalys 2009/06/30/ 23:40:33
o kam daryti jai niekas neprase?
visi zmones yra sveiki patis sau
Aplausai
marius 2009/06/30/ 23:40:54
tai kam tada diskutuojam?
Vitalys 2009/06/30/ 23:41:49
jo butent marau:D
Cirkulas 2009/06/30/ 23:45:49
Busit patenkinti jei kitas straipnis bus jau tik paprasta informacija su instrukcija kas pasikeite ir ka rekes daryti, o jei ne tai kas uz tai bus? Galim ir nediskutuosti...
Vitalys 2009/06/30/ 23:49:29
aisku reikia diskutuoti ir reikia siuliti savo istatimus
bet reikia rinkti garbingus ir atsizvelkti i visu zmoniu norus ir galimibes
marius 2009/06/30/ 23:57:12
gal kas daugiau tures ka pasakyt.Man keista tiek metu medziojam,o dabar prisigalvot nauju taisykliu.Kaip pats rasei cia tik tavo idejos,tikiuosi jos tik tau ir galiosAcius!
Cirkulas 2009/06/30/ 23:59:29
As pries patalpindamas si straipni galvojau ka daryt, galima ar ne. Buvau 100% isitikines, kad bus daug pries. Patikekit nera ta situacija, kad neturiu ka veikti ir turiu per daug pinigu. Tiesiog ilgai apie tai masciau ir dideliu minusu as negalejau isvardinti, apart, to, kad tai kainuos laiko, ir daugiau pinigu kiekvienam is musu. Taip, taip ir butu isties, bet visada reikia pasverti viena ir kita puse, paziureti kuriuo atveju bus pasiekta daugiau naudos. Gal but vienu atveju kazka prarasims, bet gausim daugiau (cia jau reiketu ziureti nebe is materealines puses)? Galbut...
Kazkaip noretusi tiketi, kad cia susirinke zmones ne tik saudyti nori. Tikrai sis klubas niekada nesieks, kad mums salygos papblogetu, bet reikia kazko siekti, kazka daryti...
O siulymu nesulaukiam jokiu, pabandziau rodyt iniciatyva, davet per nosi happy
Vorr 2009/07/01/ 08:08:54
Klausimas: o kokia situacija uzsienyje delpovandenines medziokles? yra kas domejasis?hmm!
Dreamas 2009/07/01/ 08:37:45
Cirkulai, nevaryk dievo i medi. Primeni seimo veikejus kurie susikuria veiklos sritis(tipo kudykiu zindymas, ar kova pries alchogoli) . Abejoju ar sulauksi palaikymo.
Vaidas 2009/07/01/ 09:03:43
Gal pasirodysiu savanaudis, bet as visai nenoriu, kad povandenine medziokle plistu, noreciau, kad povandeniniu medziokliu butu kiek galima maziau. Sakykim dabar medzioju vienam ezere kur leidimus medzioti be manes turi turi dar 4 medziokliai. Viena kart tame ezere buvau sutikes dar 2 lastakojus ir ant dugno gulincias apie 10 nelegalku lydeku persmeigtu, as tikrai tada bijau isivaizduoti kokia situacija yra visiems prieinamuose 10 ezeru is saraso Blink
As uz tai, kad priejimas prie povandenines medziokles butu sudetingesnis, ta prasme ne vandenu skaiciumi, o leidimu isdavimu. As uz tai jog zmogus norintis uzsiimti PM turetu islaikyti tam tikrus kursus, kur turetu gerai susipazinti su zukles taisyklemis, saugiu nardymu ir pacios PM niuansais.... Ir tik asmuo baiges siuos kursus ir islaikes egza galetu gauti leidima medzioti visuose vandenyse (kaip ir paprasta zukle). Neturintiems tokio leidimo - grieztos sankcijos + viso nardymo inventoriaus konfiskavimas. O del ginklo isigijimo tvarkos nematau reikalo sukti plauciu, jei zmogeliui smegenys susisuko jis tave ir piestuku nusmeigs... Del ginklu isigijimo tvarkos, tai dabartine situacija mane pilnai tenkina.
Vaidas 2009/07/01/ 09:19:02
Ir nelabai suprantu, kodel dauguma nusiteike pries tokius kursus? Kame problema pinigu, laiko trukumo ar nepasitikejimo savo ziniomis ir nesugebejimo islaikyti to egzo? Jei automobiliui vairuot reikia laikyt egzus, dirbti tam tikra darba reikalingi atestatai, medzioti miske vel kursai, tai kodel PM turetu but kitaip? Cia panasiai tas pats kaip sakyt kam man teises jei ir taip vairuot moku... O del uzsienio praktikos, esu girdejes, kad kazkur net paprasti meskeriotojai, kad gaut leidima zvejot laiko tam tikrus kursus, kurie taip pat baigiami egzu
ErikaZ 2009/07/01/ 09:37:33
a jomajo kiek pripilta literaturos Loughing out Loud

Uzskaitau, kad reik kazka daryti. Nes turi buti sijojama, kitaip medziotoju privis, tiek, kad nebus ka medzioti, o galu gale del zveju/zmoniu skundu isvis uzdraus si pomegi...

Nesakau, kad reiktu daryti kursus ir t.t. manau reikia remtis uzsienio saliu patirtimi sioje srityje...
Rols 2009/07/01/ 10:21:30
Povandenine medziokle tapo tiesiog mados reikalu - Vyrai juodais kostiumais ir su sautuvais - kas gi dar kieciaugeras Daznai saudo viska , kas juda. Puseles palieka ant dugnoSchmoll Del daug ko mes ir patys kalti.
Kalti, kad daugumai tai tiesiog gyvenimo budas, aistra ... Kad apie tai galim kalbet be galo, bet nepagalvojam, kas tai skaito, klauso, o zmones skirtingi : vieni tame randa ezero grozi ryto ruke, kiti tampa "macho" su 20 lydekaiciu " peliuku" ant kukano. Bet apie tai veliau.
Man tik butu idomu, kas mane egzaminuotu ? Kokiais pagrindais tai butu daroma ? Visuomeniniais ? Iteisintume tai istatymu ? Bet demokratinej visuomenej istatymai turi buti kuriami apriboti ne zmogaus teises , bet valdzios galias kistis i zmogaus gyvenima.
Griztant i pradzia, kaip sake prof Preobrazenskis, pirmiausia reik iveikt " suirute" savo galvose, tuomet ir po vandeniu bus tvarkageras.
Garbanius 2009/07/01/ 10:25:25
Pagal mane tai cia yra problemu ieskojimas, kas dabr negerai ? jau daug metu taip nardom ir jokiu nutikimu ar nelaimiu neyvyko,viskas gerai. O kad medziotoju padaugejo tai ju kaip buvo taip ir yra tik anksciau sito puslapio nebuvo tai ir nezinojom kad daug kas medzioja. Per savo nemaza staza jau ne vienas mano pazystamas atsisake sio hobio,tai del laiko stokos kai kam atsibodo ar svekata neleidzia.
Taip kad mano nuomone palikim viska kaip yra ir nekelkim bangu, nes kursai ar leidimai tik dar labiau nuskurdins zmones ir uzdirbs biurokratams pinigu. Ir nebukim pavydus kad kazkas kazkur medzioja ,tegul medzioja, juk visu zuvu tikrai neisaudysi, iskyrus ungurius kurie patys nesidaugina.
Rokas 2009/07/01/ 10:35:26
vaidazk, leisk pareplikuosiu Tau:
1. dėl kursų privalomų - tai nemanai, kad tokiais pareiškimais ribosi žmonių laisvę, t.y. demokratiją kurią visi taip Lietuvoje dabar iškelia į pirmą vietą. Konkretus pavyzdys lyginant prišaudytas žuvytes ant dugno: negi aš, pamatęs mieste avariją, kuria sukėlė mergaitė su priklijuotu lapu ant mašinos galo, ir po to susidariusio kamščio, eisiu ją kaltinti ir bausti ar reikalausiu, kad ji nevairuotų daugiau??? Patikėk, visi mes to norime, bet ją saugo esantys įstatymai, kurių deja, nei Tu nei aš nepakeisim... ir visi matom kuo baigiasi visų panašių iniciatyvinių grupių veikla - laiko sugaišta milijonas, rezultatas nulinis. Taip, kad būkit ne tip optimistais, bet ir realistais.
2. kaip ir pats pastebėjai, Tavo požiūris labai jau subjektyvus ir Tu pergyveni ne dėl pačių prikapotų lydekaičių, bet dėl to kad Tu negalėjai nušaut(galbūt paaugusių).
3. Gal jau būtų laikas visiems apsispręst apie kokius "kursus" čia diskutuojama? A. apie mokėjimą plaukti? B. "saugumą vandenyje"? C. apie šaunamojo įrankio naudojimą? D. dar kasnors? Na man iki šiol dauguma iš tų raidinių punktų neatrodo labai konkretūs, todėl kad ir kaip stengsies sudėti tuos reikalavimus ant popieriaus kolkas nematau niekur jų detalizavimo esančiuose įstatymuose. O pablevyzgojimai forume ir lieka pablevyzgojimais. Tokia realybė. Ir kolkas vienas bendras požymis reikalingas - tai žmogėnų sąmojis/atsakomybė(visa tai moralė), ir turbūt patys suprantam, kad moralės normų į įstatymus nesukiši.
P.S. negaišiu laiko, siūlau ir Jum to nedaryt čia forume - naudos didelės nebus. Geriau jau prie laužo su alum ir diktafonu, kad kitą dieną bent žinotumėt apie ką šnekėta buvo jei netyčia alaus bus normaliai wink
Vaidas 2009/07/01/ 11:10:17
Ka reiskia riboti zmogaus teise? Jei jau taip pradeti gilintis tai ji ir turi buti ribojama tam tikra prasme, negi vairavimo kursai, reikalavimai issilavinimui tam tikram darbui yra zmogaus teisiu pazeidimas? Ne velnio! Tiesiog viskas turi buti sustiguota, kad isvengt neigiamu padariniu
hunterlt 2009/07/01/ 11:10:49
chia pritariu visiskai GARBANIUI ir AKLUIclap,vistiek yra toks( tokie) geri puslapiai kaip shis,kur "uzsikabines" zmogelis tegul ir pradedantys ras sau atsakyma i atsiradusi per pirmas praktikas klausymus.Kalbant apie drausme-Niekada nepatikesiu kad zmones is pneumatu saudys i medzius tarp poilsiautoju ar i antys is arbaletu nu dar pafantazavus-taikisis vienas i kita.Jei tokiu ir yra( visokiu yra-visokiu reikia)-tai vargan ar jus ar kaz kas kitas juos perauklesit.Del lydekaichiu-kas is to kad jis zinos kad rejkia imt nuo 40 cm ir didesnes,formaliai viska isklausys-bet darys savo iki ne pagaus inspekcija arba kas is musu ne duos kaulan( kas nesugeba-bent sugedinkitargue).Zodziu viskas labai sureiksminama ir suvedama i gryna formaluma.Kalba ejs apie labai maza procenta zmoniu kuriems tai be abejo pades kaz ka suzinot is karto o ne veliau.Teisingai Garbanius rase zmoniu yra ir buvo medziojanchiu tiek pat tik tokie puslapiai suburia mus i viena vieta.Ir kiek atsiranda tiek gal maziau meta ta hobi.O padarysim kad maziau atsiradines lastakuoju per tas biurokratines perepetijas.Pritariu kad tai priklauso grynai nuo kiekvieno zmogaus moralessuvis
Vaidas 2009/07/01/ 11:19:16
Ir ko stebetis del tu kursu PM? Juk buvo tais senais gerais laikais kai piena pardavinejo stikliniuose buteliuose su aliuminio folijos kamsteliu, gazirofkes automatai stovejo, buvo povandeninio medziotojo bilietai, pries pora menesiu vienoje medziotoju ir zveju draugijoje varciau toki bilieta padvodnava axotnika starava abrazca happy Anksciau tam reikalui buvo ruosiami zmones povandeninei medzioklei, kodel dabar to atsisake? helpless
ErikaZ 2009/07/01/ 14:53:57
Kad reikia kazka daryti tai faktas, pagal mane turetu buti kaip atzeminej medzioklei, tokio principo viskas... Mentas
tamulis 2009/07/01/ 15:18:28
Pagal mane tai kam išradinėti dviratį?Reikėtu pasižiūrėti pagal kitas šalis kuriose yra daug PM klubų,kokių jie taisyklių laikosi ir t.t. Pagal tai galima būtų atsirinkti kas tiktu ir mūsų mentalitetui ir samoningumui rolleyes .Manau Rusijos PM su giliom tradicijosmis ir taisyklėmis gal iš jų galima būtų ką nors paimti ir pritaikyti.Nenorėčiau,kad įvestu tokia tvarka kaip rašė Dima vokietijoje baudos ir sodinimas į cype mums būtų per griežtos eek ,nes manau tarp tikrai yra kartais paaišdikaujančiu razz .Čia mano nuomonė Acius!
hariux 2009/07/01/ 15:29:46
Lazda turi du galus:
is sio straipsnio pastebejau kad apie sauguma cia net nekvepia
o bandoma sugalvot kaip sumazint pm medziotoju skaiciu nes ju pastaruoju laiku padaugejo nemazai ir tikrai nereikia sakyti del sveikatos nes pastarieji sakiniai viska ir pasako:
Savaime supranta, kad tokie pasikeitimai neįvyktų be papildomų išlaidų ir kiekvienas norėdamas medžioti tokioje sistemoje turėtų išleisti daugiau savo lėšų, bet, mano nuomone, šis hobis ne kiekvienam ir skirtas...
pirma bandete ispopuliarinti pm o daba kai lazda atsisuko i kita puse galvojate kaip vel padaryti ja nekiekvienam prieinancia
Giedrius 2009/07/01/ 15:35:37
Antzemine medziokle yra visai kas kita, ten yra varovai ir pulkas zmoniu su sautuvais, ten ir saugumo reikalavimai butini visai kitokie, nei povandenineje medziokleje, nes kulkos ten nepriristos. Be to mezdziotojai priziuri savo plotus, saugo nuo brakusu, seria gyvunus, saudo tik patinus pvz sernus, kad tik butu kuo daugiau zveriu ju plotuose. Tvarka del istojimo yra griezta ir ateityje dar grieztesgeras mano manymu del tu kursu ar leidimu ginklui povandenineje medziokleje tj nereikia sukt galvos nes tj kainuotu didelius pinigus, o efekto nebutu. Cia reikia pacius medziotojus aukleti pvz del tu lidekiuku saudymo, nes yra tokiu kurie gal jaucia malonuma zudydami ar kazka nezinau tj kad ir praeje tuos kursus manau darytu ta pati. Manau kad GA turetu kreipti didesni demesi i PM ir labiau kontroliuoti medziotojus. Be to bilietu kaina galetu buti didesne ar kazkas padaryta kad is medziotoju butu surinkta kazkiek lesu ir is tu lesu zuvinami ezeriai o tie kursai ar leidimai tj tik problemu sudarytu bereikalingu.
Vaidas 2009/07/01/ 15:38:26
Ne ta tureta galvoje manau... Nemanau, kad norejo pasakyti jog PM - pasiturinciu ar turtinguju uzsiemimas... Tiesiog, kad nemedziotu pirmas pasitaikes, kuriam nusisvilpt i pacio savo ir kitu sauguma bei gamtos isteklius
Giedrius 2009/07/01/ 15:42:16
Bet jei tj butu igivendinta tj tikrai kainuotu
ErikaZ 2009/07/01/ 15:48:00
tai geriau kainuotu, nei po kiek laiko viskas bus isdubasinta visur, ir dar reikes kas kart pro peti atgal ziureti, ar neatplaukia koks zioplys, i tave nusitaikes... Cia reik daugiau i prieki ziureti, o ne kad dabar viskas gerai, nieko nereik keisti...
Giedrius 2009/07/01/ 16:00:56
Tj reikia zuvinti ezerus ir su tais kurie dubasina kovot mums patiems nes GA nelabai kovoja, o tie kursai dubasintoju nesumazins cia dubasins tie kurie gerai nardo. zuvi surast moka tj tokem ta leidima gaut nebus problemu ir jis toliau dubasins. O del ziopliu tj cia irgi nieko nepadarysi ju buvo ir bus
hariux 2009/07/01/ 16:06:17
tai tiesiai sviesiai ir reikejo rasyt apie zuvi istekliu saugojima ir kaip ji padididnt o ne apie kazkoki saugumahelpless
hariux 2009/07/01/ 16:17:07
o sita dalyka reiketu pradeti daryti nuo paciu
pvz, neberodyti laimikiu nuotrauku nes jos viska ir sudaro turiu omeny pm meziotoju daugejimo
nu cia tik mano pamastymai
Cirkulas 2009/07/01/ 16:23:01
hariux ar tikrai taip jau viska apie sauguma ir megejiskos zukles taisykles zinai? Jei uzduociau paciam 10 klausimu manai atsakytum i visus? Sis klubas ir puslapis siekia PM populiarinimo, bet as tik noriu pasakyti jei nepekeisims sistemos, kuri galioja siuo metu veliau tas atsisuks pries pacius mus. Tikiu, kad po keliu metu visai realu, kad gali uzdrausti si hobi visai, jus ziurit i tai, kad siandien gerai, man noretusi ziureti i 5-10 metu i prieki. Visi esat isitikine, kad po kokiu 3-4 metu mums leis medzioti? Jus didziuliai tada optimistai... As tikrai ne, o vat kai taip nutiks tada nagucius grausit, bet bus velu jau.
Dauguma nepalaikanciu i tai ziuri man gerai dabar, as tuo net neabejoju, kad gerai, bet nezinau kas neleidzia jums ziureti i prieki, tam juk smegenu daug nereikia. Reikia vieno menko dalyko, tai, kad koks nors "pagavai paleisk" pasiulys uzdrausti PM, mums pritarianciu tikrai daug nebus. Istatyma priima ir mes jau brakonieriai, priima kita istyma dvigubint, keturgubint baudas ir visi sudesit ginklus i bobutes spinta. Ir ate jusu hobiui. O tie kurie nores medzioti, tures moket idar didensiu pinigus, nes reikes medzioti ne Lietuvoje. Kur tada bus demokratija? Na o kai tai nutiks, tada as noresiu is tu kuriems gerai dabar isgirsi kaip geriai jiems bus tada...
As nesakau, kad darykim kaip isdesciau, cia juk mano mintys pamastymams ir diskusijoms, kad vis del to ne viskas yra siuo metu taip gerai.
Atminkit viena roges ruosia vasara...

Kam idomu kitu saliu praktika, tai didzioji Europos sajungos saliu dalis uzdraude PM. Jei taip ir toliau, siulau nardyti dazniau kol dar galima wink o kadangi dauguma ziurim, kad siendien gerai, tai veliau suksim galvas, na arba i sienas dauzysim, cia kaip kas...

Sekmes visiems!
hariux 2009/07/01/ 16:38:14
as pilnai su tavim sutinku ,bet nesuprantu kam tada pm ginklo leidimas reikalingas ?
jei as isimsiu leidima (jei tokie atsirastu ) tada veikejas (kuris propaguoja pagavai paleisk) nesiulis istatimo del pm uzdraudimo ?
nesuprantu as tavo minties ,
ir isvis straipsnis tai kalba apie pm medziotoju sauguma o ne apskritai apie pm islikima
Cirkulas 2009/07/01/ 16:41:39
hariux jei as buciau tikras, kad niekada neuzdraus mano hobio niekas, o tik skatins, as negaisciau savo laiko. Visas paprasta, jei susitvarkysime patys, isivesime sitema, kuri puikiai veiktu, bus maziau argumentu kodel reiktu uzdrausti arba riboti PM. Viskas yra pakabinta ant to, kad i mus ziuretu rimtai. O prades ziureti tik tada kai mes pradesim rimtai tvarkytis.
Garbanius 2009/07/01/ 16:42:03
gal gali isvardinti kuriose salyse uzdraude ??? apart vokietijos
Cirkulas 2009/07/01/ 16:47:35
Garbaniau, kur sausi ten pataikysi beveik, jei ir leidziama tik juroje, o ne vidaus vandenyse. Reikejo kitaip klausima suformuluoti, o kur dar leidziama vidaus vandenyse medzioti. Iskyrus baltijos salis... Na ir aisku Rusijoje, bet Rusija i si reikala ziuri kaitaip nei mes. Pas juos net universitete yra tokia disciplina kaip PM. Plius pas juos kiek zinau reikai pikrti licenzijas, kurios kainuoja...
O jei norit konkreciu saliu pavadinimu, tai naudotis internetu manau mokat visi.
hariux 2009/07/01/ 16:51:34
rimtai tvarkytis bet ne su absurdiskais sprendimais kaip pm ginklu leidimu isdavimas arba dar kuom kokiu privalomu apsidraudimu nuo nuskendimo ir tt...
Cirkulas 2009/07/01/ 16:55:31
hariux jau kelis kartus minejau, o tau asmeniskai jau antra karta paminesiu, cia tik mano pamastymai diskusijom, tai nereiskia ,kad taip ir darom. Si straipnsi idejau tam, kad sukeltu diskusiju banga, is kurios galetume rasti geru ideju ir t.t. As gi nesu visazinis ar koks buda, cia mano, paprasto mirtingajo mintys ir pastebejimai. Tikiu, kad kiekvienas turit minciu ir ideju, mano tikslas ir buvo ispesti jas is jusu, nes jus gi savo iniciatyvos nerodysit niekada, nes jums gerai ir taip viskas. Ar suprantamai isaiskinu paciam?
Jei turi geresniu ideju sakyk, mes juk tam cia ir esam...
hariux 2009/07/01/ 16:58:43
dabar taipwink
hariux 2009/07/01/ 17:00:26
o del ideju viena jau minejau pradeti tvarkytis nuo saves
pvz laimikiu foto nebedejimo
Cirkulas 2009/07/01/ 17:04:24
del foto galerijos tai mano pozicija tokia, kad musu tikslas kaip zveju - laimikiai, jei kam nepatinka :nedekit ir neziurekit. Jei jau reikia slepti trofejines zuvis tai tada reikia sleptis po lapu visai, kad niekas nezinotu kas mes tokie. Tada uzdarom puslapi ir issiskirstom, tik tokiu atveju itiksim daugumai. Nematau blogo dalyko nuotraukose, ne jose esme. Tiesa pasakius turbut ir pats nemanai, kad jei neriam puslapyje nedesim nuotrauku tada jau viskas issispres ir visi bus laimingi. happy Netikiu
Ginchiuz 2009/07/01/ 18:39:15
happy mano nuomone butu tokia kaip su (degtine benzinu)padare valdzia paprasciausiai pabrangino ir visi pradejo gert pilstuka , piltis kontrobandini kura
P.S tai kad nebutu taip padarius gali ir normaliu medziotoju pasidaryt brakonieriai(logiskai jie gali pradet nesilaikyt paprastu zukles taisykliu )
marius 2009/07/01/ 19:27:36
o tu negalvoji idet savo straipsnio i pvz.lietuvos ryta?gal paskaitis daugiau zmoniu,biski sukelsi panika.Juk parase pats klubo prezidentas,uzsimantis pm.Zmones turetu patiket kad mes saudom kas juda,labai pavojingas hobis,labai pavojingi ginklai su kuriais galima smegenis taskyt.Gal greiciau uzdraus pm nereiks po biski mazint skaicio naru.
Cirkulas 2009/07/01/ 19:35:03
Marius tiesiog tryksta intelektualumu, dekui uz patarima...
Tik mariau jei neapsieisi be izedinejimu, pats zinai kas laukia...
Jei turi ka pasakyti protingo destyk, o i tokias diskusijas as su tavim nesivelsiu
marius 2009/07/01/ 19:38:54
ir vel gazdinimai.kur cia buvo izeidimas?
Cirkulas 2009/07/01/ 19:42:24
Negasdinimai, nesuprantu taves, jei tau cia taip nepatinka tai susirink zaisliukus, juk niekas prievarta taves nelaiko cia. Kiekvienas turim pasirinkima, jei tau nepatinka sio puslapio taisykles - susirask kita ir visos bedos issispres. Mano diskusija sia tema su tavim baigta.
marius 2009/07/01/ 19:54:37
tai tu norejei diskusijo tai ir diskutuojam.Tik nesuprantu kur as nusizengiau taisyklemhmm!
Nevezis 2009/07/01/ 20:07:41
Cirkulai, kodel tu nori populiarinti pm? Pavyzdziui as kaip tik noriu, kad tuo uzsiimtu kuo maziau zmoniu. Paklausi kodel? Todel, kad man tai naudinga happy
Cirkulas 2009/07/01/ 20:11:24
Na Nevezi daug cia kalbeti reiketu, bet mintis ta, kad PM mazai zinomas hobis ir gerokai sudirbtas. Musu klubui norisi PM varda iskelti is tos meslo kruveles. Gal naiviai skamba, bet jus nepastebedami kievienas prie to prisidedat ir tas po truputi juda.
Todel sakau aciu geras
Vaidas 2009/07/01/ 23:05:37
Kaip primeti tai pilnai tiketina, kad po kazkiek laiko PM bus uzdrausta, nes musiskiam sikna dar nuo sovietu raizo, o jau Europai atkisineja... Tipo suses dedes prie stalo ir sakys beveik visoj europoj PM draudziama, draudziam ir mes pissed Faktas, kad taip kaip yra dabar ilgai nesites, galim prognozuot kelias iseitis, viena - draudimas, kita - leidimai PM, kurie kainuos nemazai litu, dar kita - tai apmokymai, egzaminavimai leidimui gauti. Man labiau patiktu trecias variantas, o kaip bus pamatysim
Garbanius 2009/07/01/ 23:30:53
Niekas cia nieko neuzdraus, nes daug PM medziotoju ya ir politku ir valdininku ir net ministerijos darbuotoju ir kuo daugiau mes ju sudominsim tuo bus geriau PM. Kaip tik reikia populiarinti kaip laisvalaikio forma,kaip hobi. Todel reikia daryti kuo daugiau varzybu kviesti uzsienio PM ir uzmegsti rysius su uzsienieciais, tai bus kartu ir turizmo populiarinimas ir sportinio tipo PM. Reikia but mums matomiems kad mes ta darom garbingai ir tausodami gamta.
Garbanius 2009/07/01/ 23:32:46
O urodu bakonieriu kaip ir pas mus taip ir pas zvejus buvo ir bus bet mes turime su tuo kovoti ir viesinti.
Vaidas 2009/07/01/ 23:34:25
"...daug PM medziotoju ya ir politku ir valdininku ir net ministerijos darbuotoju..."

Turbut todel povandenine medziokle ir yra leidziama net desimtyje paciu zuvingiausiu, geriausiu ezeru...
Garbanius 2009/07/01/ 23:36:10
vaidazk - tai ir reikia tuo dziaugtis ir nesuterst savo vardo.hmm!
ZELAS 2009/07/02/ 00:18:15
Pritariu tau Ruliss
hunterlt 2009/07/02/ 01:11:07
biski nuklidom visi nuo temos -pacituosiu CIRKULA...Povandeninių šautuvų įsigyjimo tvaka. Tai yra bene labiausiai reikalaujantis peržiūrėjimo įstatymas. Šiuo metu pagal galiojančią Lietuvoje tvarką povandeninį šautuvą gali nusipirkti bet kas, turintis LR pilietybės pasą arba kortelę. Man tai atrodo visiška betvarkė. Kodėl taip viskas paprasta? Juk tai pakankamai pavojingas šaunamasis ginklas...
Sis klubas ir puslapis siekia PM populiarinimo, bet as tik noriu pasakyti jei nepakeisim sistemos, kuri galioja siuo metu veliau tas atsisuks pries pacius mus. Tikiu, kad po keliu metu visai realu, kad gali uzdrausti si hobi visai, jus ziurit i tai, kad siandien gerai...
Kazkaip stajgiai persokome is noro saugiai medzioti i klaidingus opusus( norus parodyt tai ko grejchiausiai niekada neatsitiks).Paziurekim kokia gi pas mus sistema? O gi, manau ne bajsesne nej buvo.Atsirado daug info iskaitant ir musu neriam.lt
apie pujku hobi,kur zmones priprato atsakingai ir atsargiai dalintis ispudziais,turim pujkia organizacine patirti,kad ir izuvinimas,draugiskos varzybos uzsieni,bendradarbiavimas su GA.Tad ir tekam toliau ta vaga.Kodel tiems patiems ir taip dvejuojantiems dedems kuriems bandom pasakyti kad yra nustabus,grazus,svejkas SPORTAS bandoma isaiskinti kad yra biski njuansu su ginku naudojimosi nors net precedentu ne buvo,kad rejkia isaiskinti saunamuosius "standartus".Negi meskeriotojams rengiami tokie kursai?Apie standartus?IKI ne susidurs su GA-lups baisiausiai.Na atsiras pora atveju kad persaus kaz kas sau koja-paziurekit kas rusiskuse forumose dedasi.O ten isivaizduokit net nakti medziuoja,maza to dar buna ir pasauna.Pastudijuokit ju tvarka ir tajsykles-o gi viskas paprasta ar ne?Kam to rejkia?
hariux 2009/07/02/ 01:11:53
as galvoju gal dainius ir nebereikalingai pergyvena del pm tik minti ne taip isrituliavo
o kaip ir vel ja padaryti "ne visiem "dalbajobam" prieinancia tai vieno zmoggaus nuomone
Oki poki
hariux 2009/07/02/ 01:28:01
ne vienorazz
Cirkulas 2009/07/02/ 03:57:32
Labai grubiai tariant hariux tikrai panasiai. PM butu tik tie asmenys, kurie butu rimtai nusiteike to siekti, o dabar daug yra tokiu kaip ROLS gerai isireiske "del mados".

Bet tikrai neverta pykti cia visiems ant manes, as neketinu to igyvendinti, pamaciau Jusu nuomone ir man viskas aisku. Belieka laukti kazko...

Zodziu mielai padiskutuosiu su jumis bet jau nebe cia, o PM. Todel jei kas turit minciu wink ...
ezkimas 2009/07/02/ 08:55:11
nesupyk cirkulai bet skaitant tavo straipsni kyla mintis kad labai neturi ka veikt kad prigalvoji kazkokiu planu, kurie yra bent kol kas visiskai nereikalingi igyvendinti.
1. del sautuvu isigijimo tai yra visiska nesamone, nes net mazo kalibro saunamuosius ginklus gali isigyti asmuo turintis 18 metu be jokio leidimo. (ziureti ginklu ir saudmenu kontroles ist.)
2. kursai aisq nieko blogo nedaro bet nzn ka man naujo ten galetu papasakoti ishskyrus tai kad sumokeciau litus uz kursus, t.y. kazkas normaliai pasipelnytu. plius pasiziurek i medziotoju kursus: manai kad ten dar kas nors mokinasi kokius zveris galima saudyt kokius ne ir pan. situacija tokia : moki litus - gauni bilieta ir vsio. tas pats ir dar blogiau butu su PM. eilini karta atsirastu terpe korupcijai.
3. kaina: pats aisq mokeciau uz bilieta kad ir kokia ji butu, bet ne visi gali sau tai leisti. todel manau kad padidinus kaina 10 - 20 kartu nori nenori atsirastu daugiau brakonieriu. O skaiciavimas kad bilietas kainuoja maziau nei viena lydeka tai is man atrodo absurdiskas. Gal tada gryztam prie verslines zukles diskusijos? paskaiciuok kiek verslininkas moka valtybei ir uz kiek pinigu pagauna zuvies? Kadangi verslinei zuklei neikandam niekaip tai atsigrojam ant povandenininku?
Cirkulas 2009/07/02/ 09:37:03
Ezkimas
Tu jau esi man minejes ir as pamenu tavo poziuri i tai ka as ir kiti klubo nariai darom. Bet galiu pasakyti viena nori nenori, bet kazkokiu pokyciu PM tikrai bus. Pamazu baigiasi tie "kolukio" laikai ir laikas suprasti, kad visi dalykai gyvenime kainuoja. O ypac brangiai kainuoja gamtos istekliai. Todel galiu 100% pasakyti, kad ateityje tikrai neuzteks 11 lt

O i tavo argumentus galima daug kontraargumentuoti, bet vien tik tavo poziuris i mane apsunkina diskusija.
geras
SvOrIs 2009/07/02/ 09:49:07
Mano nuomone Dede Cirkulai kiekvienam savo bet galiu pasakyti kad tie pinigai kulturos vandenyje neatnesh o tik atsiras tarpas korupcijai kas zino kieno pirstai kur linksta wink
hariux 2009/07/02/ 11:19:29
11 lt as jau seniai pamirses nes pvz man neapsimoka vaziuoti prie 10
ezeru ar baltijos juros nes arciausias atstumas 150km
o nuomininkai lupa po 20 lt i savaite ir nieko jau pripratau prie tokiu kainu
dariussk 2009/07/02/ 12:58:33
1. Niekaip nesuprantu kam reikalingas kažkoks leidimas povandeninės medžioklės šautuvui? Jei jau norisi kelt kartelę tai tegul jį įsigija pilnametis turintis asmens dokumentą.
2. Kam aktualu tas pasiskaito mėgėjiškos žūklės taisykles. ATPK ir pats. Kam neaktualu, tam ir visokie kursai naudos neduos jokios. Gal įvesti privalomus kursus ir sveikatois patikrinimus diedukui, kuris su gumine valtele velkiauja?
3. Įvairūs kursai tai tik pinigų grobimo mašina. Pvz. man pažįstamas siūlė tapti medžiotoju. Jis paaiškino, kad nereikės būti ir varovu, pakaks vieno karto susipažinimui. Toliau jei nori būt paprastas medžiotojas tai visų kursų ir išlaikyto egzo kaina xxx Lt, jei nori iš karto selekcija užsiiminėt tai mokėk xxxx Lt ir viskas Kietekas Tas pats bus ir su PM kursais. Jų naudą galima būtų pagrįsti nelaimingais atsitikimais, peršovimais, bet tokių kaip ir nebuvo (bent jau neviešinta Lietuvoje). Iš tų kursų tik kažkas pasipelnys ir viskas. Aš prieš Oki poki
4. Pritariu Garbaniui, kad mums reikia būt matomiems iš gerosios pusės ir taip bandytiu pataisyti nuomonę apie medžiotojus. Visi kiti Cirkulo sugalvoti apsunkinimai, medicininės ir kt. bus neefektyvu ir tik padidės išlaidos ir bus sugaištas laikas bei padaugės nardančių tyliai be jokių leidimų.
5. Norint pagerint mūsų situaciją reikia pramušt, kad medžiot būtų galima visur, bet leidimas gali metams kainuoti keletą kartų brangiau nei paprastai žūklei.
6. Cirkulai ką darysi? Juk dauguma prieš tavo planą. Pats savo iniciatyva bandysi pramušt jį ar įsiklausysi į tautos balsą?
dariussk 2009/07/02/ 13:08:35
Ar kas nors pagalvojot kodėl apie medžiotojus blogai kalba? Daug peršautų randa? Viena iš priežasčių yra labai ribotas leistinų vandens telkinių skaičius. Dauguma medžiotojų į juos ir važiuoja. Jei būtų galima medžiot visoje Lietuvoje tai tada labai retai rastumėte peršautą silkę. Įsivaizduokit kas būtų jei visiems žvejams leistų žvejoti tik kokiuose 20 ar 30 ežerų Blink
Šita kryptim ir reikia dirbti, kad būtų daugiau ežerų Oki poki
ezkimas 2009/07/02/ 14:53:05
cirkulai tavo idejos yra neblogos tik dalykas tas kad ne nuo to galo zaizda nori pradet gydyt. musu lietuviu mentalitetas dar nera toks kad kazkas keistusi. Palauk manau kokia 20 metu tada savo idejas kelk. Pats matai kaip drexxas minejo palaikymo kaip ir nera is medziotoju puses.....
Cirkulas 2009/07/02/ 18:15:00
Drexxai daug planu yra, bet zinai planai kaikurie ir lieka tik planais.
O del tautos pats supranti, tautos ir pacio mastymas but gerai , kad sutaptu, bet taip nevisada yra. Kita vertus ne tam as cia esu, kad visi man plotu. Niekada toko noro neturejau ir vargu ar kada nors man tokie dalykai rupes.
hunterlt 2009/07/02/ 23:21:44
na va tautos vienareiksmiska grezta balsa kaip ir isgirdomclap.posedys krypsta i pabaiga.sarcasm
Lucky 2009/07/04/ 00:55:54
Straipsnis geras bet del ginklo tai sunku, kaip dabar pilna nelegaliu ginklu, taip ir bus, is uzsienio atsivezsad Geriau butu kad kazkaip butu galima istot i koki bureli kur rengt kazkokius reidus pries tinklininkus, surinkt tinklus ir nuvezt to rajono gamtos inspekcijai, kad susimokejus kazkoki mokesti butu galima legaliai pamedziot netik tuose 10 ezeru. Nes dabar i povandenini medziotoja ziurima kaip i brakonieriu. Aisku gaila tu ispudingu laimikiu, nes pagaves su meskere tu ji gali paleist, o sumedziojas, daugiau jau jo nebesumedziosino Cia yra vienas is didziausiu medziotojo minusu.
zixs 2009/07/05/ 17:58:43
Ce kazkas rase kad priemus pakeitimus butu ate savadarbiams sautuvams. Bet ju ir taip negalima gamint, savadarbiu saunomoju ginglu gamyba uzdrausta yra.no
ErikaZ 2009/07/05/ 18:23:11
a man dzin, kaip dariau daip ir darysiuos as arbaletus po truputi... Sokiai pokiai O kas pasakys, ar ta arbaleta as pats pasidariau ar ji toki gamykloj gamina... pvz .: pneumato turit dokumentus? isskyrus naudojimosi instrukcija Loughing out Loud
zixs 2009/07/05/ 21:35:47
Pnemautui dokumentu nereikhappy, kaip ir arbaletui lankui ar dar kokiam velniui, reikalinga tik isigijimo dokumentas toks daiktas kaip cekis, kuris seniausiai guli siuksliudezej pas daugeli jai isvis gavo ji razz
Tautviukas 2009/07/06/ 20:56:07
Idomu kaip visus pneumatus ar arbaletus legalizuotuLoughing out Loud nes ju turime ne po viena prisipirke, nei serijos numerio nei kitokios zymos Loughing out Loud
Riveriukas 2009/07/07/ 12:31:26
As manau nieks nenori tu visu egzaminu, papildomu islaidu, vazinejimu ir pan.. Bet va jei butu galimybe kad tai butu neprivaloma, o visa tai islaikes ir baiges galetum gauti leidima medzioti visuose ezeruose arba bent daugelyje ju, manau atsirastu daugiau noro visiems susidometi tuo.
TDK 2009/07/07/ 13:25:15
Del ginklu, kalbam protingai, o ne apie beprocius:
Cirkulai ar pavojingas 20bar lyginant su PCP sautuvais kurie uzpuciami iki 250bar? Reikalingas ismanymas, norint lygint.
Ar kiek pavojingas povandeninis sautuvas lyginant su parakiniu?
Musu povandeniniai yrankiai nepriskiriami saunamiesiams ginklams. Ziurekit ginklu ir saudmenu istatyma. Pneumatinis ar templinis yrankis turi daug dziauliu. Legaliai Lietuvos r. galima tureti suanamaji ginkla kuris nevirsija 7.5j
storas 2009/07/20/ 13:08:02
Sveiki visi,esu naujokas siame portale,si puslapi radau istikro nesenai,begalo malonu buvo rasti cia info,ir aplamai sveikintina,kad daugelis cia susirenka pasvarstyti kas uz ir pries,finale pasidalinti savo trofejais...noreciau pridurti cia ir savo nuomone,nes radau cia daugelis repliku,gana izeidzianciu kai kuriu zmoniu atzvilgiu ir manau daugelis cia esanciu tesiog uzsimirso ir savo pradzias,laimikius ir nesekmes...nemanau,kad dauelis cia esanciu,is pirmu savo nardymo dienu isigijo kostiumus,sautuvus,visa kita grazia aprangele,ir iskarto tapo profais,PM taip sakant,dauguma manau pradejo nuo paprastu neilgalaikiu pasinardymu,ir 200graminiu silkiu,o ne 5kg usu ar 10kg scipoko.tik po keliu metu geru pasinardymu pradedi suvokti daugelis daliku,ir pagal mesta replika ''urodai brakonjeriai,lastakojei''tai mes tada visi tokie buvom,ar ir esam,jei neturim PM bilieto,ar leidimo,apie kuri istikro suzinojau tik dabar,ar aplamai apie tokia organizacija,kuria galeciau tik pasveikinti...visi nuo kazko pradejom ir tobulejom,nemanau,kad kazkas pradedantis nusoves pora silkiu isnaikins visa zuvi ir bus brakonjerius urodas,o visi tie,kurie mina valtimis ir dauzo viska kas gyva elektrom bus zajabis bachurais...cia seip pamastymams,nieko nenorejau izeisti,su pagarba...Acius!
storas 2009/07/20/ 18:36:39
o del kursu ar dar ko panasaus,manau,kad BENDRAVIMAS yra geriausi kursai...jug visu pirma cia yra sporta ir as asmeniskai i tai ziuriu kaip i sporta,ir manau,kad kaip ir sportininkas praejas kozkokius kursus,profu netampa juos praejas...kokie kursai ismokys visokiu savotisku dalyku kuriuos patiri tik is praktikos,ir beto manau,kad i kluba ateja zmones jau turi patirties ne vienerius metus,ir jei kaip cia pamineta buvo,kad prie alaus ar dar ten ko iseina pasibendrauti susiburus,tai manau kiekvienas is savo patirties,ir individualios situacijos turetu ka papasakoti,va cia ir butu rezultatas,kaip ir sporte,nei vienas rimtas sportininkas manau ne is puslapiu tokiu tapo...su pagarba...Acius!
Armis 2009/10/22/ 19:44:00
Nebijok - kiek padauges, tiek ir sumazes... Dauguma susiperka visa iranga ir po puses metu, metu parduoda ja ... nes susidomejo pvz.: saudymu is orinuko i varnas arba tapo muselininku ir perka iranga atitinkamiem pomegiam ... Loughing out Loud
Cirkulas 2009/10/22/ 21:28:25
Pritariu Armiui, dar labiau visus isgrynins tas stebuklingas zodis krize geras
mailius 2009/10/29/ 15:14:23
idomiai čia jūs diskutuojate.
man kažkaip atrodo reiktų leisti medžioti visuose ežeruose, tik leidimai būtų išduodami į kiekvieną ežerą atskirai ir kaina skirtinga priklausomai ežero žuvingumo (juk kaip suprantu yra kažkokie tyrimai daromi aplinkos ministerijai pavaldžiose institucijose). bei manau leidimai turi būti išduodami tam tikram laikotarpiui.
tad gerai paskaičiavus automatiškai PM tampa ne tokiu jau ir kiekvienam prieinamu dalyku: pilnos įrangos kaina + kelionė iki vietos + leidimai į kiekvieną ežerą atskirai....
tik per pinigus galima atskirti potencialius mėgėjus nuo vienadienių medžiotojų.
tiesa sakant man norisi ibandyti daug dar hobių (pvz.alpinizmas,golfas), bet spėkit kas stabdo? ogi įrangos kaina.va susipirksiu o jei nepatiks kas tada ? kur dėt?
Druidas 2009/10/29/ 19:31:43
Del leidimu povandeniniam "sautuvui" tai cia ziauru, taip mastant tai leidimu reiktu ir grybautojams juk tarp ju tikrai yra psichiniu ligoniu ir ka zinai kas jiems saus i galva. O del PM tai speju, kad psichiniai ligoniai turi baime vandeniui, tai nardykim ir neapsunkinkim sau malonumo del nesamoniu.
O va Zvejo (PM) biletas galetu but brangesnis tik tokiu atveju jei butu daugiau leidziamu medzioti vandens telkiniu, pvz. kaip dabar yra Klaipedieciu, Kaunieciu (jokiu budu nesakau, kad visi) kuriems tas bilietas isvis nereikalingas, jie priversti buti brakonieriais, juk nekiekvienas turi laiko ar pinigu belstis simtus kilometru iki leidziamo medzioti vandens telkinio.
Ir nereikia bijoti, kad PM bus daug, kuo musu daugiau tuo geriau, bent mano tokia nuomone.
vanagas 2009/10/29/ 19:37:54
as pritariu Druidiuithumbs up
morjachok 2009/11/11/ 23:26:09
Del ekzaminu ir leidimo ginklui PM- pilna nesamone!!!As jau turiu ir medzioju!!!Sutinku moketi daugiau uz PM licenzija,bet kad te pinigai eitu tvenkiniu izuvinimui,o ne i kisene kam nors!Sutinku kad klubas geras dalikas ir gerai tureti savas vetas ezrose,kur galima medzioti.Butu gerai saite tureti konkrechios informacijos apie isnamotu tvenkiniu seimininkus,ju telefonus,istaigu kur galima nupirkti licenzija medzhioti tvenkini.Daugiau izuvinimo akciju,bet ne ungureis! Uzauks ir isplauks i Sargaso jura!O ka medziosim?
Tomasas 2010/08/13/ 14:50:59
gal ir pervėlai į šią diskusiją įsijungiu, bet turiu patirties kitoje srityje (pirotechnika). Pritariu Cirkului 100proc. reikalingas ne tik klubas, bet būtina klubams jungtis į asociają, ir samdyti viešų ryšių įmonę, kuri profesionaliai atstovautų PM fanatus (ne faknatikus) formuodama viešają nuomonę. Mes (pirotechnikai) dėl tarpusavio rietenų ir komercinių interesų nesugebėjome vienytis ir patys siūlyti taisykles, todėl gavome tokius apribojimus, kad tenka tiesiog uždaryti įmones ir eiti gatvių šluoti... naivu tikėtis, kad jei šiandien gerai, tai taip bus visada...
Arturka78 2010/08/14/ 17:43:07
o ka darit? su tais sautuvais kure isigiti useni kaip jos iregistroti,o ape kursus tai as manou kat butinai reikalingi del visu saugumo happy
Rašyti komentarą
Prisijunkite, norėdami parašyti komentarą.
Reitingai
Balsuoti gali tik nariai.

Prašome prisijungti arba prisiregistruoti.

Nėra reitingų.
Prisijungti
Nario vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruokis

Pamiršai slaptažodį?
Paprašyk naujo
Atsitikitinis vaizdelis
Draugiškos varžybos 2009
Draugiškos varžybos 2009
Draugiškos varžybos 2009
Batimetriniai žemėlapiai
Šaukykla
Jei norite rašyti žinutes, turite prisijungti.

zebai11  
2022/07/07/ 17:25:51
kuršių mariose galima povandeninė žvejyba?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:55:55
12. Povandeninė žvejyba leidžiama Baltijos jūros priekrantėje, išskyrus rekreacines zonas. Kas gali paaiškinti, kur prasideda ir kur baigiasi rekreacinė zona pajūryje?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:54:08
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:53:58
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?

doncas  
2020/07/17/ 00:03:34
Sveiki. Gal kam didelės dėžės šaldytiems trofėjams, kas į Norgę važinėja. Polistirolas, išorė 118× 78× 78,5 cm. Sienelė 8 cm. Dangtis irgi 8 cm storio. Kaunas. 20 pinigų.

Rodyti daugiau pranešimu
Naujausios nuotraukos
Norvegija 2020
Norvegija 2020
2020/11/03/ 08:48:21

Vienos Norvegijos istorija apie klubo išvyką
Vienos Norvegijos is...
2019/10/24/ 00:08:00

Vienos Norvegijos istorija apie klubo išvyką
Vienos Norvegijos is...
2019/10/24/ 00:07:07

Apklausa
Kaip dažnai medžiojate?

Kelis kartus per savaitę sezono metu

Kartą per savaitę sezono metu

Kartą per mėnesį sezono metu

Kartą, du sezono metu

Norėdamas balsuoti turite prisijungti.

Rezultatai
Komentarai : 0
Apklausų archyvas
Lietuvos žemėlapis
Skaitliukas
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai
Google Analytics
Google +
„Povandeninė žūklė
© Povandeninės medžioklės klubas 2007-2022
Povandeninė žūklė - viskas apie tai!

Bet kokią informaciją kopijuoti yra griežtai draudžiama be administracijos sutikimo