TITULINIS FORUMAS MŽ TAISYKLĖS RAAD TELEFONAI STRAIPSNIAI FOTO GALERIJA VIDEO GALERIJA PADĖKOS TRANSLATE
2024/03/28/ 12:35:35   
Navigacija
Klubo rekvizitai
Siuntimai
Web nuorodos
Duk
Paieška
Kontaktai
Žiniasklaidai
Reklama
Tinklapio administratoriai
Forumo temos
Naujausios temos
Nuo ko pradėti
Kur medzioti galima?
Matomumas ežeruose
Medžioklė Norvegijoje
Nesąmonės, bet juokinga!


Karščiausios temos
Kas čia brakonieriai?[2535]
Medžioklė Norvegijoje[2352]
Hidrokostiumai (ben...[2324]
Projektas įžuvink e...[1625]
Grįžau iš medžioklė...[1337]

Vartotojų tinkle
Prisijungusių svečių: 7
Prisijungusių narių nėra

Registruoti nariai: 1,676
Neaktyvūs nariai: 2
Naujausias narys: Beaver
Paskutiniai straipsniai
Kaip saugiai ir efek...
Šamas žiemą ir vasarą
Karpių medžioklė
"TAI YRA" vandens sk...
Palaukiminė meždioklė
Populiariausi straipsniai
Stacionari rūkykla
Povandeninė žūklė – ...
Gaminam rūkyklą
Povandeninė medžiokl...
Retos ir nykstančios...
Klubo rėmėjai
Profilis facebook'e
Reklama
Paskutiniai Komentarai
GintarasGVE
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?
Žiūrėti

GintarasGVE
12. Povandeninė žvejyba leidžiama Baltijos jūros priekrantėje, išskyrus rekreacines zonas.

Kas gali paaiškinti, kur prasideda ir kur baigiasi rekreacinė zona pajūryje?
Žiūrėti

legris
Gaila,kad tik dabar paskaiciau Sokiai pokiai
Žiūrėti

gasas
fantastika!
Žiūrėti

mb
Geras atidarymas! Sveikinimai Ploja
Žiūrėti

Richi
Gera !!!
Žiūrėti

Naujausi filmai
Spearfishing... [29/10-17]
Šamų medžiok... [19/02-15]
Šamų medžiok... [12/02-15]
Nardymas po ... [12/02-15]
Halibutų med... [12/02-15]
Spearfishing... [01/09-14]
Freedving Ai... [04/08-14]
Elektrėnų ma... [14/10-13]
TV laida "Ap... [01/07-13]
Baltuju Laka... [11/08-12]
Medžioti draudžiama
Vėgeles
gruodžio 15-sausio 15 d.,
lydekas
vasario 1-balandžio 20 d.,
sterkus
kovo 1-gegužės 20 d.,
kiršlius
kovo 1-gegužės 15 d.,
salačius
balandžio 1-gegužės 15 d.,
žiobrius
gegužės 15-birželio 15 d.,
otus
gegužės 1-liepos 31 d.,
upėtakius
spalio 1-gruodžio 31 d.,
sykus
spalio 1-gruodžio 31 d.

Medžioti galima čia...

C4 MR.CARBON
Pirmiausia nusitaikykite į taikinį

Matymas, prisiartinimas, taikinio pasirinkimas bei šovimas – tokia yra neišvengiama eilės tvarka povandeninėje medžioklėje.
Priimant šią seką pirma reikia atkreipti dėmesį į tai, jog daug laiko povandeninėje medžioklėje užima judėjimas, kadangi naras, žuvis nuolatos kinta.
Tam, kad povandeninė medžioklė būtų sėkminga reikia visus šiuos judėjimus kontroliuoti sulaikant kvėpavimą ir atlikti tai per ribotą laiko tarpą.
Jeigu ginklas nėra tinkamai nutaikytas, visi jo balistiniai sugebėjimai yra nieko verti. Štai kodėl pirmu gero ginklo požymiu yra laikomas jo universalumas, reiškia, jog reikia sugebėti lengvai ir greitai prisitaikyti prie neišvengiamų bei greitų pasikeitimų povandeninėje medžioklėje. Povandeninis medžiotojas nardymo metu negali lengvai judėti, kadangi jis yra panėręs į vandenį, kuriame nelengva pasiekti tikslią bei stabilią poziciją. Jis daugiau ar mažiau plačiai „plūduriuoja“ aplinkoje, įvykdydamas tiktais pusę kontroliuojamų judesių, kurie labai priklauso nuo jo galimybių bei įrangos veikimo.
Naro judesiai valdomi yra tik dalinai, kadangi vanduo, kuriame jis yra, nėra nei pastovus, nei kintamas.: jūros bangos ir srovės komplikuoja kiekvieną judesį. Kiekvieno šio gamtos įvykio intensyvumas gali pasiekti toki lygį, jog nardymas bus tiesiog neįmanomas. Dėl šios priežasties tai yra labai svarbi problema. Taikinys (žuvys) vargu bus nejudančios. Kuomet atrodo, jog jos nejuda, iš tikrųjų jos yra trumpalaikėje fazėje, į kurią skubotai įsiterpia pleko judesys.
Siekiant geriausio šiose neišvengiamose situacijose ir įgyvendinti paskutinę fazę, sekundės dalį prieš paspaudžiant gaiduką, yra svarbu, kad įranga būtų gerai pritaikyta prie naro poreikių su greitu ir paprastu valdymu. Ergonomika suteikia dėmesį į tikslą, o ne į atskirą detalę. Tai yra įvairiapusiška sąvoka, kurios pagrindas yra C4 ginklų konstrukcija ir gamyba , kuomet dėmesys sutelkiamas tikslui.
Povandeninio ginklo ergonomika nėra sukoncentruota vien tik į rankeną, bet turi būti sukoncentruota į įrangos visumą. Įranga turi būt pritaikoma prie naro, o ne atvirkščiai. Tai neturi reikalauti prisitaikymo ir (ar) neįprastų judesių, tik paprastumas ir spontaniškumas
Dėl šios priežasties, C4 ginklai neturi tokių formų, kurios apribotų judėjimą viena kryptimi. Šis veikimas yra tipiškas pavyzdys ginkluose su flat-shaped vamzdžiais , daugiausia leidžiančių judėjimą viena kryptimi, o ne įvairiomis kryptims povandeninėje medžioklėje.
Judėjimas su ginklais, kurių detalės yra didelės, dėl to yra sunkai valdomi, neišvengiamai sulėtimą povandeninę medžioklę ir kartais tai lemia nesėkmę. Taip pat sukelia dideles vandens sroves, kas akivaizdžiai išbaido žuvis.
C4 planavimo filosofija įgyja maksimalią išraišką Mr. Carbon ginkluose, reikalaujantys mažai pastangų, greiti ir tikslūs judesiuose kaip joks kitas ginklas.

Energija

Povandeninis ginklas – tai kaip baterija, pakraunama ištempiant timpą, paskui iššaunant strėlę paspaudus gaiduką.
Realybėje esama energija yra ribota, ji priklauso nuo ginklo ilgio, timpos įtempimo, kurią reguliuoja fizinė naro jėga.
Šiomis ribotos energijos aplinkybėmis, yra labai svarbu atkreipti dėmesį į visus ginklo techninius sprendimus tam, kad sumažinti iki minimumo neišvengiamą energijos praradimą dėl judėjimo frikcijos.
Mr. Carbon šautuve timpos padėtis virtualiai lygiagreti su strėle, paverčia visą įtempimą strėlės greičiu. Projektavimo metu kruopščiai buvo atmestas kiekvienas techninis sprendimas sumažinantis strėlės greitį. Pavyzdžiui, pasvirusioje timpų padėtyje palyginus su strėle, tai 4-5 % sumažina naudojamą galią, išskirstytos slydime jeigu yra uždaras takas.
Dar daugiau, pakreiptos timpos dideliu greičiu judėdamos vandenyje per jų susitraukimą pagamina hidrodinaminį stabdžių efektą dėl jų priekinės masės, ir taip vėl sumažindamos strėlės greitį
Mr. Carbon ginkle visiškai nėra visų šių neigiamų veiksnių, kas pagerina veikimą.
Mr. Carbon timpos matmenys yra tai, kas reikalinga šaudymui, dėka ginklo antgalio, racionalizuojančio jų naudojimą.
Sprendimai su žiedinėmis timpomis (circular bands) nepagerina ginklo veikimo. Netikslinga galvoti, jog pritaikius didelį įtempimą ir galiausiai prispaudus prie ginklo vamzdžio (su dideliu trinties koeficientu tarp dalių) galėtų padidinant timpos, sujungtą su strėle, greitį.
Timpa negamina energijos, tiktai kaupia ją. Ji turi būti įtempta tam., kad turėtų specifinius materialius bruožus ir galiausia deformavimosi galimybę.
Todėl nebus didesnės įtemptos gumos apimties, kuri padidins veiksmingumą. Esama energija bus ta, kuri parūpinama įtempiant, tai ginklo ilgio (naudingo įtempimo) ir įtempiamų kilogramų funkcija.
Atsargus pasirinkimas tarp timpos tipų ir diametro privers naudoti trumpiausias timpas, iš medžiagomis išsitempiančiomis efektyviausiai atitinkamai su naudingu išsitempimo ilgiu.
Mr. Carbon ginkle šie energijos išskaidymai yra sumažinti visiškai iki minimumo, dėl naudotos medžiagos, anglies pluošto, bei dėl spausdinimo technologijos.
Techniniai sprendimai susiję su aukštesniu energijos sugėrimu, tokie kaip uždaro tako ir žiedinių timpų (circular bands) kombinacija visiškai neegzistuoja Mr. Carbon ginkle, ir tai paveikia tikslumą bei veikimą first range, kaip pademonstruota viešai atliktuose testuose.
(Žiūrėti: http://www.andreapettiti.com/galleriatiromaremaniaeng.htm)

Monokoko struktūra

Mr. Carbon ginkle konceptualus pavidalo sumanymas bei funkcija yra išvystyti iki jo visiško grynumo tam, kad pasiektų modernų pramoninį dizainą, ginklą reikia vertinti dėl sumanaus medžiagų naudojimo, tokių kaip anglies pluoštas bei titanas.
Pagrindinė Mr. Carbon ginklo struktūra yra jo monokokas – vientisa dalis, niekuo neužpildyta ir be sujungimų, panaudojant lengviausią bei tvirtą konstrukciją žinomą žmogui – anglies pluoštą bei epoksidinės dervos mišinį.
Ši medžiaga, naudojama visoje Mr. Carbon struktūroje, pasiekta kartu dirbusių darbuotojų bei aukščiausios klasės personalo,polimerizuota 120 laipsnių temperatūroje, slegiant 8 atmosferoms, leidžia tuščiavidurės struktūros konstrukcijai pasiekti skirtingas funkcijas ir techniškai yra įvardijama kaip monokokas, be jokio akivaizdaus lenkimosi ir be jokių klibėjimo ar gaminimo netikslumo pėdsakų, suteikia svarbų privalumą šaudyme.
Todėl anglies struktūra yra absoliučiai inertiška, nereikalauja jokio remonto, yra stabili ir neparodo jokio matmenų pakitimo.
Nepaprasta pagrindinė Mr. Carbon dalis yra išgauta rankiniu išsluoksniavimu, vienintelis įmanomas procesas su sudėtingesniais mišiniais metalo šablonuose gaminami su skaitmeninio valdymo frezavimo staklėmis su nepaprastai mažu leistinu nuokrypiu – kelios šimtosios milimetro.
Anglies spausdinimai pagal savo charakteristiką, turi linijinius nukrypimus beveik arti nulio. Ypatingas tikslumas gaminant suteikia Mr. Carbon maksimalų tikslumą taikantis į taikinį, tik mažą matmenų paklaidą yra detalėse atsakingose už trajektoriją.

Rankena

Ginklo valdymui svarbiausias faktorius yra rankenos suėmimas, bet tai neturi būti pastovu, tai nėra pagrindinis tikslas, tačiau stabilumas yra vienas iš povandeninės medžioklės reikalavimų norint su ginklu šauti skirtingomis pozomis. Patentuota Mr. Carbon rankena yra pagaminta iš dviejų dalių: pirmoji yra priekyje pritvirtinta prie monokoko. Kita, esanti gale, yra judinama, sujungta su pirma dalimi dviem varžtais, kurią atitinkamų žiedų pagalba galima pritvirtinti norimoje padėtyje pagal rankos matmenis. Tai suteikia puikų bet kokios naro rankos prisitaikymą., netgi su vasarinėmis ar žieminėmis pirštinėmis. Taip pat yra įmanoma truputį pakeisti rankenos palinkimą naudojant skirtingus žiedus ant varžtų , prijungiančius judinamąją dalį.
Dar vienas galimas Mr. Carbon rankenos individualus pritaikymas susijęs su galimybe, kurią turi kiekvienas ginklas su dvejomis judinamomis galinėmis dalimis, pirmoji mažesnė palaiko tradicinius monokoko matmenis pritaikytus maksimaliam suvaldymui, kita didesnioji yra skirta geresnei rankos atramai šūvio metu.
Galinė judinama dalis turinti keturis guminius žiedus padidina sukibimą, ir dėka dėl jų baltos spalvos, padeda lengvai surasti ginklą, jei jis atsiduria dugne.
Rankenos suėmimas C4 ginkluose yra specialiai padarytas vertikalus ir simetrinis, nes ši konfigūracija leidžia tiksliai pajusti kaip ginklas yra nutaikytas be būtinybes žiūrėti kur yra nutaikytas.
Tai palengvina medžioklę išplečiant rankenos pritaikymo galimybes, neribojant rankos padėties kaip kad atsitinka su stabilia rankena.
Įvairiapusiškumas yra pirminis gero ginklo bruožas ir Mr. Carbon rankena yra puikus aukščiausios klasės suėmimo be judesių varžymo pavyzdys.

Pastovumas ir Manevringumas

Esminė savybė vandens ginklams yra pastovumas, kuris garantuoja tikslumą prie šūvio metu. C4 visada stengėsi sumažinti jėgas sukeliančias netikslumą, todėl visuose C4 ginkluose strėlės padėtis santykinai su rankena buvo nužeminta tik 9mm, puse to kiek nužeminama tradiciniuose arbaletuose. Tai suteikia greitą, jautrų ir tikslų nusitaikymą su sumažintu sukimosi efektu (rotating up effect) dėl ginklo atatrankos, nes atatrankos efektas palyginus su tradiciniais ginklais yra perpus mažesnis.
Perpus mažesnis atatrankos efektas sukelia perpus mažesnę atatranką lyginant su tokio pačio galingumo ginklais. Mr. Carbon sumanus formų, svorio ir įtempimo paskirstymo balansas panaikina ginkle su viena pora timpų bet kokį atatrankos efektą, kas suteikia matomą privalumą taikantis. Tikslumas šūvio metu labai priklauso nuo pusiausvyros, kurią mes suteikėme ginklui. Ginklas su lengvu galu, neutralia pusiausvyra ar slankumu neišvengiamai pakels strėlės trajektoriją dėl sukimosi sukeltos atatrankos.
Šis sukimasis gali būti sumažintas tinkamos masės ginklo priekyje ar tinkamų jėgų suderinimo.
Tai sprendimas, kurį C4 pritaikė Mr. Carbon ir pasiekė puikų tikslumą nesumažindami ginklo manevringumo pridėdami bereikalingos masės.
Mr. Carbon vamzdis link antgalio yra labai siauras, jis nėra išskirtinis, jog padėtų išvengti sukimosi. Dėl stabilumo bei šūvio tikslumo nėra naudinga turėti hidrodinaminę stabdžių sistemą. Hidrodinaminė stabdžių sistema yra naudinga tuomet, jei yra judėjimas. Jei yra koks nors judesys, net mažiausias, ginklo priekyje, strėlė neišvengiamai nukryps į šoną. Į taikinį, esantį už kelių metrų atstumo, bus prašauta - įvyks priešingai nei sistema turėjo veikti.
Todėl akivaizdu, kad tokios sistemos nesuteikia žadėto rezultato. Priešingai, jos sumažina taikymosi judesius, o tai sumažina ginklo potencialą.

Vamzdžio antgaliai

Vamzdžio antgalis yra esminis elementas tiksliam lengvo slydimo arbaletui kaip Mr. Carbon. Antgalis nustato timpą į tikslią poziciją susijusią su strėle, ir tai suteikia tikslumą bei sumažina frikciją iki maksimalaus lygio.
C4 antgaliai ypatingai maži ir nepaprastai tvirti (6mm storio ir sveria nedaugiau kelių gramų), pagaminti iš titano naudojant skaitmeninio valdymo įrenginius.
Yra keturios galimos versijos: pirmoji skirta vienai porai pritvirtintų timpų 14x1 (FS), antra skirta vienai porai timpų skirtų nukirpti ir pririšti (PS), trečia skirta dvigubai porai pritvirtintu timpų 14x1 (FS), ketvirta skirta dvigubai porai timpų skirtų nukirpti ir pririšti (PS).
Ant kitų antgalių yra mažas slankiojantis tiltelis tiems, kas nors nori naudoti strėles su ypatingai dideliais antgalio smaigaliais.
Visiems antgaliams įmanoma surasti daugybę įvairaus diametro ar rūšių elastinių timpų tam ,kad pilnai būtų galima surinkti ginklą. Todėl yra įmanoma susirasti pačias geriausias balistines savybes tiek povandeninės žūklės pobūdžiui, tiek pagal asmeninį poreikį.

Gaidukas – šaudymo mechanizmas

Šaudymo mechanizmas yra pagamintas iš AISI 316 nerūdijančio plieno, o titaninis gaidukas pagamintas naudojant skaitmeninio valdymo įrenginius, kad būtų galima pasiekti didžiausią galimą tikslumą, tvirtumą. Gaidukas, gaminamas skaitmeninio valdymo įrenginiais su preciziškais judesiais pasiekia ypatingai sklandų gaiduko veikimą nepaprastai stipriame šaudymo mechanizme.
Strėlės paleidimo mechanizmas yra 70 mm arčiau galinės dalies negu kitose tradicinių ginklų rankenose. Toks sprendimas sumažina 70 mm atstumą tarp rankos ir vamzdžio be arbaleto veikimo ilgio pasikeitimų.
Pavyzdžiui, Mr. Carbon 104 yra 14cm ilgio naudingas ilgis (104 cm = atstumas vamzdžio ir antrosios strėlės įpjovos) tačiau tikrasis ilgis yra 97 cm (1007 – 7 = 97)
Tokie sumažinti išmatavimai žymiai padidina ginklo manevringumą ir taikymąsi į taikinį – tai esminiai kiekvieno gero ginklo bruožai.
Paleidimo mechanizmas turi nepaprastai stiprią spyruoklę sujungiančią strėlę su dantimis. Tai užkerta kelią netyčiniam strėlės paleidimui ir padidina ginklo saugumą jį naudojant po vandeniu.
Ne vandenyje strėlės paleidimas yra įmanomas tiktai tiesiai užtraukiant timpą ant strėlės šiek tiek ją pakeliant. Ne vandenyje ypatingai tikslus paleidimo mechanizmas apsunkinamas, o paleidimas yra sudėtingas. Jei ginklas yra įsitempęs tiesia jėga kaip būna šaunant su timpa , strėlė išeina iš šaudymo mechanizmo su sumažinta frikcija.

Užtaisymas

Tam, kad būtų galima palengvinti ginklo užtaisymą, , visuose C4 ginkluose yra maža skylė vamzdyje, maždaug 15cm prieš pirmąją strėlės įpjovą, kur reikia įstatyti kaištį. Kaištis yra 6x35 mm sraigtas, kurį galima lengvai ir pigiai rasti. Tokių būdu užtaisant ginklą reikia įstatyti kaištį, užtempti timpą ant kaiščio, prisidėti ginklą prie krūtinės nepajudinus rankų ir užtaisyti strėle į norimą įpjovą. Ištraukus kaištį ginklas paruoštas šaudymui.
Toks užtaisymas yra išskirtinė C4 ginklų idėja, žymiai sumažina energijos kiekį reikalingą ginklo užtaisymui, taip pat pilnavertį naudojimą ir užtaisymą asmenims, kurių rankos nėra itin ilgos, tačiau nori naudoti ilgus ginklus.

Ritė

Visuose C4 ginkluose yra įmontuota lengva, tvirta, sustiprintu nailonu MPL55 ritė, kurioje telpa 55 metrai 1,4 mm storio monofilamentinio valo. Ši ritė išsiskiria dvigubos frikcijos sistema, pirma valdoma rankenėle, o antra valdoma spyruokle tiesiogiai pritvirtinta prie valo įvynioto į ritę.
Pastaroji frikcija suteikia geriausią sukibimą su rite per vyniojimą ir neleidžia valui susipainioti greito vyniojimo metu.

Dydžiai ir nustatymai

Mr. Carbon yra gaminamas keturių dydžių ir yra tiekiamas MPL55 rite. Geriausias povandeninės medžioklės rezultatas pasiekiamas su vienu dvigubos timpos vamzdžiu, nes Mr. Carbon dėl šios konfigūracijos turi optimalias balistines savybes ir neprilygstamas manevringumą – tai esminiai bruožai sėkmingai povandeninei medžioklei.
Naudojant dvigubą timpą žymiai sumažėja manevringumas. Jos yra naudingos naudojant mažiausiai 7 mm storio strėlėmis prieš didelius taikinius iš didelio atstumo, kurio nebūtų galima įveikti su kitokia ginklo konstrukcija.
Mr. Carbon yra tiekiamas be timpų ir strėlių, todėl yra nesubalansuotas. Optimaliausias subalansavimas pasiekimas tada, kuomet užtaisytame ginkle strėlė slysta žemyn 4/5 cm/sek greičiu. Pridėjus keletą gramų svorio ant strėlės antgalio bus įgautas balansas susietas su pasirinktų timpų svoriu, strėlėmis bei žeberklo galiuku.
Mr. Carbon ginklams suteikiama dviejų metų garantija kaip ir kitiems produktams, kuriems taikoma Italijos teisė paremta Europos Sąjungos direktyvomis.


Modelis Mr.Carbon 119 PS Strelė 6,5 x 1600 Gumos Superelax 17,5 x 280
Modelis Mr.Carbon 104 PS Strelė 6,5 x 1400 Gumos Superelax 17,5 x 260
Modelis Mr.Carbon 94 PS Strelė 6,3 x 1300 Gumos Superelax 17,5 x 230
Modelis Mr.Carbon 79 PS Strelė 6,3 x 1150 Gumos 16 x 200

Povandeninės medžioklės klubas
NERIAM

Straipsnį vertė Cirkulas
Paimta iš www.c4carbon.com
Komentarai
Cirkulas 2009/11/15/ 15:02:52
Tema forume: C4 MR.CARBON ir kiti is C4 serijos
Miroslav 2009/11/15/ 17:07:04
Nu nieko,bet brangoka Draugeliai
Vaidas 2009/11/15/ 18:30:41
Reklama... Kiekviena kontora giria savo produkta, cia ne isimtis
Cirkulas 2009/11/15/ 18:36:31
As norejau,kad jus pasiskaitytumet kaip jis pagamintas ir is ko. CIa yra atssakytas ir klausimas kodel karbonas geriau nei visa kita medziaga.
Vaidas 2009/11/15/ 18:42:29
Imesk bent viena fotke kur matytusi kokiu budu ten gumos tvirtinas
Cirkulas 2009/11/15/ 18:47:26
Yra fotumo temoje antra foto, ten antgalis kai gumos risamos prie jos, na panasiai kaip wishbonsai. O yra dar kaip straipsnyje foto, jos tiesiog persiveria. Man labiau priimtinos kai gumos risamos.
Vaidas 2009/11/15/ 18:54:36
Ale tu rimtai del jo galva pametes happy
Cirkulas 2009/11/15/ 18:59:57
As jau senai del jo galva pametes, aisku galima sakyti, kad cirkului ner kur pinigu det, kad kvaila, nesamone pirkti ir t.t. Bet man jo tiesiog reikia ir viskas. Nepatiks parduosiu ebay'ui.
Vaidas 2009/11/15/ 19:06:14
As tave pilnai suprantu happy Jeigu nori tai reikia! Taip!
SvOrIs 2009/11/16/ 09:00:48
kaina tai gerule bet man jis patinka jei butu laisvu litu imciau negalvodamas manau su juo medziokle butu tik idomesne Taip!
Vaidas 2009/11/16/ 11:32:06
Ten tuose video tikrai gerai atrodo, jausmas toks, kad vandenyje jis besvoris ir gumos montuojamos kaip reikia, jei turi grioveli strelei per visa ilgi tai idealus sautuvas. Tik idomu kaip bus su atatranka del to sautuvo lengvumo. Galeciau sau leisti irgi isigyciau pabandimui happy
Cirkulas 2009/11/16/ 19:44:54
Na as tiesa sakant nelabai supratau del tos atatrankos, bet ten raso, kad jie ta problema isprende ir atatranka yra zymiai mazesne nei kitu tokio pat ilgio sautuvu.
Vaidas 2009/11/17/ 09:07:00
Kuo pats sautuvas sunkesnis tuo atatranka mazesne, po vandeniu turetu buti tas pats helpless
Cirkulas 2009/11/17/ 09:12:02
Sito as pats nelabai suprantu, galesiu pakomentuosi kai isbandysiu ir palyginsiu su Omeriu
Alone Wolf 2009/11/17/ 09:13:11
Kokia atatranka? razz
Juk povandeninių šautuvų ta atatranka tokia minimali, kad ir atatranka neverta vadinti..
Cirkulas 2009/11/17/ 09:17:02
Atatranka zymi ir tai itakoja taiklumui, ypac jei sautuvo rankena arciau centro. PVZ maniskis kayuk 75, jei sauni su kulka reikia zeminti, kad pataikytum ten kur planuoji. Rankena 2/3 nuo priekio.
Vaidas 2009/11/17/ 09:18:48
O is kur tu ji ruosiesi uzsakyti?
Cirkulas 2009/11/17/ 09:26:24
Na dar mastau, bet greiciausiai is vokieciu.
Miroslav 2009/11/17/ 09:32:10
Cirkulai,jeigu patinka pirk,nieko tu cia neklausk! Kiekvienas pinigus sau isivaizduoja kitaip,nes cia klausimas tik piniguose. Idealus arbaletas - daug kainuoja,bet turesi visam gyvenimuj manau Oki poki
Alone Wolf 2009/11/17/ 10:28:21
Na, po metų atsiras dar geresnis, o po 5 metų dar ir dar geresnis.. Juk nesusipirksi viso arsenalo..
Miroslav 2009/11/17/ 10:39:41
Neisivaizduoju kas butu geriau uz karbonini arbaleta,auksinis razz
Alone Wolf 2009/11/17/ 10:40:46
Nea, paauksuotas karbonas razz
alex 2009/11/17/ 17:52:30
seip medziot juroi manau tikrai geras daiktas nebijantis druskos
Cirkulas 2009/11/17/ 18:50:02
Nieko gero as neturiu, ko nenaudoju parduodu wink Ir dabar neuzilgo parduosiu savo CAYMAN HF 75 wink
Miroslav 2009/11/17/ 20:19:57
O as sian nuspirkau omer cayman'a 75 Sokiai pokiai
Vaidas 2009/11/17/ 20:21:36
Po triju metu gali atsirasti zmona, vaikai, kreditas bustui ir t.t. ir toliau piskinsi su dabartiniu pneumatu Loughing out Loud
Miroslav 2009/11/17/ 20:30:41
Loughing out LoudLoughing out LoudLoughing out Loud
jusiukas 2009/11/18/ 08:52:16
mielkas kas cia per abejone? patikima arbaleta turi, o del sunaus nesi tikrashappy buk optimistas! tu gali! Loughing out Loud
sunus > arbaletas
Miroslav 2009/11/18/ 09:02:28
mielkas pavarei Loughing out LoudLoughing out LoudLoughing out LoudLoughing out LoudLoughing out LoudLoughing out Loud
Rašyti komentarą
Prisijunkite, norėdami parašyti komentarą.
Reitingai
Balsuoti gali tik nariai.

Prašome prisijungti arba prisiregistruoti.

Nėra reitingų.
Prisijungti
Nario vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruokis

Pamiršai slaptažodį?
Paprašyk naujo
Atsitikitinis vaizdelis
IMG_1446.JPG
IMG_1446.JPG
Varžybos Latvijoje 2008 (Dridza)
Batimetriniai žemėlapiai
Šaukykla
Jei norite rašyti žinutes, turite prisijungti.

zebai11  
2022/07/07/ 17:25:51
kuršių mariose galima povandeninė žvejyba?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:55:55
12. Povandeninė žvejyba leidžiama Baltijos jūros priekrantėje, išskyrus rekreacines zonas. Kas gali paaiškinti, kur prasideda ir kur baigiasi rekreacinė zona pajūryje?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:54:08
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:53:58
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?

doncas  
2020/07/17/ 00:03:34
Sveiki. Gal kam didelės dėžės šaldytiems trofėjams, kas į Norgę važinėja. Polistirolas, išorė 118× 78× 78,5 cm. Sienelė 8 cm. Dangtis irgi 8 cm storio. Kaunas. 20 pinigų.

Rodyti daugiau pranešimu
Naujausios nuotraukos
Norvegija 2020
Norvegija 2020
2020/11/03/ 08:48:21

Vienos Norvegijos istorija apie klubo išvyką
Vienos Norvegijos is...
2019/10/24/ 00:08:00

Vienos Norvegijos istorija apie klubo išvyką
Vienos Norvegijos is...
2019/10/24/ 00:07:07

Apklausa
Kaip dažnai medžiojate?

Kelis kartus per savaitę sezono metu

Kartą per savaitę sezono metu

Kartą per mėnesį sezono metu

Kartą, du sezono metu

Norėdamas balsuoti turite prisijungti.

Rezultatai
Komentarai : 0
Apklausų archyvas
Lietuvos žemėlapis
Skaitliukas
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai
Google Analytics
Google +
„Povandeninė žūklė
© Povandeninės medžioklės klubas 2007-2022
Povandeninė žūklė - viskas apie tai!

Bet kokią informaciją kopijuoti yra griežtai draudžiama be administracijos sutikimo