TITULINIS FORUMAS MŽ TAISYKLĖS RAAD TELEFONAI STRAIPSNIAI FOTO GALERIJA VIDEO GALERIJA PADĖKOS TRANSLATE
2024/03/19/ 05:35:13   
Navigacija
Klubo rekvizitai
Siuntimai
Web nuorodos
Duk
Paieška
Kontaktai
Žiniasklaidai
Reklama
Tinklapio administratoriai
Forumo temos
Naujausios temos
Nuo ko pradėti
Kur medzioti galima?
Matomumas ežeruose
Medžioklė Norvegijoje
Nesąmonės, bet juokinga!


Karščiausios temos
Kas čia brakonieriai?[2535]
Medžioklė Norvegijoje[2352]
Hidrokostiumai (ben...[2324]
Projektas įžuvink e...[1625]
Grįžau iš medžioklė...[1337]

Vartotojų tinkle
Prisijungusių svečių: 4
Prisijungusių narių nėra

Registruoti nariai: 1,676
Neaktyvūs nariai: 2
Naujausias narys: Beaver
Paskutiniai straipsniai
Kaip saugiai ir efek...
Šamas žiemą ir vasarą
Karpių medžioklė
"TAI YRA" vandens sk...
Palaukiminė meždioklė
Populiariausi straipsniai
Stacionari rūkykla
Povandeninė žūklė – ...
Gaminam rūkyklą
Povandeninė medžiokl...
Retos ir nykstančios...
Klubo rėmėjai
Profilis facebook'e
Reklama
Paskutiniai Komentarai
GintarasGVE
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?
Žiūrėti

GintarasGVE
12. Povandeninė žvejyba leidžiama Baltijos jūros priekrantėje, išskyrus rekreacines zonas.

Kas gali paaiškinti, kur prasideda ir kur baigiasi rekreacinė zona pajūryje?
Žiūrėti

legris
Gaila,kad tik dabar paskaiciau Sokiai pokiai
Žiūrėti

gasas
fantastika!
Žiūrėti

mb
Geras atidarymas! Sveikinimai Ploja
Žiūrėti

Richi
Gera !!!
Žiūrėti

Naujausi filmai
Spearfishing... [29/10-17]
Šamų medžiok... [19/02-15]
Šamų medžiok... [12/02-15]
Nardymas po ... [12/02-15]
Halibutų med... [12/02-15]
Spearfishing... [01/09-14]
Freedving Ai... [04/08-14]
Elektrėnų ma... [14/10-13]
TV laida "Ap... [01/07-13]
Baltuju Laka... [11/08-12]
Medžioti draudžiama
Vėgeles
gruodžio 15-sausio 15 d.,
lydekas
vasario 1-balandžio 20 d.,
sterkus
kovo 1-gegužės 20 d.,
kiršlius
kovo 1-gegužės 15 d.,
salačius
balandžio 1-gegužės 15 d.,
žiobrius
gegužės 15-birželio 15 d.,
otus
gegužės 1-liepos 31 d.,
upėtakius
spalio 1-gruodžio 31 d.,
sykus
spalio 1-gruodžio 31 d.

Medžioti galima čia...

Stacionari rūkykla

Sveiki visi! Štai ir ilgai žadėtas straipsnis apie mūsų rūkyklą. Noriu atsiprašyti visų, kam ilgą laiką žadėjau paruošti šį straipsnį ir vis nerasdavau laiko šios idėjos įgyvendinimui.


Aš jau daug metų rūkau žuvį pats, stacionarioje rūkykloje, išeidavo puikiai – patikdavo man, mano šeimai, pažįstamiems ir draugams, bet visą laiką buvo vienas bet… Aš niekada neturėjau savo rūkyklos ir važinėjau pas savo draugą į jo sodybą. Aišku, tai buvo puiki proga eilinį kartą išvažiuoti į užmiestį, pabūti su draugais, nueiti į pirtelę, išsimaudyti po pirties prūde… Bet norėjosi turėti būtent savo rūkyklą, kuri būtų padaryta taip, kaip patinka būtent man, kur galėčiau “ištaisyti” visus minusus, kurie buvo mano draugo rūkykloje ir pan. Bet, žinot, kaip tai būna – vis svajoji, svajoji, bet kol turi vietą, kur nuvažiuoti ir išrūkyti, tai tingi pradėti naują darbą, tuo labiau, kad tai užima nemažai laiko ir pastangų norint padaryti tikrai kokybiškai.

Viskas išsisprendė savaime, kai kelis kartus išrūkiau žuvį mūsų klubo nariams. Jiems patiko, o aš papasakojau apie svajonę turėti savo rūkyklą Cirkului. Jis pasiūlė savo pagalbą dėl medžiagų ir darbo jėgos, o iš mano pusės buvo patirtis ir kaimo plotas pastatyti rūkyklą. Ir prasidėjo darbas…

Pirma, mes nuvažiavom pas Cirkulo tėvą, kuris davė mums didelę geležinę dėžę, kuri ilgą laiką tarnavo jam kaip visokio šlamšto sandėliukas. Tai buvo gera pradžia, bet ji neatitiko visų reikalavimų, kuriuos aš kėliau jai, t.y. jinai buvo nepakankamai gili ir turėjo nereikalingų pertvarų. Todėl mes nujovėm galinę sienelę ir Dainiaus tėvas privirino mums iš šonų ir viršuje papildomas geležines juostos. Dabar rūkykla buvo pakankamai aukšta ir plati.




Cirkulas, kaip ir žadėjo, padėjo darbais...




Video palyginimui...





Kai buvo paruoštas geležinis karkasas, mes iš visų pusių pritvirtinom impregnuotas medžio drožlių plokštes. Tai buvo padaryta tam, kad rūkykla gerai laikytų šilumą, nes metalas dėl savo savybių, kaip žinot, greitai atiduoda šilumą. Nors stogelis nėra būtinas, bet, kad būtų gražiau, mes padarėm ji, o vėliau apkalėm skarda – gavosi labai gražiai.

Nors aprašymas užima nedaug laiko, patikėkit, tai buvo sunkus ir nelabai greitas darbas. Bet mes darėm sau, o ne kaimynui, todėl stengėmės viską daryti sąžiningai.










Rūkyklos viduje mes pritvirtinom skersinius, ant kurių dėsim specialiai paruoštus pagaliukus, kur ir kabinsim žuvį.
O taip pat apačioje pritvirtinom tinklelį tam, kad jeigu nukristų žuvis, ji liktų ant groteliu, o nenukristų ant žemės.











Kai viskas buvo padaryta, mes padarėm paskutinį darbą – įtaisėm normalų užraktą, spyną su raktais, kad rūkyklą galima būtų uždaryti kai nesinaudojam ir kaimo gyventojams nešautų į galvą kvaila mintis pasinaudoti ja, kol mūsų nėra. Štai ir viskas: kraunam rūkyklą, vamzdį, plytas, betono blokus ir kt. į priekabą ir judam link Vilniaus į mano kaimą. Kelias ne trumpas, apie 250km, o priekaba pakrauta dvigubai daugiau, negu leidžiama, todėl laukia ilga kelione...

Štai mes ir vietoje. Čia prie mūsų prisijungia ir Welsh‘as. Darbą pradedam nuo to, kad iškasam negilią duobutę, kur palei visą perimetrą dedam betono blokus, kurie atliks pamatų funkciją. Kol Cirkulas daro pamatus rūkyklai, aš darau pečių, kur kūrensim malkas, o Welsh‘as dažo rūkyklą specialiu impregnatorium, kad apsaugoti ją nuo lietaus ir kitų oro poveikių.





Dedam vamzdį nuo pečiuko iki pamatų. Pamatus keliam nuo žemės dėl kelių priežasčių: mediena neturės tiesioginio kontakto su žeme, rūkykla bus aukštesnė ir pagaliau vamzdis gulės ne lygiai, o turės šiokį tokį kampą, kad būtų gera trauka.





Kai šitie darbai buvo padaryti, mes nusprendėm užkurti pečiuką ir pažiūrėti, ar yra trauka.





Štai ir pirmas dūmelis





Mums patinka mūsų darbas





Toliau mes turėjom ne visai lengvą užduotį – užkelti rūkyklą ant pamatų, o svoris jos tikrai nemažas. Padėjom po viena plytą ant kiekvieno kampo, paėmėm dvi ilgas lentas, padėjom ant plytų, prispaudėm vieną lentų galą prie žemės ir užstūmėm rūkyklą ant pamatų. Paskui įsėmėm lentos ir rūkykla liko stovėti ant keturių plytų.




Tokį tarpą tarp pamatų ir rūkyklos mes padarėm ne šiaip sau, o tai buvo viena mūsų plano dalis – mes sugalvojom taip padaryti tam, kad rūkyklos nepavogtų. Betono blokai turi tuščias nišas, o rūkykla apačioje turi pagrindą, ant kurio stovi rūkykla (metalo juostą, kuri eina palei visą rūkyklos perimetrą).




Mes paėmėm tvirtos vielos, prisukom ją per skyles rūkyklos apačioje ir laisvus galus nukreipėm į tuščias blokų nišas. Kai viskas buvo padaryta, užpylėm visas nišas su cementu, dar uždėjom nemažai mišinio ant pamatų ir tada išėmėm plytas iš po rūkyklos. Rūkykla „sėdo“ ant pamatų, išspaudė mišinio likučius ir pilnai paslėpė vielos gabalus. Tokiu būdu mes apsaugojom savo rūkyklą, kad nebūtų galima taip paprastai nuimti ją nuo pamatų ir išnešti/išvežti.





















































Štai ir viskas – mūsų rūkykla pastatyta!





Nepamiršom ir apie termometrą, padarėm jį nuimamą. Tarp kitko, kad gerai išrūkyti žuvį, būtinas termometras arba jūsų patirtis turi būti tiek gera, kad jūs galėtumėt kiekvieną kartą nuspėti, kokia temperatūra yra viduje.





Toliau pagal planą buvo visų dažų ir kitų medžiagų išdeginimas iš rūkyklos. Tam mes užkūrėm ugnį ir palaipsniui pakėlėm temperatūrą virš 120‘C. Palaikydami tokią aukštą temperatūrą ilgą laiką, mes išdeginom viską, kas galėjo pakenkti geram žuvies skoniui ir supratom, kad mūsų rūkykla turės labai mažas malkų sąnaudas, nes LABAI GERAI laiko šilumą. Tiesa, dūmų iš pradžių buvo tiek, kad labai bijojom, jog kokie kaimynai neiškviestų gaisrininkų.




Bet galutinis variantas buvo tiesiog puikus!!!





Ir štai pagaliau atėjo diena, kai mes atvažiavom į kaimą išrūkyti bandomąją partiją žuvies. Kadangi reikėjo išsiaiškinti, kurioje rūkyklos vietoje būna karščiausia zona, kur šalčiausia ir pan., mes pakabinom žuvį taip, kad rūkymo metu galima būtų tai suprasti, t.y. maždaug vienodo dydžio ungurius mes pakabinom į kiekvieną rūkyklos kampą, per vidurį, o kitą žuvį paskirstėm po visą rūkyklą, kad vėliau būtų galima pareguliuoti specialiai tam skirtą skydą, kuris paskirsto šilumą iš vamzdžio tolygiai.






O Welsh‘as saugojo savo pagautus su meškere ešerius...





Rūkykla gavosi labai talpi, labai gerai laikanti šilumą, vienu žodžiu, tokia, kokią aš ir įsivaizdavau, kad turi būti mano rūkykla.









Paskutinis žvilgsnis prieš uždarant rūkyklos duris...





O štai ir gatava produkcija:









SKANAUS...




Povandeninės medžioklės klubas NERIAM,
povandeninė medžioklė.

Straipsnį rašė: Spearfisher
Komentarai
RA6ANA 2009/11/19/ 15:15:06
Kai kurie vaizdeliai stačiai pritrenkiantys Loughing out Loud

O žuvis tai tikrai labai skani yummy
Dainiusss 2009/11/19/ 15:32:23
saunuoliai Oki pokithumbs up
KKK 2009/11/19/ 16:00:58
Paskutiniuju foto galejot ir nedet, suerzinot tikstress
O mano samas tilps i sita rukykla??eek
Mindola 2009/11/19/ 16:22:42
Graziai atrodoclap. O nereikejo to vamzdzio kur eina nuo pakuros iki rukyklos apipilt zemem ar dar kaip. Ir jeigu per daug uzkurentum, tai kaip supratau temperaturos reguliavimas tik varstant duris?
ErikaZ 2009/11/19/ 16:28:56
thumbs up Rimtai...
Cirkulas 2009/11/19/ 16:51:42
A jo majo, nu blyn atsilyginsiu, as turejau su fotoshopu padirbeti dar prie keliu foto, o jis grynas idejo Loughing out Loud
SvOrIs 2009/11/19/ 21:01:15
BANAS unguriu perdaug Loughing out LoudLoughing out LoudLoughing out Loud grazus vaizdai ir rimta rukykla tokia naudoja vienas pazystamas diedukas zuvis buna Oki poki
Spearfisher 2009/11/19/ 21:12:16
O nereikejo to vamzdzio kur eina nuo pakuros iki rukyklos apipilt zemem ar dar kaip.
Reikejo, bet mes sugalvojom dar geresni varianta Oki poki Kita sezona butinai padarysim ir jums parodysim geras
Spearfisher 2009/11/19/ 21:17:36
Ir jeigu per daug uzkurentum, tai kaip supratau temperaturos reguliavimas tik varstant duris?
Ne, durys stengiuosiu atidarineti ko maziau. Jeigu pastebejot, tai peciuko dureles ne vientisos, is dvieju daliu: virsutine dalys didele, pagrindine, kur dedasi malkos ir siauros dureles apacioje. Tai vat gal ir sunku patiketi, bet sitos mazos dureles ant tiek jautriai ir efektyviai reguliuoja karsti, kad nereikia rupintis del malku visai! Atidarei daugiau - temperatura kila, uzdarei - temperatura krenta Taip!
Cirkulas 2009/11/19/ 21:19:26
razz Dar mes klima kontrola padarem Taip!
Spearfisher 2009/11/19/ 22:12:13
Cirkulai, neisduok visu paslapciu pissed hilarious
Cirkulas 2009/11/19/ 22:41:19
Juk nepaskojau is ko padarem dumu reguliatoriu... razz
Mindola 2009/11/19/ 23:03:40
Kalbi apie ta "jushka" rukyklos apacioj?rolleyes
Cirkulas 2009/11/19/ 23:13:17
Na ten nevisai juska, jis veikia kaip laivo vairas, dumus nukreipia ten kur mums reikia
Ecka 2009/11/20/ 15:09:09
nu hebryteclap thumbs up
alex 2009/11/20/ 15:21:52
Matau naudojot Texcolor kibiriukus
Miroslav 2009/11/20/ 16:41:26
Va cia tai kolektyvinis darbas! BRAVO! Pirma vieta Idesiu kada fotkes savo rukyklos,vasa nebuvo ka veikti tai irgi padarem Sokiai pokiai
ogis 2009/11/22/ 14:20:53
va cia tai rimti vaikunukai ne tik rimti medzitojai bet matau rimti ir kulinarai ir staliai auksiniu ranku meistraithumbs upclap
kumelys 2009/11/23/ 21:56:31
nerealios cirkulo foto Loughing out LoudLoughing out LoudLoughing out Loud
13 2009/11/25/ 22:39:23
Siaip rukykla patiko, bet va tie vyrai su nuogais pilvais ir papais, arba su rusiskom fufaikom, tai kazkaip mistiskai razz kada ant stalo ka nors padesit ?
marius 2009/11/28/ 22:46:21
nebloga rukykla ir kaip matos iki -10 galim atvesint :razz
ZELAS 2009/11/29/ 00:40:24
rukykla superinethumbs up,
labukas 2010/02/16/ 12:42:51
rukykla tikrai gerai atrodo thumbs up turiu klausima , jeigu rukykloje , dar ir mesa rukyti ar kvapo nebus zhuvies , ??
Spearfisher 2010/02/16/ 13:23:35
Ne, geriau nedaryti to no Arba mesa, arba zuvi. Zinau, kad kiti ruko ir ta ir ta, bet as jauciu ziauru skonio skirtuma Oki poki
labukas 2010/02/16/ 14:35:25
achiu uzh patarima wink
rimas08 2010/03/13/ 13:50:37
l.gera ideja.Drinks Cheers
FOMA 2010/03/19/ 03:09:33
Viskas puikiai ir skaniai atrodohttp://www.neriam.lt/images/smiley/clap.gifhttp://www.neriam.lt/images/smiley/pirma_vieta.gif
pashka 2010/06/08/ 17:09:54
o tai gawosi salto ar karso rukimo rukikla?nes nelabai ismanau apie rukuklaseek
Cirkulas 2010/06/08/ 18:12:39
Gavosi silto rukymo, salto rukymo ne visiems patinka zuvi valgyt.
haubica 2012/01/04/ 10:56:14
Ziurint i tuos rukytus unguriukus net seile varvaPloja tik idomu kiek laiko tokioj rukykloi ir kokioj temperaturoj reik rukit tuos grazuolius?
tracs 2012/01/04/ 15:26:54
Kaip as noreciau tureti toki kaima, kur galeciau leisti vasaros savaitgaliu, as taip pat prisigalvociau geru darbu happy, aisku galima butu taip pat susukti filmuka i youtube kaip cia susuko trijule happy)))
Cirkulas 2012/01/04/ 16:05:20
haubica, ivairiai, priklausomai kokio rukymo nori. Mes rukom nuo 50-80 temperaturoje, palaipsniui
Styvas 2012/01/11/ 00:10:12
Jabitvaimat koki cia monstra sutveret thumbs up kai nebera ka rukyti,gali ir pats ilysti i karstu dumu,garu pirtele Loughing out Loud geriam tik islysi toks kaip per "Suriko" nuotykius pajuodes razz
Rašyti komentarą
Prisijunkite, norėdami parašyti komentarą.
Reitingai
Balsuoti gali tik nariai.

Prašome prisijungti arba prisiregistruoti.

Nuostabu! Nuostabu! 100% [4 Balsų]
Labai gerai Labai gerai 0% [Nėra balsų]
Gerai Gerai 0% [Nėra balsų]
Patenkinamai Patenkinamai 0% [Nėra balsų]
Blogai Blogai 0% [Nėra balsų]
Prisijungti
Nario vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruokis

Pamiršai slaptažodį?
Paprašyk naujo
Atsitikitinis vaizdelis
Vazajis
Vazajis
Ežerų planai
Batimetriniai žemėlapiai
Šaukykla
Jei norite rašyti žinutes, turite prisijungti.

zebai11  
2022/07/07/ 17:25:51
kuršių mariose galima povandeninė žvejyba?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:55:55
12. Povandeninė žvejyba leidžiama Baltijos jūros priekrantėje, išskyrus rekreacines zonas. Kas gali paaiškinti, kur prasideda ir kur baigiasi rekreacinė zona pajūryje?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:54:08
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:53:58
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?

doncas  
2020/07/17/ 00:03:34
Sveiki. Gal kam didelės dėžės šaldytiems trofėjams, kas į Norgę važinėja. Polistirolas, išorė 118× 78× 78,5 cm. Sienelė 8 cm. Dangtis irgi 8 cm storio. Kaunas. 20 pinigų.

Rodyti daugiau pranešimu
Naujausios nuotraukos
Norvegija 2020
Norvegija 2020
2020/11/03/ 08:48:21

Vienos Norvegijos istorija apie klubo išvyką
Vienos Norvegijos is...
2019/10/24/ 00:08:00

Vienos Norvegijos istorija apie klubo išvyką
Vienos Norvegijos is...
2019/10/24/ 00:07:07

Apklausa
Kaip dažnai medžiojate?

Kelis kartus per savaitę sezono metu

Kartą per savaitę sezono metu

Kartą per mėnesį sezono metu

Kartą, du sezono metu

Norėdamas balsuoti turite prisijungti.

Rezultatai
Komentarai : 0
Apklausų archyvas
Lietuvos žemėlapis
Skaitliukas
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai
Google Analytics
Google +
„Povandeninė žūklė
© Povandeninės medžioklės klubas 2007-2022
Povandeninė žūklė - viskas apie tai!

Bet kokią informaciją kopijuoti yra griežtai draudžiama be administracijos sutikimo