Vėgeles gruodžio 15-sausio 15 d.,
lydekasvasario 1-balandžio 20 d.,
sterkus kovo 1-gegužės 20 d.,
kiršlius kovo 1-gegužės 15 d.,
salačiusbalandžio 1-gegužės 15 d.,
žiobriusgegužės 15-birželio 15 d.,
otusgegužės 1-liepos 31 d.,
upėtakiusspalio 1-gruodžio 31 d.,
sykusspalio 1-gruodžio 31 d.
Medžioti galima čia...
Edgaro receptas
Sveiki,
Perskaitęs apie šį konkursą, nusprendžiau sudalyvauti. Ir Jūsų teismui pateikiu dviejų patiekalų receptus, kuriuos pagaminau šiam vakarui, o jų vertintojais tapo žmona su vaiku ir žmonos draugė su vaiku. Kaip vienas iš mazgių pasakė: "tai skanumėlis". Tad viskas nuo pradžių. Ėjau į Nemuną ir pagavau tris karšiukus, jie nebuvo labai dideli, gal mažiausiais 600 gr. o didžiausiai apie 800 g. Kadangi nusprendžiau iš vienos žuvies virti žuvienė o kitas dvi kepti tai nuo visų žuvų nupjautas galvas sudėjau į moterišką kojiną, bei vieną žuvį dar susmulkinau. Taip pat į puodą įdėjau stambiai supjaustytų bulvių ir morkų, bei lauro lapų. Jų kaip matote nepagailėjau. Visas daržoves su žuvimi viriau apie 30 min., tada ištraukiau žuvį ir kruopščiai išrinkau ašakas. Darbas reikalauja kantrybės, tad ašakas rinkau apie 40 min :). Viską išrinkus švarią žuvį sudejau atgal į puodą ir dapyliau vandens. Jam užvirus įdėjau druskos pagal skonį, supjaučiau šviežių svogūnų laiškų, bei pačių svogūnų. Taip pat žiupsnelis krapų šaldytų bei petražolių. Būtent jos sriubai suteikia nepakartojamą aromatą. Na ir prie visų šių dalykų įpyliau gerus du stikliukus degtinės. Tuomet viską paviriau dar apie 20 min. ir sriuba paruošta. Skanaus...
O antras patiekalas buvo daromas tuo pačiu laiku kaip ir verdama sriuba. Taiu paėmiau du karšius ir juos papipirinau, bei padruskinau, taip pat juos paskaninau papildomai žuvies prieskoniais bei šviežiai spaustomis citrinos sultimis. Marinuoti žuvies nereikia. Visa tai padaroma prieš 10 min. kol jinai bus pašauta į orkaitę. Tuomet imame skardą kurią ištepame aliejumi, galima ir alyvuogių čia pagal skonį. Aliejaus turi buti ne per daug tik tiek kad niekas neprisviltų. Ant išteptos skardos dedame pjastytus svogūnus ir taip padengiame skardos visą dugną. Kuomet uždedame svogūnus galima imti ir dėti žuvį, ją dedame šalia viena kitos, o į jos vidų labai tinka lašinukai ar net tos pačios morkos su bulvėm ar obuoliai su moliūgais. Ir tada paimame stambiai pjaustytas bulves ir morkas (morkas pjautome smulkiai) apipilame jas prieskoniais, kurie yra skirti keptom bulvėm, viuską išmaišome ir apdedame žuvį. Galima net "užkasti" žuvį tarp bulvių ir morkų. Aš dedu pjaustytų obuolių bei moliugą. Obuoliai su moliūgais įgauna nerealų skonį. Na ir tada viską reikia uždengti keliais sluoksniai folijos, taip kad nė trupučio nesimatytų nei žuvies nei kitų gėrybių. Kepame nuo 40 min iki 70 min 180 lapisnių orkaitėje. Skanaus..
P.S. Viską galima pasidaryti ir gamtoje, tuomet visi patiekalais bus kur kas skanesni.
zebai11 2022/07/07/ 17:25:51 kuršių mariose galima povandeninė žvejyba?
GintarasGVE 2022/04/15/ 12:55:55 12. Povandeninė žvejyba leidžiama Baltijos jūros priekrantėje, išskyrus rekreacines zonas. Kas gali paaiškinti, kur prasideda ir kur baigiasi rekreacinė zona pajūryje?
GintarasGVE 2022/04/15/ 12:54:08 Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?
GintarasGVE 2022/04/15/ 12:53:58 Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?
doncas 2020/07/17/ 00:03:34 Sveiki. Gal kam didelės dėžės šaldytiems trofėjams, kas į Norgę važinėja. Polistirolas, išorė 118× 78× 78,5 cm. Sienelė 8 cm. Dangtis irgi 8 cm storio. Kaunas. 20 pinigų.