| |
Narys
Pradedantysis medžiotojas
Pranešimai: 199
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 12.03.09 |
Parašyta 2012/04/28/ 10:37:42 |
|
|
ok dekui visiems, padarysiu nuotrauka idesiu foto |
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 2372
Vieta: Vilnius - Aachen
Įstojęs: 01.12.07 |
Parašyta 2012/04/28/ 13:15:35 |
|
|
Du PAGRINDINIAI dalykai (jeigu gilintis, tai daug daugiau):
1. Labai daznai zmones nesupranta kas yra saltas ir karstas rukymas. T.y. klista, galvodami, kad jeigu karstis paduodamas per tam tikra atstuma, tai ir yra saltas rukymas. Is tikruju saltas rukymas skiriasi nuo karsto DAUG labiau negu tik tuo atstumu. Paklausinekit kiek laiko jusu mociutes rukyndavo mesa, kad gautusi salto rukymo Su zuvim labai panasiai - saltas rukymas tai labai ilgas procesas, kurio metu temperatura praktiskai nekyla, o dumu buna ne tiek daug kai karsto rukymo metu. Kaip pvz. paziurekit mano parasyta straipsni kas dar nemate: http://www.neriam.lt/readarticle.php?article_id=66
Tas atstumas nuo pakuros iki rukyklos tiesiog leidzia patogiau reguliuoti temperatura ir nera tokios rizikos, kad per staigiai keisis rukymo temperatura (kas yra labai aktualu rukant zuvi).
2. Daug kas neisdziovina zuvi pries rukyma. Tai irgi labai svarbu! Yra du budai, net gi 3 - vienas, tai iskabinti zuvi pries rukyma, kad nubegtu visas vanduo ir zuvys siek tiek pradziutu. Antras, tai nusausinti kiekviena zuvi su popieriniais rankslosciais. Ir trecias tinkantis tokiems tinginiams kaip as Sukabini pirma zuvi salia rukyklos, kol ji sila nuo zuvies naturaliai nubega vanduo, paskui sukabini zuvi i rukykla ir palieki nepilnai uzdarytos dureles. Temperaturos daug paduoti negalima, tiesiog kad dziutu zuvis, bet nekeistu. Eina dumai, siek tiek silumos, dureles pradarytos, dregme iseina. Stai ir isdziuvo zuvis - uzdarom rukykla ir toliau viska darom taip kaip priklauso - palaipsniui keliam temperatura. |
|
|
| |
Narys
Medžiotojas
Pranešimai: 285
Vieta: Vilnius/Utena
Įstojęs: 15.02.12 |
Parašyta 2012/04/28/ 16:17:01 |
|
|
Spearfisher, o kaip su zuvies sudymu?
Kiek druskos dedi, kiek islaikai? Plauni po sudymo zuvi?
Prieskonius kokius naudoji? |
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 3006
Vieta: Marijampole
Įstojęs: 22.07.09 |
Parašyta 2012/04/28/ 17:20:59 |
|
|
Dima teisingai smuylkiai surase.As biant backa sedziu ir priziuriu,kad temperatura nesokinetu.palikti jos negaliu ilgesniam laikui kaip 15min.Nusausinu zuvi pagal 3 buda sukabinu zuvi,duodu silumos,bet virsaus neuzdengiu.Backoje zuvis negauna tiesiogines kaitros(lauzo).
Sudymas vyksta pas mane taip:isdarineta zuvi apibarstau prieskoniais.po to kai baigiu paskutine zuvi prieskoniuoti palaukiu keliata minuciu iki 20min.vel nuo pirmos zuvies pradedu ja sudyti.Susudes visas zuvis dedu i viena inda uzdara(kibira su dangciu) ir palieku sudytis iki rytojaus.Tada zuvi isemes visa perplaunu,kad neliktu prieskoniniu zoleliu,tuo paciu nusiplautu neisigerusi druska.Ir tada vykimas iki rukyklos,o ten jau....
|
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 2209
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 16.07.09 |
Parašyta 2012/06/07/ 19:23:00 |
|
|
Pabandėm ir mes rūkyti žuvį
(Laimikiai: Ungurys - 1,24 kg; Lydeka - 9 kg; Sazanas - 13,72 kg.)
Alone Wolf prisegtu paveiksliuku:
|
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 3006
Vieta: Marijampole
Įstojęs: 22.07.09 |
Parašyta 2012/06/07/ 19:29:02 |
|
|
Skaniai atrodo
|
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 2209
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 16.07.09 |
Parašyta 2012/06/07/ 19:31:51 |
|
|
Skanu ir buvo Išbandėm tėvo sumeistrautą rūkyklą, veikia puikiai man žuvis skaniausia rūkyta
(Laimikiai: Ungurys - 1,24 kg; Lydeka - 9 kg; Sazanas - 13,72 kg.) |
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 3006
Vieta: Marijampole
Įstojęs: 22.07.09 |
Parašyta 2012/06/07/ 19:39:51 |
|
|
Na dar folijoj kepta zuvis zarijose gera dar buna.O siaip skaniausia rukinta
|
|
| |
Narys
Varliukas
Pranešimai: 65
Vieta: Anyksciai
Įstojęs: 17.03.11 |
Parašyta 2012/06/07/ 22:16:16 |
|
|
Seip patarciau rukyti ant visnios ar slyvos sausos (karsto r.) suteikia vysniawa spalva ir rukimo pabaigoje sukelti temperatura tada nebereikia laukti ar sausinti zuvi
bet seip skaniausia yra i folija suviniota ir zarijose kepama zuvis tik reikia nepagailet swiesto (jai megstat sultinga zuve) |
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 16012
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 01.12.07 |
Parašyta 2012/06/07/ 22:17:40 |
|
|
tadzius parašė:
Seip patarciau rukyti ant visnios ar slyvos sausos (karsto r.) suteikia vysniawa spalva ir rukimo pabaigoje sukelti temperatura tada nebereikia laukti ar sausinti zuvi
bet seip skaniausia yra i folija suviniota ir zarijose kepama zuvis tik reikia nepagailet swiesto (jai megstat sultinga zuve )
Viena karta mes netycia taip buvom padare, buvom apake kokia grazi spalva gavosi unguriu, bet skonis buvo toks negaliu sakyt, kad neskanu, bet neiprastas.
Video:
Youtube.com |
|
| |
Narys
Varliukas
Pranešimai: 65
Vieta: Anyksciai
Įstojęs: 17.03.11 |
Parašyta 2012/06/07/ 23:16:01 |
|
|
Na as seip visada linukus r karsiukus sitaip rukau. Gal kazkoky prieskoni dejai kuris suregavo su dumu
|
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 3070
Vieta: Panevezys
Įstojęs: 23.10.08 |
Parašyta 2012/06/08/ 01:16:45 |
|
|
kaip manote, ar verta nuplauti zuvi nuo prieskoniu pries dedant i rukykla? zinoma, jei zuvis prieskoniuota netrumpa laika. ar visgi palikti prieskonius?
visada palikdavau, bet kartais kai prieskoniu nemazai buna, tenka pries valgant pasivalyti..
Kiekvienas ginklas turi savo charakterį. Telieka padėti jam atsiskleisti. |
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 2372
Vieta: Vilnius - Aachen
Įstojęs: 01.12.07 |
Parašyta 2012/06/08/ 01:26:01 |
|
|
Jeigu ju tiek kiek parasei ir nemazai laiko pamarinuota, gali drasiai nuplauti. Skonio daugiau jau neduos, o kaip ir sakai paskui reikes valyti pries valgant. |
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 16012
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 01.12.07 |
Parašyta 2012/06/08/ 07:27:16 |
|
|
O man tai savotiskai skonio duoda valgant preskoniai, zinoma kalbu apie tuos kur is darzoviu pagaminti: cesnakiukas, mokrytes ir t.t.
tadzius, na lyg ir ne, kaip visada tik druska.
Video:
Youtube.com
Redaguotas Cirkulas 2012/06/08/ 07:28:26 |
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 3006
Vieta: Marijampole
Įstojęs: 22.07.09 |
Parašyta 2012/06/08/ 07:36:53 |
|
|
As biant prieskonius nuplaunu visada.Nelabai skanu kai karstai rukinant zuvi prieskoniai apkepa.Gerai suprieskoniuota zuvis nepraranda skonio,o vizualiai ji tik grazesne be prieskoniu
|
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 3006
Vieta: Marijampole
Įstojęs: 22.07.09 |
Parašyta 2012/06/08/ 07:49:07 |
|
|
Ai,be to,kazkur buvau parases,kad jeigu kas nebandes pameginkit vandenyje issirauti,po to susitarkuoti AJARO sakni,labai geras kvapas ir skonis gaunasi.Seniau kepant duona ajara naudodavo
|
|
| |
Narys
Super medžiotojas
Pranešimai: 673
Vieta: Vilnius-Vilkaviškis
Įstojęs: 21.07.11 |
Parašyta 2012/06/08/ 08:27:49 |
|
|
Ecka parašė:Seniau kepant duona ajara naudodavo
Ir dabar naudoja.
Beginner -> Advanced in progress... |
|
| |
Narys
Medžiotojas
Pranešimai: 297
Vieta: Ispanija prie Juros
Įstojęs: 25.12.09 |
Parašyta 2012/07/26/ 00:07:19 |
|
|
Cirkulas parašė:
Andrius, kas cia per rukykla, kiek kainuoja?
Rasiau virsui cirkulai,neblogas daiktas,galima pazaisti truputi su temperatura,tik briketa dar kainuoja,bet siap daiktas mobilus tikrai patenkintas,aisku tik valyti reikia po viso proceso tik sitas minusas.
http://poilsis-ispanijoje.lt/paslaugos/povandenine-zukle/ |
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 3070
Vieta: Panevezys
Įstojęs: 23.10.08 |
Parašyta 2012/07/31/ 00:33:36 |
|
|
By tidass at 2012-07-30
By tidass at 2012-07-30
By tidass at 2012-07-30
By tidass at 2012-07-30
By tidass at 2012-07-30
By tidass at 2012-07-30
Receptas dar neatrastas, gavosi kiek per surokai.. kazko paklausiau kad reikia zuvi per nakt druskoj palaikyt.. tiesa, karpis rukytas gavosi gerai!
Kiekvienas ginklas turi savo charakterį. Telieka padėti jam atsiskleisti. |
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 16012
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 01.12.07 |
Parašyta 2012/07/31/ 07:53:50 |
|
|
Tidai zuvi po laikymo para druskoje reikia dar ir mirkyti vandenyje kokias 12 valandu. O ta lenta kuri uzdengia skyle rukyklos dugne nesudege dar?
Video:
Youtube.com |
|